Hučení "pneumatik"

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Hučení "pneumatik"

Příspěvek od Roman Jašek »

Prégo bývalí kolegové,
jelikož mně na Mazda fóru nikdo moc neodpověděl, tak se zkusím zeptat tady.
Na Auto Mazda 6 kombi (2012) jsem koupil tyto nové gumy viz. odkaz níže a jsou na můj vkus docela hlučné oproti zimním Continental TS850.
Hluk je znatelnější nejvíce v rychlostech cca 70-100 km/h a kupodivu je výraznější při průjezdu zatáčkami. Jakoby hučely ložiska, ale s nájezdem cca 85 tkm mně to přijde divné a ještě když vezmu v potaz, že u zimních jsem žádný znatelný hluk nezaznamenal. Napadá mě ještě třeba prohodit zadek na předek nebo udělat geometrii/sbíhavost.

Neřešil už někdo něco podobného ?
Díky za případné rady a poznatky

https://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneum ... kwQAvD_BwE
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
elMuerte
Manager Týmu

Re: Hučení "pneumatik"

Příspěvek od elMuerte »

Hluk: 72dB, mám pneumatiky s 69dB a taky slyším jak pěkně sviští vzduch, ale tak až nad 140. Ale do zatáček (na dálnici) neslyším rozdíl.
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
jarson
Věčnej rejpal

Re: Hučení "pneumatik"

Příspěvek od jarson »

može to byt konstrukciou, resp, skladbou dezenu. Bočné bloky. No mas premiový kontakt, nie ultra silent. Vsetko je kompromis.
Na druhej strane , tieto dezeny ( podobne najdes skoro u kazdej znacky) bývaju tiche...nie ako napriklad "šípové".
Mam podobný dezen a ak sa meni hluk tak je to skorej zmenou asfaltu. Ale mam teraz na druhom aute nejake barumky ( neviem momentalne presne co to je) a chova sa to v zakrutach podobne - ovsem v ostrých a na "hlucnom " asfalte. Inak mi to ani nepride, ze by som ich pocul. Ked ich prifuknem su trochu tiššie.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Avensis“