Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Dnes jsme jeli ještě delší trasu na výletě s vnoučaty cca 130 km a po okresních cestách kde to šlo tak byla tachometrová rychlost mezi 100a 104 km v obci okolo 55 km a výsledná spotřeba na počítači byla 3,8l/100km.Celou cestu byla v provozu klimatizace s rozdílnou teplotou o 6°C.Proto všem doporučuji nejpozději okolo 175 tis.km najetých na autě nechat vymontovat všechny vstřikovadla a nechat je elektrolízou vyčistit a při zpětném namontování použít nové těsnící Ó kroužky a i těsnění pod sběrač sání i EGR. Tato investice se v krátké době vrátí.
-
- Věčnej rejpal
Ale jo, pokud to ma nekdo jako konicka a baviho to, tak proc ne. Jen mi prijde usmevne uvadet detske sedacky jako faktor, ovlivnujici spotrebu
RAV4 HSD FWD
- PALO-Prius
- Řidič
p1947 píše:Dnes jsme jeli ještě delší trasu na výletě s vnoučaty cca 130 km a po okresních cestách kde to šlo tak byla tachometrová rychlost mezi 100a 104 km v obci okolo 55 km a výsledná spotřeba na počítači byla 3,8l/100km.Celou cestu byla v provozu klimatizace s rozdílnou teplotou o 6°C.Proto všem doporučuji nejpozději okolo 175 tis.km najetých na autě nechat vymontovat všechny vstřikovadla a nechat je elektrolízou vyčistit a při zpětném namontování použít nové těsnící Ó kroužky a i těsnění pod sběrač sání i EGR. Tato investice se v krátké době vrátí.
K udaju v aute treba (aspon namojej PIII) pripocitat 0,3l a dostanes realnu spotrebu. Mam to takto dlhodobo odpozorovane za tych 80tis KM co som najazdil a VZDY tankujem uplne doplna az sa mi skoro benzin vylieva z nadrze (obcas aj vyleje) + si to zapisujem na spritmonitor. AJ tak pravdaze velmi dobra hodnota. Aj ja mam terza brutalne dobru spotrebu (do 4,3l) uz 4. mesiac, kedze toto leto je aj vo Finsku skvele pocasie...
Asi bych měl čistění vstřikovačů udělat už v mých 20000km neb mi to svačí, po roce provozu 5,6L/100kmp1947 píše:Dnes jsme jeli ještě delší trasu na výletě s vnoučaty cca 130 km a po okresních cestách kde to šlo tak byla tachometrová rychlost mezi 100a 104 km v obci okolo 55 km a výsledná spotřeba na počítači byla 3,8l/100km.Celou cestu byla v provozu klimatizace s rozdílnou teplotou o 6°C.Proto všem doporučuji nejpozději okolo 175 tis.km najetých na autě nechat vymontovat všechny vstřikovadla a nechat je elektrolízou vyčistit a při zpětném namontování použít nové těsnící Ó kroužky a i těsnění pod sběrač sání i EGR. Tato investice se v krátké době vrátí.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Já jezdím s PII v podstatě za 3.16 l / 100 km. Tedy se mi nevyplatí ani PIII.
PWR mód není jen k tomu být v cíli dřív, ale i být v cíli živý a zdravý. Pokud se na běžné velmi rušné křižovatce bez semaforů odbočuje vlevo, tak bez PWR módu není bezpečné do té křižovatky vůbec vjet. HSD má dlouhou životnost, i když člověk jezdí přes takové křižovatky. Při plně zatíženém autě klasická spojka začne asi tak po 3. takové křižovatce výrazně opotřebovávat a prokluzovat kvůli přehřátí.
PWR mód není jen k tomu být v cíli dřív, ale i být v cíli živý a zdravý. Pokud se na běžné velmi rušné křižovatce bez semaforů odbočuje vlevo, tak bez PWR módu není bezpečné do té křižovatky vůbec vjet. HSD má dlouhou životnost, i když člověk jezdí přes takové křižovatky. Při plně zatíženém autě klasická spojka začne asi tak po 3. takové křižovatce výrazně opotřebovávat a prokluzovat kvůli přehřátí.
Palo-Prius- souhlasím s Tebou ,že je nutné k tomu ještě nějakou desetinku připočíst.Při braní benzinu po hrdlo mi to též stoupne cca o 0,2 l.Nedávno jsem si spočítal celkové kilometry,které jsem od ledna 2015/zakoupeno ojeté/najezdil a kolik se kupovalo benzinu. Tam mě k dnešnímu datu vyšla celková průměrná spotřeba 4,58 l/100km,což je na změny počasí,změny pneu,změny klimatizace-topení/léto,zima/velmi zajímavá spotřeba.Já jsem s tím velmi spokojen.V letošním létě jsem byl nucen/Prius cukal-zakarbonovaný/odjet dovolenou starou Corollou Verso a průměr jsem měl na nějakých téměř 7,8l/100km což ve výsledku činí při dnešní ceně 32Kč/litr benzinu na Priusu o 103 Kč levnější provoz na 100 km ujeté vzdálenosti.
Já řeším spotřebu na desetiny.Je pravda,že to taky sleduju,ale zase ne až tak do podrobna.Jen kouknu na měsíční graf,ale že bych musel počítat zátěž v kufru:-) to asi ne. Záleží taky na kvalitě benzínu,občas to chce protáhnout trubky a vypálit červa.Jsem taky "klaus" na spotřebu,ale až tak...to zase ne.Souhlas s tou klimou.Rozdíl max.6-7st. tempomat a výsledek se dostaví. V pátek Polička-Opatovice 3,5l ve dvou dospělých (dvě minerálky a myš za oknem ).Je pravda,že to bylo po půlnoci přes Litomyšl a Býšť.Ale na plynulosti provozu záleží.Taky vyzkoušená eco trasa z navigace a rychlá trasa z navigace.Asi něco na tom je,když v návodu píšou,že eco trasa je hodnější k nádrži.Ale já jsem spokojen se svou průměrkou 4,2l.Víc neřeším.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
Kolegové priusáci,včera večer po osmé hodině jsem jel po D11 od Opatovic po Černý most Praha.Poměrně byl hustý provoz, na začátku dálnice jsem vynuloval Trip"B" proto,abych zjistil spotřebu,auto jsem rozjel na tachometrových 125-130 km a zapnul tempomat. V místě jsou dvě omezení,kde je snížena rychlost na 80 respektivně 100.Na konci u najetí na D0 jsem měl výslednou spotřebu 5,0 l/100 km při průměrné rychlosti 105 km/100.Myslím ,že je to zajimavá spotřeba.
Jo,to je dobré.Záleží na plynulosti,ale na tuto hodnotu se dostaneš v pohodě,pokud nejančíš. JInak já se svým služebním das autem 1,4TSi toto jedu za 7,5l.Po těch letech co mám priusy se mi tato spotřeba zdá šílená.Ale holt je to jiné auto.je to das auto:-)
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT