ODSTRÁNENIE DPF FITRA - NÁSLEDKY SERVIS AURIS 1,4 D4D
-
- Člen Týmu
ODSTRÁNENIE DPF FITRA - NÁSLEDKY SERVIS AURIS 1,4 D4D
Dobrý Deň Prajem.Zaujímala by ma taká vec že aké má následky vybratie DPF filtra (počul som že to vraj prospeje autu a podobne , len nazápade na tom robia kontroly na cestach ), keďže jazdím pomerne krátke trasy 15-25 km tak mi DPF velmi často regeneruje , hladina oleja je stále vysoká a spotreba je Tiež dosť veľká 6,7 L . Tak som sa rozhodol pre odstránenie filtra keďže takto skôr či neskôr sa filter pokazí upchá a na nový nebudem mať peniaze. Zaujímalo by ma hlavne či po odstránení DPF filtra môžem chodiť auto servisovať do oficiálneho TOYOTA SERVISU alebo radšej nie, či mi môžu dať pokutu alebo to oznámit na policíciu a také niečo . Má niekto podobné skúsenosti s odstránením DPF ?? ĎAKUJEM a príjemný deň prajem.
Re: ODSTRÁNENIE DPF FITRA - NÁSLEDKY SERVIS AURIS 1,4 D4D
Nerobte to. V servise im to pravdepodobne bude jedno, budete si však musieť nájsť nejakého majstra, ktorý to vyreže filter a prehrá SW. Podľa emisnej normy, ktorú auto má spĺňať potom môžete mať problém na EK. Samozrejme autom by som určite nejazdil do AT a DE, to hrozí prúserom.
Dôležitejšie ale je, že ja by som sa hanbil také niečo urobiť - len budete ľudom pod nosy púšťať viac sajrajtu. Jednoduchá rada teda je, ak jazdíte tak krátke trasy predajte naftu a kúpte si benzín.
Dôležitejšie ale je, že ja by som sa hanbil také niečo urobiť - len budete ľudom pod nosy púšťať viac sajrajtu. Jednoduchá rada teda je, ak jazdíte tak krátke trasy predajte naftu a kúpte si benzín.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
odpovím trochu jinak
, já bych za odstranění DPF dával pořádnou pokutu nebo rovnou nechal auto odstavit z provozu dokud nebude filtr zpět a funkční. To samé by měli dělat na STK. To, že diesel není vhodný na krátké trasy a do města ví každý, že auto má DPF filtr jsi asi při koupi také snad věděl. Každý myslí jen na sebe a svoji kapsu, klidně ať se ostatní ve městech třeba udusí, hlavně že já ušetřím. Auto prodej a kup si něco co nevyžaduje drahý servis a je vhodné na krátké pojížďky.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
No tak s trochou nadsázky by sa dalo povedať, že kúpiť si naftu do mesta je ako kúpiť si Teslu na dlhé dialničné presuny - proste auto na to nie je stavané. Bohužial Tesle len dojde šťava, kdežto nafta sa vykuchá a úspešne vypúšťa viac bordelu do ovzdušia.
-
- Člen Týmu
cely DPF filter je zbytocnaa hovadina nema to nic spolocne s emisiami a zivotnym prostredim je to len o peniazoch ... a co ked je uz DPF filter poskodeny ??? mam predat auto s poskodenym DPF a ked na to pridu tak ma buduu nahanat co som im to predal ??poznam ludi ktory DPF filter vybrali a zazrakom im emisna kontrola vysla lepsia nez s DPF .. tolko o tom vasom uzasnom DPF
Ono samotným vykucháním to jen začíná. Elektronika motoru s existencí filtru počítá, a to ať už s řízením turba, otevíráním klapek, nebo přívstřiky paliva. Přemapování je potřeba udělat totálně, jinak riskuješ pády do nouzového režimu.
Ale tvůj problém není DPF, tvůj problém je špatná volba motoru vzhledem ke způsobu užívání vozidla.Doporučuji filtr někde na dálnici poctivě vypálit, auto prodat a koupit benzín nebo hybrid.
Ale tvůj problém není DPF, tvůj problém je špatná volba motoru vzhledem ke způsobu užívání vozidla.Doporučuji filtr někde na dálnici poctivě vypálit, auto prodat a koupit benzín nebo hybrid.
-
- Člen Týmu
poznám ludí siíce nemajú toyotu ale to je podla mna jedno co majuu vybratyy filter a jazdia s nim kratke vzdialenost do prace tak do 30 km a majuu dokonca lepsiu spotrebu motora a auto im prejde aj cez STK a EK amisnu kontorlu ... takze tolko o tom daa sa to spravit aby auto fungovalo dobre 

-
- Člen Týmu
a okrem toho nikto mi neodpovedal na otazku ze ci mi v autorizovanom TOYOTA servise po vybratii DPF auto buduu ochotny opravit auto ci nebudem amt problemy alebo tak podotykam ze auto uz davno neni v zaruke .. na toto jedno mi prosim odpovedzte dakujem
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 18:28, celkem upraveno 1 x.
Tak na toto Ti asi zde nikdo neodpoví, jelikož asi nikdo z nás nepracuje v servisu Toyota. Snad není problém tam zavolat a zeptat se. Osobně si myslím, že jim to bude "jedno", když dostanou za práci zaplaceno tak budou opravovat auto jako každé jiné. Peníze jim smrdět nebudoubigballer5 píše:a okrem toho nikto mi neodpovedal na otazku ze ci mi v autorizovanom TOYOTA servise po vybratii DPF auto buduu ochotny opravit auto ci nebudem amt problemy alebo tak podotykam ze auto uz davno neni v zaruke .. na toto jedno mi prosim odpovedzte dakujem

PS : jestli jsi čekal pochopení pro Tvé zamýšlení tak to jsi měl položit dotaz na nějakém škoda či vw foru a ne na Toyotě

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
To, že moderné dieselové autá (a priamovstrekové benzíny) produkujú mikroskopické pevné častice, ktoré sa ľuďom dostávajú do pľúc a škodia je proste fakt. To že je tam DPF filter aby tieto častice zachytával je tiež fakt (asi sa mu to darí, keď sa upchal). Vidíte v týchto dvoch vetách nejakú nepravdu - mám Vám dohľadať nejaké zdroje?bigballer5 píše:cely DPF filter je zbytocnaa hovadina nema to nic spolocne s emisiami a zivotnym prostredim je to len o peniazoch ... a co ked je uz DPF filter poskodeny ??? mam predat auto s poskodenym DPF a ked na to pridu tak ma buduu nahanat co som im to predal ??poznam ludi ktory DPF filter vybrali a zazrakom im emisna kontrola vysla lepsia nez s DPF .. tolko o tom vasom uzasnom DPF
A čo máte urobiť s autom?
1. Predať a napísať do kúpnej zmluvy, že DPF filter je poškodený. Potom Vás za to nikto naháňať nebude môcť.
2. Opraviť DPF filter.
A nejde mi do hlavy, prečo, keď sa nebojíte zveriť auto nejakému garážnikovi, ktorý ho vybraním filtra urobí technicky nespôsobilé a prehrá na ňom software, chcete, aby Vám olej menili v Toyote.
A ak máte pocit, že Európska únia nás tu len šikanuje a vymýšľa si emisné normy aby naplnila vrecká výrobcov DPF filtrov (to musela byť lobby), odporúčam sa ísť pozrieť do Číny, do nejakého veľkého mesta - tá úžasná viditeľnosť v smogu a ľudia s rúškami na tvárach Vám možno napovedia ako to môže dopadnúť, keď sa sere na ekológiu.
Ak budeš mať kuchnutý dpf a Toyota servis sa o tom dozvie, určite ťa nebude nikam hlásiť. Bude to tvoj problém a nie ich ako pretiahneš auto cez STK. Kľudne ti budú auto servisovať ale keď ti bude blbnúť niečo čo vyhodnotia ako následok upraveného dpf tak ti s tým pravdepodobne veľmi nepomôžu.
Podľa mňa radšej daj zregenerovať alebo opraviť či dokonca vymeniť dpf a auto predaj, kúp benzíňák.
Len pre zaujímavosť, ja som zničil picasso 1.6 hdi jazdou v meste - a to auto nemalo dpf. Dízel krátkymi trasami netrpí len na dpf. Tam toho je viac, čomu to vôbec nesedí.
Podľa mňa radšej daj zregenerovať alebo opraviť či dokonca vymeniť dpf a auto predaj, kúp benzíňák.
Len pre zaujímavosť, ja som zničil picasso 1.6 hdi jazdou v meste - a to auto nemalo dpf. Dízel krátkymi trasami netrpí len na dpf. Tam toho je viac, čomu to vôbec nesedí.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
S prominutím ti musím říct že jsi jelito,když si koupíš diesla na krátké cesty.Nic víc se k tomu říct nedá.bigballer5 píše:poznám ludí siíce nemajú toyotu ale to je podla mna jedno co majuu vybratyy filter a jazdia s nim kratke vzdialenost do prace tak do 30 km a majuu dokonca lepsiu spotrebu motora a auto im prejde aj cez STK a EK amisnu kontorlu ... takze tolko o tom daa sa to spravit aby auto fungovalo dobre
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Na dpf mám svoj názor - ak je niečo nadiktované že to musí byť lebo zdravie... beriem ale nech je to potom lacné, ľahko a lacno vymeniteľné, ľahko a lacno repasovateľné... nič nebránilo aby bolo nadiktované že výrobcovia budú využívať jeden typ a tým pôjde cena dole... uznávam že vymontovať to je neeko na druhej strane ak je niečo eko nech je to aj ekono... diskusiu či má byť nafta v meste vypúšťam.
K téme - tu vidím len jednu "problémovú" vec - softvér v RJ, ak sa zmení a bude v budúcnosti nutné niečo riešiť skrz RJ - autorizák zrejme prvé čo urobí - prehrá to čo tam má byť... alebo sa nato vyserie a majiteľa pošle inam...
K téme - tu vidím len jednu "problémovú" vec - softvér v RJ, ak sa zmení a bude v budúcnosti nutné niečo riešiť skrz RJ - autorizák zrejme prvé čo urobí - prehrá to čo tam má byť... alebo sa nato vyserie a majiteľa pošle inam...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
-
- Člen Týmu
Neviem ako je to v Čechách, ale tu na Slovensku na ekológiu a nejaký dpf filter všetci serú. Takže tu môžeš čmudiť ako starý traband a bude to v poriadku. Ja osobne by som za toto dával vysoké pokuty, nie 50€ - 100€ ale minimum 1000€ a vyššie.
Aj by som sa ďalej rozpísal ale bol by som vulgárny ... vieš čo, kúp si staré TDi-čko najlepšie Octaviu s veľkým kufrom, to potom budeš frajer ako sa na správneho "ČechoSlováka" patrí.
PS: urob to čo ti písal evzen, ak ten filter odstrániš a zmeníš nejakým spôsobom riadiacu jednotku tak budeš len ďalší krátkozraký sedlák, ktorý bude frajerovať ako ušetril 0,2 deci nafty. Máš možnosť zachovať sa správne! Tak buď chlap!
Aj by som sa ďalej rozpísal ale bol by som vulgárny ... vieš čo, kúp si staré TDi-čko najlepšie Octaviu s veľkým kufrom, to potom budeš frajer ako sa na správneho "ČechoSlováka" patrí.
PS: urob to čo ti písal evzen, ak ten filter odstrániš a zmeníš nejakým spôsobom riadiacu jednotku tak budeš len ďalší krátkozraký sedlák, ktorý bude frajerovať ako ušetril 0,2 deci nafty. Máš možnosť zachovať sa správne! Tak buď chlap!
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+