TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Hele, mne prijde, ze kazdy pulrok je jiny postup na prepnuti sady 

RAV4 HSD FWD
- Standa50
- Manager Týmu
Základ je ale pořád stejný, rozsvícený kontrolky a 3x zmáčnout "set".Možná existují i jiné způsoby,ale tenhle je nejrozšířenější.Mě se z 8 pokusů přechodu na druhou sadu se nepovedly 3 pokusy.Myslím tím,že kontrolka sice zhasla,ale při jízdě začala opět blikat.Bylo to ovšem na začátku,bylo to systémem pokus-omyl,při prvním nezdaru jsem byl dokonce i v servisu.Teď už to aktivuju napoprvé.S jediným s čím doteď bojuju je, jak jsem psal dříve, frekvence stisků tlačítka
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
No v pondělí jdu do Toyoty, tak jsem zvědav, kde dělám chybu a nebo co je špatně...
- buckyskentucky
- Řidič
Zapnu zapalování-rozsvítí se
žlutá-v kaslíku zmačknu čudl-kontrolka 3x blikne a zhasne.Tot vše.

Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Tvoja corolla 2014 si pamätá dne sady kolies?
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
- Standa50
- Manager Týmu
To děláš pouze inicializaci tlaku již aktivní sady.Tím,že se tlačítko 3x u určitém intervalu zmáčkne se systém sledování tlaku zresetuje a původní sada se vymaže a při přibližně minutovém blikání se načítá druhá sada.Po načtení kontrolka svíti trvale a ukládá tlaky.Poté zhasne.Tvoje řešení by fungovalo ,pokud by druhá sada měla klonované ventilky původní sady.buckyskentucky píše:Zapnu zapalování-rozsvítí sežlutá-v kaslíku zmačknu čudl-kontrolka 3x blikne a zhasne.Tot vše.
- Standa50
- Manager Týmu
Pokud by sada ventilků byla v háji,tak bych koupil novou a řešíl to jako uživatel Radek SL http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=150keanu píše:No v pondělí jdu do Toyoty, tak jsem zvědav, kde dělám chybu a nebo co je špatně...
Třeba majitelé fordu to mají jednodušší ,mohou systém TPMS přepnout přes diagnostiku na DDS (nepřímé měření ) jako má třeba koncern VW
Tak dnes mi řekli to, co jsem si myslel.. Moje corolla si neumí zapamatovat dvě sady snímačů.. Přehrání druhé sady standartně 400 Kč, já to měl za 200 ale i tak se mi to nechce platit 2x do roka.. No nějaké návody jak s tím vydrbat tady máme, tak uvidím... Díky za rady!
- Standa50
- Manager Týmu
Kdyby jsi měl v podpisu jaký máš model a rok výroby auta ,tak by ses od místních dověděl,že dvě sady umí auta vyrobená od 10/2014
Takže problém vyřešen. Zimní komplety nebyly načteny v ŘJ.Coati píše:Ahoj pánové a dámy.
Prosím o pomoc s nastavením zimních kompletů. Prošel jsem celé vlákno a nezabral žádný z uvedených postupů.
Přehazoval jsem před týdnem v neděli komplety a kontrolka TPMS se poté nerozsvítila. Jezdil jsem totiž celý týden pouze krátké trasy a až v sobotu během delší jízdy se kontrolka rozsvítila.
Zastavil jsem, abych tlačítkem v příhrádce zimáky spároval. Bohužel neúspěšně.
Nyní mi kontrolka bliká a po ujetí cca 300 metrů zůstane svítit. Zkoušel jsem postup se zastavením ihned poté co přestane blikat a následným rychlým zmáčknutím tlačítka (3x po sobě).
Když jsem přebíral auto, tak mi bylo řečeno, že zimní komlety jsou nastavené v ŘJ.
Předpokládám, že letní kolo jako rezerva v kufru není problém pro načtení zimní sady.
Předem děkuji za Vaší pomoc.
Petr
Hlavně, že jsem o tuto službu žádal ještě před převzetím auta v dubnu...
Naštěstí po mně za to nechtěli prachy. Asi by si nedali za rámeček co bych jim na to řekl.
Každopádně díky za snahu o pomoc.
Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
- Standa50
- Manager Týmu
Jak jsem již psal,nejsi první ani poslední s tímto problémem.Jak začne akce zimní pneu zdarma,občas nějaká nezapsaná sada proklouzne 

No to já vím, že auta do 10/2014 nedokáží nahrát obě sady pneu. Četl jsem celé toto vlákno 2x.. Ale když jsem zadal svůj VIN kód do nějakého vyhledávače nebo co to bylo, tak mi to datum vyroby neukazalo..Do provozu šla Corolla každopádně až 12/2014, tak jsem doufal, že to bude ok..Standa50 píše:Kdyby jsi měl v podpisu jaký máš model a rok výroby auta ,tak by ses od místních dověděl,že dvě sady umí auta vyrobená od 10/2014
- Standa50
- Manager Týmu
Otevři http://www.toyodiy.com/parts/q?vin=
a zapiš vin kód, klikni na "search" a hned na prvním řádku pod vinkódem se zobrazí měsíc a rok výroby
a zapiš vin kód, klikni na "search" a hned na prvním řádku pod vinkódem se zobrazí měsíc a rok výroby
Môj auris tiež neumí dve sady tak prdim na to. Na STK chodím v lete a tam to mám na čítané. Ma otravuje každý rok chodit do servisu a platit za to. 

Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
Takže datum výroby je tedy 9/2014.. docela smůlaStanda50 píše:Otevři http://www.toyodiy.com/parts/q?vin=