Zkušenosti
Re: Zkušenosti
to manasek: mám rok 2012 a barva já tomu říkám šedá shark:-)
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
neřeším max.spotřebu,na graf jsem cestou nekoukal. V loni jsem na stejné trase měl s PII spotřebu 4,9 a zpět 5,1.Ale auto bylo naloženo na kempování,tzn.až po střechu a sklopené sedačky.Obsazení 2 dospělí a plyšová myš:-) Benzín standardní 95
Letos PIII taktéž standardní 95.Ani jsem si to nějak neuvědomil,že bych mohl použít 100vku.Ale na cestu tam tankováno v Pcích na Benzině Efecta 95.Jezdí takřka výhradně na tento benzín.
Letos PIII taktéž standardní 95.Ani jsem si to nějak neuvědomil,že bych mohl použít 100vku.Ale na cestu tam tankováno v Pcích na Benzině Efecta 95.Jezdí takřka výhradně na tento benzín.
Vlastík píše:to manasek: mám rok 2012 a barva já tomu říkám šedá shark:-)
to ja jen,ze jsem mijel v chorvatsku na dalnici,toho sameho co mam ja..jen jsme jeli lexanem..bylo to 24.6.cca 14 hod.
Graf ukazuje průměr za 1 nebo 5 minut. Tam není problém udělat třeba 20 l/100 km při pomalé jízdě do kopce nebo v zimě. Spíš mi jde průměr na delší trase, kde až tak nehraje roli terén a zahřátí motoru.Vlastík píše:neřeším max.spotřebu,na graf jsem cestou nekoukal.
Tak kolegové priusáci. Tak jak jsem v minulých příspěvcích v čase kolem poloviny června psal,že chemie na vyčištění karbonu a aby nedocházelo ke "škubání" motoru nefunguje,tak opravdu do všerejška kdy jsem na různé přídavky aditiv do benzinu najezdil něco přes 2 tis.km.Skutečnost byla stále stejná. Po zahřátí docházelo hlavně po městě při dobíjení hybridní baterie k extrémnímu požadavku na vyšší výkon spalovacího motoru a tím stále evidentně "ˇškubal". Dnes jsem byl u speciální firmy,která se zaměřuje již dlouhou dobu se zkoušky a čištění jak vtřiků,tak i sání především pro benzinová auta.No špička vymontovali ten díl se škrtící klapkou do sání,vymontovali všechny vtřikovadla,vyčistili vše vyzkoušeli na speciálních přístrojích a zpět namontovali a předali o tom protokol.Současně jsem si přes Toyotu sehnal všechny nové těsnění/jak na vstřiky,tak i na sání/.Celá "sranda přišla na cca 4,5 tis.Kč a auto nyní jezdí stejně jako předtím,než došlo k problémům. Ukazovali mi těleso vtřikovadla,které je v motorové části a nevěřil jsem jak byly zakarbonované.Dále mi doporučili každých 5 tis.km dát do nádrže plnou VERVY jedině od Benziny a tvrdí,že přidáváním jakýchkoliv aditiv vč. VIFu jsou marketingové články.
Tvl, tak aspon napis, kde si s tim byl kdyz to pomohlo, ty specializovana firmo
RAV4 HSD FWD
Tak nějak
Nebo teda jezdit k Benzině pro Vervu pořád, to by asi taky šlo
Nebo teda jezdit k Benzině pro Vervu pořád, to by asi taky šlo
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
tuto frajeřinu s odkarbonováním motoru a jeho částí dělá i Auto Flégr Pardubice. Já tam jezdím leta i s mými Priusy na pravidelný servis. Zkušební stolice,ultrazvuk atd. Všechno mají a jsou opravdu šikovní.Já tankuju 95% na Benzině.
".... a tvrdí,že přidáváním jakýchkoliv aditiv vč. VIFu jsou marketingové články."...
No,v rámci nahánění zákazníků tvrdit můžou....všude je "odborníků" hejna.../často i lejna...
Svět motorů mě "sr**" s jejich propagací /škodofka je nejlepčííí/...ale rozsáhlé testy konkrétně VIFu měly něco do sebe a myslím,že toto žádný marketingový žblept není....Ono totiž - aditiva přidávají i firmy prodávající paliva - taky vám tu cenu zvednou o něco nahoru....A přidávají to tam třeba na překladišti paliv ve Šlapanově....ze stejných vagonů,jako ostatní "bezaditivní" firmy / co asi může být VERVA? /
Já to tam leju už mnoho let/ i kdysi do "traktoru WV"- který jezdil i na stolní olej...Možná je to jen takové "placebo" - ale neuškodím tomu určitě...možná stejné placebo,jako se rozhodovat o 12V baterii s rozdílem 1000 - 5000 kč,-
No,v rámci nahánění zákazníků tvrdit můžou....všude je "odborníků" hejna.../často i lejna...
Svět motorů mě "sr**" s jejich propagací /škodofka je nejlepčííí/...ale rozsáhlé testy konkrétně VIFu měly něco do sebe a myslím,že toto žádný marketingový žblept není....Ono totiž - aditiva přidávají i firmy prodávající paliva - taky vám tu cenu zvednou o něco nahoru....A přidávají to tam třeba na překladišti paliv ve Šlapanově....ze stejných vagonů,jako ostatní "bezaditivní" firmy / co asi může být VERVA? /
Já to tam leju už mnoho let/ i kdysi do "traktoru WV"- který jezdil i na stolní olej...Možná je to jen takové "placebo" - ale neuškodím tomu určitě...možná stejné placebo,jako se rozhodovat o 12V baterii s rozdílem 1000 - 5000 kč,-
jasně,ať žije embéčko,zmiňoval jsem Auto Flégr Pardubice.Servisují embéčka pro Taxi GT a to vám je panečku servis,každé jejich embéčko se sere,jezdí naCNG a to je fakt vopruz.Já tam jezdím jen na pravidelný servis,ale vždy se zeptám jak taxi GT a jejich nejlepší auta...stále stejné,stále stejné...prostě plechovka k ničemu.Jáj já jsem rád,že u priusu pípá jen rezerva paliva a couvání...
já myslím,že Verva jezdí přímo z rafinérky z CK Rakouska...
přesně tak, v ČR se co vím 100 okt. paliva nevyrábějí.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
-
- Věčnej rejpal
vlastik- odkarbonizování motoru možná auto Flégr dělá/trochu zručnější majitel Priusu si vyčištění sání a potrubí k EGR udělá taky/,ale pokud člověk chce na něm vyčištění benzinových vstřikovadel tak to už nedělá/osobně jsem s ním o tom hovořil/.Oni čistí jen dieselová vstřikovadla.Kdybych neviděl osobně vyndané vstřikovadla z mého Priusu jak na těle v bloku byly nabaleny karbonem,tak bych tomu nechtěl věřit kdyby mi o tom někdo vyprávěl/auto má 178 tis.km/.Jsem rád,že jsem je nechal vyčistit a je po problému s cukáním.
p1947-aha,tak to jsem nevěděl.Já jsem nechal čistit kdysi diesel,ale tak to vidíš.No,info dobré.