Startovanie avensis t27 91kw 2.0 d-4d

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
ondrejanec
Člen Týmu

Startovanie avensis t27 91kw 2.0 d-4d

Příspěvek od ondrejanec »

Pozdravujem bratia cesi. Ma tu niekto t27 kombi a bol by mi ochotny trosku poodpovedat na par otazok? Auto vlastnim od 2012 a teraz sa mi zacali objavovat poruchy pri startovani. DAKUJEM
elMuerte
Manager Týmu

Re: Startovanie avensis t27 91kw 2.0 d-4d

Příspěvek od elMuerte »

Spíš by bylo potřeba popsat co to znamená porucha startování? Většinou tady nikdo nemá věšteckou kouli a přece jen to auto je docela komplexní soustava součástek a tak porucha startování může být způsobena čímkoliv a bez příznaků tě taky doktor nevyléčí. Jak se to projevuje a jestli bereš v potaz nízké teploty které nyní venku panují?
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
ondrejanec
Člen Týmu

To mi je jasne ze tu nikto nevystudoval univerzitu buducnosti. Ale kazdopadne si cenim snahu o vtip a radu :) takze... Ano, aj u nas je mraz, -19°c dnes rano. Mam novu mesacnu bateriu, odskusane a preverene zhavice. Na diagnostike bez poruch a chyb.
Co to chcem vediet? Auto nezhavi pri klasickom startovani. Klasickym startovanim myslim sadnut, stlacit spojku, cakat na zelenu led tlacitka start/stop a nasledne ho stlacit.
Nikdy minpri tomto uoone nezasvieti ,,cievka,, ikona zhavenia. Aj podla kniznehoanualu by sa to malo diat lri studenom starte. Ci auto neham von v noci, ci je v garazi kde je +5°c. Nezhavi, ani realne s voltmetrom na zhavicoch.
Startujete takymto sposobom vy a je vsetko ok? Mne sa auto trapi cca 10sek.
Momentalne je to vyriesene nasledovne. Sadnut za volant, bez zasliapnutia spojky stlacit 1x tlacitko, nasledne 2x kedy sa rozsvietia vsetky ikony systemov (aj zhavenie), ked zhavenie s niektorymi dalsimi ikonami skape tak dam 3x start a auto chyti na brnk.

Pri teplom motore ziadny problem nie je, dozhavovat neptrebuje.
Otazka znie ci som 5 rokov startoval zle (pochybujem, aj podla manualu) alebo ozaj nieco nie je v poriadku. Ako to robite vy ostatni?
Dakujem!!!
trcka
Navigátor

Příspěvek od trcka »

mam ten stejny motor a je fakt ze jsem si nikdy nevsiml ze by nekdy zhavil.v lete chytne hned a ted když je -6 nebo -7 tak to trva asi o sekundu dýl ale urcite ne 10 sekund.ani nevím jestli má kontrolku žhavení,musím se zítra mrknout
ondrejanec
Člen Týmu

No mne to urobi taky neprirodzeny nesynchronny zvuk prvu sekundu a nemyslim si ze je to viskozitou oleja a jeho odporom v tomto pocasi, po chvilu vsak motor zdrapi. Na vykone sa to neprejavuje vobec. Odsleduj prosim ta, ioona tam isto je, vo vyssie spomenutom prispevku je popisane kedy sa to da overit. Este pri vsetkej drzosti aj v knihe je to spomenute :(
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

No já teda nevím, mě borec při prodeji řekl, že mám sednout, zmáčknout spojku a zmáčknout tlačítko, že se on postará sám o všechno. A žhavení nemusím řešit. Ta zelená ledka by měla svítit hned jak zmáčkneš spojku. A neměl by začít startovat dřív než se nažhaví, měl by si to řídit sám. No rozhodně těch 10 sekund startování není normální. Kolik to má nalítáno? Napadá mě ztráta tlaku ve válcích.
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
ondrejanec
Člen Týmu

Malo, to je autiak vyuzivany sukromne, ziadny vetroplach biznisowy. 80tis km.
Tlaky ok, nafta nepada, o auto je starane dovolim si tvrdit.

Vyzera to tak, ze len autorizovany servis a ich normohodiny :)
trcka
Navigátor

Příspěvek od trcka »

takže dnes rano -7 a poprvé jsem si všiml že tam je i kontrolka žhavení. asi po týdnu stání venku v mraze jsem sešlápl spojku zmáčkl start a asi po pulsekundovém žhavení hned startuje na brnk.je teda fakt že to žhaví strašně málo spíš vůbec oproti staré t25.mám najeto 260 tis
Mar643
Člen Týmu

Příspěvek od Mar643 »

ondrejanec píše:To mi je jasne ze tu nikto nevystudoval univerzitu buducnosti. Ale kazdopadne si cenim snahu o vtip a radu :) takze... Ano, aj u nas je mraz, -19°c dnes rano. Mam novu mesacnu bateriu, odskusane a preverene zhavice. Na diagnostike bez poruch a chyb.
Co to chcem vediet? Auto nezhavi pri klasickom startovani. Klasickym startovanim myslim sadnut, stlacit spojku, cakat na zelenu led tlacitka start/stop a nasledne ho stlacit.
Nikdy minpri tomto uoone nezasvieti ,,cievka,, ikona zhavenia. Aj podla kniznehoanualu by sa to malo diat lri studenom starte. Ci auto neham von v noci, ci je v garazi kde je +5°c. Nezhavi, ani realne s voltmetrom na zhavicoch.
Startujete takymto sposobom vy a je vsetko ok? Mne sa auto trapi cca 10sek.
Momentalne je to vyriesene nasledovne. Sadnut za volant, bez zasliapnutia spojky stlacit 1x tlacitko, nasledne 2x kedy sa rozsvietia vsetky ikony systemov (aj zhavenie), ked zhavenie s niektorymi dalsimi ikonami skape tak dam 3x start a auto chyti na brnk.

Pri teplom motore ziadny problem nie je, dozhavovat neptrebuje.
Otazka znie ci som 5 rokov startoval zle (pochybujem, aj podla manualu) alebo ozaj nieco nie je v poriadku. Ako to robite vy ostatni?
Dakujem!!!
Ja mam avensis 2.0 93 kw 2011, najazdene 212 tis.
Cez leto v poho stlacim spojku a dam start a motor nastartuje.
Ked sa ochladilo pod tak startovalo o nieco dlhsie cca 5 sek. a tak sa trapil ako keby na 2-3 vlace, ale ked bol motor zohriaty tak bez problemov nastartuje.
Dal som nove zhavice Denso DG-600 ale bez zmeny.
Bateriu som kupoval cca 4 mesiace nazad novu.Palivovy meneny cca 15 tis.
Rozmyslam na tym kde moze byt chyba, zatial to riesim tak ze stlacim 1x tlacitko a 2x tlacitko bez zoslapnutia spojky, pockam cca 4-5 sekund a motor nastartuje.
Este pozrem na cez diagnostiku na hodnoty.
ondrejanec
Člen Týmu

Presne sa moje auto sprava ako to opisujes ty. Tiez to riesim startovanim na 3 polohu tlacidla... Divne :(
IKEROS
Člen Týmu

Příspěvek od IKEROS »

Mne bolo pri kúpe auta povedané, že mám štartovať takto: sadnem--> stlačím tlačidlo --> stlačím tlačidlo --> zhasnú kontrolky --> stlačím spojku->zelená->stlačím tlačidlo a je naštartované.

Vždy mi bolo hovorené, že pri štartovaní počkať kým zhasnú kontrolky, bez ohľadu na typ auta, ale obzvlášť pri nafte.

Štart spôsobom sadnem-->spojka-->štartujem praktizujem len keď je motor aspoň trochu zohriaty, alebo v lete. ale veľmi zriedka. Nepríde mi to košer.
Toyota AVENSIS kombi 2,0 D-4D 91kw
T27/ADTW270(W) 1AD-FTV
09/2012 - 195000 + km
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

STARTOVAT AZ POTOM CO ZHASNU KONTROLKY. Prebehne kontola -test jed.obvodov...atd
ondrejanec
Člen Týmu

Tak doslovne kazu lri prebrani auta tak, v knizke je tiez tak...a v skutocnosti sa to ma robit "rozumnejsie a citlivejsie" na tri polohy.
To je banda vsivava :)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“