Po výměně oleje svítí Check 4x4 system a Check engine system
Po výměně oleje svítí Check 4x4 system a Check engine system
Zdravím všechny.
Mám RAW-ku r.v. 2008, benzín, 3 gen.. Vyměnil jsem olej a olejový filtr dle rad na tomto fóru, nicméně po nastartování mi začaly svítit na displeji hlášky "CHECK 4x4 system" "CHECK engine system" a CHECK VSC system". I po 5-tém opětovném nastartování stále svítí. Před výměnou bylo vše v pořádku. Poradíte???
Mám RAW-ku r.v. 2008, benzín, 3 gen.. Vyměnil jsem olej a olejový filtr dle rad na tomto fóru, nicméně po nastartování mi začaly svítit na displeji hlášky "CHECK 4x4 system" "CHECK engine system" a CHECK VSC system". I po 5-tém opětovném nastartování stále svítí. Před výměnou bylo vše v pořádku. Poradíte???
Re: Po výměně oleje svítí Check 4x4 system a Check engine sy

www.hybrid-servis.cz - diagnostika, oprava autoelektroniky, oprava a servis hybridů, půjčovna Priusů. (Praha)
...díky za radu, kouknu se a dám vědět. 
---.tak jsem se koukal a kolem žádné konektory nejsou. žádné jsem ani nerozpojoval. viz foto v okolí pracovního prostoru (výpustný šroub a olejový filtr). po vypuštění oleje, jsem dle rad, nastartoval a nechal auto běžet 4 sec. Z prostoru olejového filtru ještě vystříkl zbytek oleje. Nemohlo se např. stát to, že řídící jednotka zaznamenala nedostatek oleje? Pak by možná stačilo vymazat řídící jednotku. Nevím si rady.

---.tak jsem se koukal a kolem žádné konektory nejsou. žádné jsem ani nerozpojoval. viz foto v okolí pracovního prostoru (výpustný šroub a olejový filtr). po vypuštění oleje, jsem dle rad, nastartoval a nechal auto běžet 4 sec. Z prostoru olejového filtru ještě vystříkl zbytek oleje. Nemohlo se např. stát to, že řídící jednotka zaznamenala nedostatek oleje? Pak by možná stačilo vymazat řídící jednotku. Nevím si rady.
- Přílohy
-
- DSC_0987.JPG
- (32.68 KiB) Staženo 4174 x
-
- DSC_0988.JPG
- (38.3 KiB) Staženo 4174 x
Neviem, co sa nemohlo stat, no pri tych vsetkych VVT, hydrostelungoch a hydraulickych napinakoch ovladanych tlakom oleja by som sa nedivil keby ecu zaznamenala nejaky posun v casovani rozvodov mimo tolerancie.
Odpoj baterku a vyskusaj
Odpoj baterku a vyskusaj
...tak díky za radu
Odpojil jsem plus pól z baterie na cca 30 sec, zapojil a nastartoval. Světě div se...vše Ok. Asi opravdu poblaznena řídící jednotka. Problém vyřešen, děkuji zúčastněným
...

Zdravím.
Pro drdal. Objevila se mi stejná hláška a po odpojení baterie zmizela. Chtěl jsem se zeptat jestli se vám ještě někdy
opakoval stejný problém? Koupil jsem Toyotu Rav4 (benzín) v bazaru a doufám, že to nebude nějaký vážnější problém.
Ještě zajedu do toyota servisu Zlín pro celkovou kontrolu.
Díky za odpověď.
Pro drdal. Objevila se mi stejná hláška a po odpojení baterie zmizela. Chtěl jsem se zeptat jestli se vám ještě někdy
opakoval stejný problém? Koupil jsem Toyotu Rav4 (benzín) v bazaru a doufám, že to nebude nějaký vážnější problém.
Ještě zajedu do toyota servisu Zlín pro celkovou kontrolu.
Díky za odpověď.
Nedávno jsem řešil stejný problém. Po výměně spojky naskočily tyto hlášky. Na diagnostice mě ukazuje na lambda sondu. To že svítí i náhon kol je prý propojením řídící jednotky motoru a náhonu při prokluzu. Vypojil jsem baterku na chvíli hlášení zmizelo, ale po pár km zase naskočilo. Lambdu mám objednanou, tak uvidím po výměně.
Takže můžu s určitostí říct že chybu způsobuje lamda sonda. U mě to byla druhá lambda za katalyzátorem, Dával jsem NGK 1596 za 2tis.kč. Zdraví Michal,
Takže můžu s určitostí říct že chybu způsobuje lamda sonda. U mě to byla druhá lambda za katalyzátorem, Dával jsem NGK 1596 za 2tis.kč. Zdraví Michal,
Kde jste proboha přečetl ze máte po vypuštění oleje nastartovat? To muže napsat jenom úplnéj blb nebo někdo kdo vám chce schválně zničit motor!
A ještě něco. Před každou opravou odpojím baterii a zapojím až je hotovo. Počítač tak nemůže zaznamenat například nízkou hladinu oleje. Jednoduché ne?
Měl jsem stejný problém u RAV4.4 - stejná hláška a odešel mi vstřik, zjištěno na diagnostice, měl jsem 2.2 d.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.