cvt

nová modelová řada - nástupce Corolly
slabostka
Věčnej rejpal

Re: cvt

Příspěvek od slabostka »

šak ja ti držím prsty... problém je že som už nejaké to cvt videl ležať na zemi v dielni ale pravda je že to neboli tieto nové - tie už mali ku 200 000km.... inak môj skromný názor je že cvt patrí do malého auta do mesta, na dialnicu patrí klasická automatická prevodovka, robot patrí do koša a dvojspojka neviem kam - asi tiež skôr na dialnicu.
Ono ani nejde o auto ako také - keď píšeš avensis ale o krútiaci moment motora. Neviem či je v avensise rovnaká prevodovka ako v aurise. Pre mňa cvt stratilo zmysel keď toyota dala hsd do ostatných modelov.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
evzen
Řidič

Re: cvt

Příspěvek od evzen »

no prakticky súhlasím dvojspojka bude asi najlepšia do športových áut, kde chceš aby to trhalo a čo najrýchlejšie radilo, ale taksito sa nestratí na diaľnici... No mne predajca vravel, že je tam tá istá, ale písomne to nemám a ruku do ohňa by som za to nedával :D. Inak jasné, že HSD je najlepšie (teda ak to bereme ako konkurencia pre CVT), ale ja som potreboval mať možnosť ťahať vozík, a to ešte súčastný Auris povolené nemal. Ale teraz to už možné bude, takže ak bude ďalšie auto toyota ak jednoznačne s HSD.
A CVT pre benzín bez turba nevidím ako veľký problém, čo sa Nm týka... Keď audi to používalo do 2,5TDI kde síce hromadne odchádzali po 150 000km, ale to namáhanie bolo úplne na inej úrovni. Takže ak CVT-čku nevadia otáčky a toyota niečo nepoddimenzovala malo by to byť v pohode.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Odpovědět

Zpět na „Auris“