Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
priusek plusek
Navigátor

Re: Zkušenosti

Příspěvek od priusek plusek »

švihák píše:Ahoj, s priusek plusek jsem mluvil, abych nebyl za nezdvořáka :lol:

Vstřik je doma. Tak malá věcička a takových peněz! Asi je ze zlata. Zítra bude vyměněn. Tak snad...
Ahoj, žeby? :-D

Tak doufám že je to tvoje poslední závada a potom samé superlativy :-)
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Švihák tak určite daj vedieť či to pomohlo , a hoď sem aj cenu toho vstreku dosť ma to zaujíma. Na mojom predchádzajúcom aute (Focus 2.0 TDCI) som menil všetky vstreky aj s čerpadlom. Natankoval som vo Francuzku s naftou aj vodu. Takže mi komplet vstrekovanie kľaklo do roka. Točil som sa zháňal , lebo som chcel nový originál nie repas. A zohnal som nakoniec originál vstreky a čerpadlo. Vstreky 4x330€ ( 4x8500kč) čerpadlo 750€ (19275kč) tak som velmi zvedavý čo taký vstrek stojí na naše Priusy
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku, nějak jsi se "zadrhl" tím,že neodpovídáš jestli již v pohodě jezdíš?Už auto šlape jako švýcarské hodinky?Rádi bychom se dozvěděli jestli to opravdu bylo tím a pro budoucnost by to vyřešilo nemalé problémy i ostatním. Já jsem včera cestou z Náchoda měl již potíže i u situace kdy člověk sundá nohu z pedálu plynu a potom jemně na něj tlačí tak i když je na tachometru 70-75 km rychlost tak se to děje a to tím způsobem,že člověk to "poskakování" motoru cítí na volantu a pedálu plynu.Večer jsem od anglické firmy koupil 200ml lahvičku čističe pro benzínové motory ,dnes ji tam naleju a doplním palivo tak aby se to promíchalo a uvidím.
Pokud to nebude tím i když se to vyčistí tak půjdu na další díly, které by to mohly být.
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

... :mrgreen: ...z preventivních důvodů dávám při každém tankování VIF...nespoléhám na nějakou "anglickou firmu" 5 minut po 12 - zvlášť když i přímo Toyota má tohle v sortimentu...nehledě k tomu,že "zázrak" se nestane během pár desítek ujetých km...byly i testy s VIFem,které ukazovaly snížení bordelizace,karbonizace až po delší době - stovkách motohodin,...Asi nejsem sám,kdo ho používá,že?....zdarec,Jirko - z Brtnice do Brtnice... :biggrin:
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

ahoj,to je asi na me,vid?? :D jinak ja tam nic neleju,ale stalo se mi, ze 98 mi zlobila ve dvojce..
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

ježku 2- kdybych věděl,že může dojít k tomuto problému používáním našeho benzinu tak jsem již dávno do toho "cpal" aditivní přípravek.Mám Corollu Verso,která má podstatně větší nájezd a nemá za celou dobu jízd tyto problémy. Ano je to jednobodové vstřikování oproti Priusu mající na každém válci.Ani ve snu mě nenapadlo,že u Priusu,který je celosvětově uváděn jako témeř bezporuchové auto může tento problém nastat.Co se týče toho prostředku ano Toyota ho má,ale za nekřesťnské peníze. Všechny firmy,které tento prostředek mají jsou na stejném principu a proč mám dávat za něco 500 kč na jednu nádrž a cca 8000km v balení 325 ml ,když mohu koupit prostředek v balení 200 ml na jednu nádrž a 5000 km za 190 Kč.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Vydržte, pánové, ještě se řeší. Všechno detailně popíšu, aby už nikdo netápal :bigups:
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

p1947 píše:ježku 2- kdybych věděl,že může dojít k tomuto problému používáním našeho benzinu tak jsem již dávno do toho "cpal" aditivní přípravek.Mám Corollu Verso,která má podstatně větší nájezd a nemá za celou dobu jízd tyto problémy. Ano je to jednobodové vstřikování oproti Priusu mající na každém válci.Ani ve snu mě nenapadlo,že u Priusu,který je celosvětově uváděn jako témeř bezporuchové auto může tento problém nastat.Co se týče toho prostředku ano Toyota ho má,ale za nekřesťnské peníze. Všechny firmy,které tento prostředek mají jsou na stejném principu a proč mám dávat za něco 500 kč na jednu nádrž a cca 8000km v balení 325 ml ,když mohu koupit prostředek v balení 200 ml na jednu nádrž a 5000 km za 190 Kč.
- ešte ani nevie kde je chyba a ty už tu rozoberáš toyotu ako značku. A aj keby tak čo? Toyota je neomylná a dokonca 100% spoľahlivá? Mne sa zadrel motor na HSD a ? Majú tam častú chybu v tesnení krytu rozvodu... a čo? Je to len stroj s možnými chybami.
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

vime kde a jaka uz byla pricina na tom aurisu??kryt rozvodu retezu??me to tam taky z leve strany tak trosku rosi..
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Takže auto už je v naprostém pořádku. Co mu vlastně bylo a proč hlásilo chybu na druhém válci? Tu chybu si doslova vymyslelo. Stejně tak jako mě na druhém válci, tak kamarádovi na válci prvním.
Auto jsem dal nakonec přece jen do Toyoty. Tam zjistili špatná těsnění u vstřiků, tak je vyměnili. Ale auto zlobilo furt. Takže se vyndalo sání a vyčistilo. Čistič přišel i do nádrže. Karbon je prevít. Auto teď jezdí jako nové. :lol:
Regu
Člen Týmu

Příspěvek od Regu »

švihák píše:Takže auto už je v naprostém pořádku. Co mu vlastně bylo a proč hlásilo chybu na druhém válci? Tu chybu si doslova vymyslelo. Stejně tak jako mě na druhém válci, tak kamarádovi na válci prvním.
Auto jsem dal nakonec přece jen do Toyoty. Tam zjistili špatná těsnění u vstřiků, tak je vyměnili. Ale auto zlobilo furt. Takže se vyndalo sání a vyčistilo. Čistič přišel i do nádrže. Karbon je prevít. Auto teď jezdí jako nové. :lol:
Určitě gratuluji k opravenému autu, ale asi by nebylo špatné napsat, který servis to opravil a jak jsi byl spokejenej možná i za kolik.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

To byla dlouhá cesta. Nejprve jsem nechal vyměnit svíčky, vstřik a vyčistit klapku. Už si ani raději nepatuju co to stálo. Ale ono to nebylo...
U Toyoty Emil Frey jsem nechal 8900 Kč. Možná to všechno šlo udělat jen chemicky za pár stovek. Ale jsem rád, že je to v pořádku a jsem zase o něco chytřejší. A asi o dvacítku lehčí... :lol:
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

takze skracene receno je mozne, ze to byl jen zaneseny EGR ventil a sani okolo??stacilo vycistit??co by stalo jen ta rozborka a cisteni??musi se neco objednavat,treba jako nejake tesneni a pod.??dekuji.. :(
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Takže tomuto všetkemu by sa dalo vlastne ľahko a lacno predísť inštaláciou OCC (Oil Catch Can) zachytávač oleja z odvetrávania kľukovky ktoré je vyvedené do sania. Na prius chat si to už kopec ľudí domontovalo a samá chvála. Veľmi zaujímavé su fotky čo sa v tom zachytávači zachyti po pár tisíc km. A to všetko normálne skončí v saní takže takéto problémy niesu vôbec výnimočné. Ja som si OCC objednal a už aj dorazilo len akosi sa nie a nie odhodlať k montáži aj keď je dosť jednoduchá.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

manasek píše:vime kde a jaka uz byla pricina na tom aurisu??kryt rozvodu retezu??me to tam taky z leve strany tak trosku rosi..
- zatiaľ neviem ale motor už konečne mám - to je ďalšia bájka o Slovákovi a jeho debilizme..., je z roku 2011, tiež je mierne špinavý na rovnakom mieste, poprosím mechanika až vyberie ten môj nech zapátra čo sa stalo....
K zachytávaniu odvetrania - pri cca 140 000km som čistil klapku - minimálny nános, pipku od egr k saniu - rovnako veľmi malý povlak, sanie rovnako.... podľa mňa to nemá zmysel inštalovať, výhoda toho motora je ten Atkinson kedy sa zmes benzínu tlačí späť do sania ktoré tak ostáva čisté - minimálne ventily určite. Pri benzíne sa ani ten egr nezanáša tak ako pri nafte.
tak ja sa modlím nech mi ten motor zdarne vymení a nech a to rozbehá.
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Prius“