Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
MiBo
Věčnej rejpal

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od MiBo »

msp: napisal si...
Pointa je jinde, proto jsem dal "Leaving Home" do uvozovek
Jasom napisl: "Leaving Home" doplnkové osvetlenie okolia vozidla pri zamykaní alebo odomykaní...
TAK POZORNE PRECITAJ MANUAL
https://uloz.to/!CPnRQa3uO2FW/rav4-hv-o ... z-view-pdf
str: od 211...a zameraj sa na stranu " 213 " Systém doprovodného osvětlení.
Vyskusaj to na aute a potom napis ako si dopadol!
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

MiBo píše:msp: napisal si...
Pointa je jinde, proto jsem dal "Leaving Home" do uvozovek
Jasom napisl: "Leaving Home" doplnkové osvetlenie okolia vozidla pri zamykaní alebo odomykaní...
TAK POZORNE PRECITAJ MANUAL
https://uloz.to/!CPnRQa3uO2FW/rav4-hv-o ... z-view-pdf
str: od 211...a zameraj sa na stranu " 213 " Systém doprovodného osvětlení.
Vyskusaj to na aute a potom napis ako si dopadol!
Díky, to jsem samozřejmě četl již při tvém prvním upozornění. Chápu to jako opakovanou ruční práci, pokaždé, když vystoupím, zatáhnu za páčku a 30 vteřin budou svítít světla, pokud se zdržím u auta, je to bez užitku...
Každopádně to otestuji a potvrdím.
RAV4 HSD AWD
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

Ja to zkousel s packou po vypnuti vozu a funguje to na tech 30s pouze predni svetla. Osobne mam svetlo interieru na zadnich sedackach nastavene do te prostredni polohy aby svitilo kdyz se priblizim k vozu s klicem v zime za tmy se to hodi. Ono te rucni prace je u RAV4 vic - zatahnout rucku, sklopit zrcatka, pak tedy leaving home... neni to "premium feeling" :wink: ale porad mam z toho dobry pocit ze mam moznost volby co chci aby auto delalo.
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

martinw píše:Ja to zkousel s packou po vypnuti vozu a funguje to na tech 30s pouze predni svetla. Osobne mam svetlo interieru na zadnich sedackach nastavene do te prostredni polohy aby svitilo kdyz se priblizim k vozu s klicem v zime za tmy se to hodi. Ono te rucni prace je u RAV4 vic - zatahnout rucku, sklopit zrcatka, pak tedy leaving home... neni to "premium feeling" :wink: ale porad mam z toho dobry pocit ze mam moznost volby co chci aby auto delalo.
Díky za info, myslel jsem si, že to tak bude. Bohužel můj přechod byl z O3 a v tomto ohledu se tedy jedná velký technologický krok zpět...
RAV4 HSD AWD
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

msp píše:
martinw píše:Ja to zkousel s packou po vypnuti vozu a funguje to na tech 30s pouze predni svetla. Osobne mam svetlo interieru na zadnich sedackach nastavene do te prostredni polohy aby svitilo kdyz se priblizim k vozu s klicem v zime za tmy se to hodi. Ono te rucni prace je u RAV4 vic - zatahnout rucku, sklopit zrcatka, pak tedy leaving home... neni to "premium feeling" :wink: ale porad mam z toho dobry pocit ze mam moznost volby co chci aby auto delalo.
Díky za info, myslel jsem si, že to tak bude. Bohužel můj přechod byl z O3 a v tomto ohledu se tedy jedná velký technologický krok zpět...
Ja myslim ze to zas vyrovnava ten HSD to je ten svaty gral na tom aute :) My jsme pekne rozmazleni zakaznici - ucelnost,funkcnost ma koncern opravdu v maliku.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ja to rikam porad, ze museji neco ojebat, aby zpristupnili hybrida pro masy.
RAV4 HSD FWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Tak jsem to dal dneska do servisu, ze mi vypina pistole. Zkroucena odvzdusnovaci hadicka. Ani nevite, jaka je to krasa natankovat plnou na jedno zmacknuti a ne na 10x :-D
RAV4 HSD FWD
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Ahoj chapi,
v březnu mě končí záruka. Co si myslíte o prodloužení?
Díky za odpovědi.
Láďa
KubaK
Člen Týmu

Příspěvek od KubaK »

Zdravím současné i budoucí RAVťáky.. Předně, díky moc za vaše zkušenosti a postřehy!
Do RAVky Hybridu jsem šel po dieselech a LPG ojetinách. Hledal jsem full-hybridní (nemožnost v bytě nabíjet kabelem) čtyřkolku do max. 1mil Kč a “od novoty”. Tím pádem byla RAVka v podstatě jediná možnost.
Auto pro mě vždy bylo, je a bude hlavně pracovním nástrojem, jsem na autě při dvou povoláních závislý. V průběhu pracovního týdne najedu denně cca 80km a za volantem strávím 2 až 3 hodiny. Z toho důvodu pro mě vždy byla, je a bude jedním z hlavních kritérií spotřeba. Ta pro mě byla u RAVky velkým otazníkem, protože obecně plati, že hodnoty udávané výrobcem jsou víc než optimistické a že je nemožné se na ně dostat. To potvrzovaly české i zahraniční testy. Přesně po půl roce a po cca 15tis.km ale můžu říct, že jsem víc než spokojený.
Od začátku srpna do “prvních mrazíků” se mi dařilo jezdit za 5,3 a teď v zimě mi to skočilo na 6,1. Musím ale říct, že jezdím s velmi lehkou nohou (za to často bývám terčem posměchu). Lehká noha v mém podání znamená jízdu v rámci předpisů - v 50ce mám na adaptivním tempomatu 55 (dle radarů reálných 50), v 80ce pak 85. Taky je třeba zmínit fakt, že jezdím po Ostravě a okolí, tzn. městské a příměstské trasy. De facto se mi daří v úsecích s 80km/h limitem doplna (tj.do 80%) dobít baterky a úseky s 50km/h limitem pak projíždím elektricky. Na rovinkách hybridní RAVka dovolí jet elektricky do 55-60km/h, u semaforů na dvouproudovce stojím vždy v pravém pruhu, závodníky nechám v levém, abych nezdržoval. Pozvolná akcelerace ze světel z nuly na 55ku nechává auto v elektrice, ale chce to cvik a onu lehkou nohu. Pokud jedu občas po dálnici, vyjedu raději o 15min dřív, nahodím adaptivní (!!) tempomat na 95ku, zavěsím se za kamion. Není problém i tehdy na dálniční trase udržet spotřebu na 5,3 (v létě) a 6,1 (v zimě), když o fyziku se stará kolos přede mnou. Sporadicky když potřebuju, jdu na 130ku a pak jedu danou dálniční trasu za průměrných 6,3.
Když to shrnu, není hybrid pro každého. Je to hodně o tom, jestli se v hlavě dokážete “přepnout” a jezdit “hybridně” (tj. ve městech/vesnicích předpisově) a akcelerovat pozvolna. Pokud na toto přistoupíte a vezmete za své “řízení s přemýšlením” (vezmete v potaz i profil své trasy a cestu si “hybridně rozvrhnete”), pak se vám hybridní vůz (nejen RAVka myslím) královsky odvděčí!
Za sebe můžu říct, že se mi, myslím, daří z hybridního ústrojí při svém stylu jízdy (podotýkám zcela dobrovolném a neomezujícím) ždímat maximum:-))
RAV4 Hybrid AWD Executive s pakety Sunroof, Winter a Transport (vyrobeno 5/2018, 8/2018-doposud),
M-B GL450 s LPG (2006, 7/2014-8/2018),
VOLVO XC70 2.4 D5 (2008, 3/2011-7/2014),
VOLVO V70 XC 2.4T (2001, 10/2008-3/2011)
FILOUS
Člen Týmu

Příspěvek od FILOUS »

Ahojte chlapi. Tak se mi podařilo vystříkat vodu v ostřikovačích a dost jsem se divil že na mě nezablikala nějaká kontrolka? Že by nějaký příplateček :roll:
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Pro některé trhy taková kontrola byla dostupná (podle katalogu). U nás to myslím nebylo součástí v žádné výbavě.

* jak tak čtu v následujících příspěvcích, přece jen je ta funkce dostupná i u nás...super :) Stejně dolévám kapalinu pravidelně a nečekám na hlášení systému
Naposledy upravil(a) Xfield dne ned 27.01.2019, 12:46, celkem upraveno 2 x.
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

FILOUS:
.... nezablikala nějaká kontrolka? Mala by informovat aj to ci je tam letna alebo zimna?
Co tak skontrolovat pred jazdou jednotlive naplne-LEN TAK!
MANUAL:
-Jazda
-Ovládanie svetiel a stieračov
-Stierače a ostrekovačečelného skla
Ak nestrieka kvapalina ostrekovačov čelného skla:
Skontrolujte, či trysky ostrekovačov nie sú zanesené, ak je v nádržke kvapaliny ostrekovačov dostatok kvapaliny!
KubaK
Člen Týmu

Příspěvek od KubaK »

Dedikovaná kontrolka, která by rozsvícením hlásila, že dochází kapalina do ostřikovačů, v RAVce není.. Mně to ale na displeji mezi budíky hlásí (byť v angličtině), že dochází a že mám doplnit.. nezdá se mi, že by to nebylo součást základní výbavy, nějaké čidlo a hláška..
RAV4 Hybrid AWD Executive s pakety Sunroof, Winter a Transport (vyrobeno 5/2018, 8/2018-doposud),
M-B GL450 s LPG (2006, 7/2014-8/2018),
VOLVO XC70 2.4 D5 (2008, 3/2011-7/2014),
VOLVO V70 XC 2.4T (2001, 10/2008-3/2011)
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“