Avensis 2.0i 3S-FE - bublání v topení

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Martin_256
Člen Týmu

Avensis 2.0i 3S-FE - bublání v topení

Příspěvek od Martin_256 »

Ahoj,

chci se zeptat, třeba někdo poradíte, za studena po nastartování mi zabublá voda v radiátoru topení. Po pár metrech jízdy přestane a už se neobjeví. Přemýšlím, jestli je to nějak zavzdušněné, nebo je někde odfouklé těsnění pod hlavou. Olej ve vodě není a ani v oleji není voda, kontroloval jsem jen vizuálně.

Navíc za studena mi něco drnčí v motoru, po chvilce přestane a už se neobjeví. Měnil jsem rozvody a pumpu, nemělo vliv. Zkoumal jsem ventily, zjistil jsem, že dva výfukové mají větší vůle, než je v manuálu (drnčení je ve stejném místě, kde jsou tyhle dva ventily) . Může to spolu nějak souviset?

Předem díky za názory
Martin
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Avensis 2.0i 3S-FE - bublání v topení

Příspěvek od cyril »

Z mé zkušenosti u Fiata to dělalo těsnění pod hlavou voda v oleji a opačně nebyla, pouze šla malinko pára z výfuku a trocha ztráta vody ale můžeš to mít zavzdušněné, kontroluj stav chladící kapaliny.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Martin_256
Člen Týmu

Zkoušel jsem dolévat chlad. kapalinu, ale nic se nezměnilo. Podle manuálu by k odvzdušnění mělo dojít automaticky přes víčko. Ještě mě napadá jestli nemůže být špatný víčko na chladiči, případně jestli nenasává vzduch přes to víčko při ochlazování kapaliny. Protože bublání se projevuje až ráno po tom co auto delší dobu stojí.
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

Ahoj, v léte jsme to odvzdušňovali snad týden... opravdu je to s tímhle hrozný a dlouhý porod. Průser je, že teď musím dát nemrzku a začne mi to celé nanovo.

Takže pokud se při odvzdušňování co nejvíce zvednout předek auta (ideálně v prudkém kopci) a pořád až do blba promačkávat hadice, dokud jdou bublinky. Neboj, hned napoprvé se to nepovede a po krátké jízdě zopakovat... do zblbnutí :-) Ovšem pak to auto chladí velmi spolehlivě.
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
Martin_256
Člen Týmu

Ahoj, díky za tip. Nakonec jsem to v kopci několikrát dolil a ještě jsem dotáhl hadičku co vede z víčka chladiče do expanzky, zdálo se mi, že to přisávalo při chladnutí vody vzduch a bylo po bublání.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“