Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
sysel777
Navigátor

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od sysel777 »

Asi pred mesiacom mi začalo v aute niečo slabo "povrzávať", hlavne pri prejazde po nekvalitnej ceste.
Zvuk ide od predného ľavého stĺpika, prípadne z hornej časti palubovky pod oknom.
Neviete, čo by to mohlo byť ?
Začína ma to dosť srať :D
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

sysel777 píše:Asi pred mesiacom mi začalo v aute niečo slabo "povrzávať", hlavne pri prejazde po nekvalitnej ceste.
Zvuk ide od predného ľavého stĺpika, prípadne z hornej časti palubovky pod oknom.
Sranda, ja mám to isté - keď idem po zvlnenej ceste začne trocha odtiaľ vŕzgať... Ale príčinu netuším.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Aky kapacitne najvacsi USB kluc ste pouzili v Corolle 2017 ktory fungoval ?
Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

sysel777 píše:Asi pred mesiacom mi začalo v aute niečo slabo "povrzávať", hlavne pri prejazde po nekvalitnej ceste.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =6&t=39770
..koukni na tento příspěvek, třeba to bude podobné, ač na druhé straně.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Carlos65
Člen Týmu

Příspěvek od Carlos65 »

BKSL píše:Aky kapacitne najvacsi USB kluc ste pouzili v Corolle 2017 ktory fungoval ?
SAMSUNG 32 GB, mám ho jen do auta na muziku, mimochodem výborná velikost, nic netrčí, v pohodě zavřu ten padací most.
http://www.focus.sk/samsung-usb-3-0-fla ... 32gb-31279
Dedoz3s
Člen Týmu

Příspěvek od Dedoz3s »

BKSL píše:Aky kapacitne najvacsi USB kluc ste pouzili v Corolle 2017 ktory fungoval ?
SAMSUNG 64 GB, USB 3.0 - žiadny problém (... nedajú sa zavrieť dvierka). 8)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic Multidrive S (CVT), Executive, 1G2, r.v. 2018
Daewoo Espero 1.5 GLX, r.v.1997 (178 000 km)
Škoda 110 LS, r.v.1975 (273 000 km) R.I.P.
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

tisnov píše:
mirsson píše:Moja Almera ma za 11 rokov nenechala visiet, Corolla "zradila" uz po 9 mesiacoch a 7500 km :mad: Porucha prevodovky (manual) , zaseknuta spiatocka, odtah do servisu, nahradne auto v BB momentalne vraj nemaju :mad: ...
Je mi to velice líto co se Ty stalo.Ale na těchto stránkách jsem pochopil kam a proč to směruje.
Automobilky pochopili že nás víc zajímá Toyota Touch 2, LED, Xenony, barva koberců, parkovací asistent, kamera, BA nežli mechanické součástí vozů.
A máme to co jsme si zasloužilí.
Předtím byla diskuze o rezavém šroubu na tlumiči a reagovali 2-3 lide. Totální nezájem.
Místo abychom zatlačili na Toyotu že takhle prostě NE, a udělali peticí, my se každý budeme v servisu dohadovat že máme rezavé šrouby atd. ale kolik nás ten rezavý šroub vůbec (ne)uvidí když předáme auto na prohlídku, pijeme kafé a myslíme si jací jsme kingové.
Dej prosím Tě vědět jak jsi dopadl a co bylo za problém. :bigups:
Doufám že to bude nějaká blbost.
Teď kámoš vykládal že borec jel 20 km na dvojku a mechanik mu po servisu našel v převodovce tvrdý rohlík.
Držím palce. :bigups:

Tak jsem se konečně dokopal a zajel jsem dnes do Toyoty Brno, na ulici Vídeňská, kde jsem vozidlo kupoval. Jedná se o korozi šroubů na kostech ( viz. diskuze výše), dřív jsem také vkládal foto. Corolla je 6 měsíců stará. Servisnímu technikovi, co dělá záruční opravy jsem řekl co mě trápí. Musím říct byli milí a příjemní, nicméně výsledek je, že mě poslali do pr... k šípku (ale příjemně). Nejedná se prý o závadu, ale vlastnost. Nemá to vliv na funkčnost. Prý jsem jeden z mála, co se na takové věci dívá. Ta rez maximálně zežere jen ten šroub a v matce se to zastaví. Toyota dbá na kvalitu což dokazují proběhlé svolávací akce ( kdyby to dělali pořádně, tak nejsou potřeba). Vedlejší přijímací technik se na mě díval jak na pacoša z Húskové (psychiatrická léčebna v Brně). Navíc když jsem se ptal, k servisce vás prý vůbec nepustí, musíte pocucávat to kafe a čekat. No tak nevím. No. Toyota Brno, no. Řešil to někdo další?
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Niečo podobné som riešil. U mňa to bolo hrdzavenie skrutky držiacej madlo na veku kufra. Od nej sa chytila hrdza na veko. To odhrdzaveli a prestriekali a vymenili skrutku. Dali novú sadu madla,skrutky, matice a tesnenia. Opäť odtiaľ začala vytekať pri dažďoch hrdza. Tak som s tým šiel späť do servisu. To mi povedalei že mi vymenia zas celú sadu lebo vibráciami sa tesnenie poškodilo a hrdzavie skrutka aj s maticou. A zasa na jar začala vytekať hrdza odtiaľ. Ale tretí krát mi s tým už z pochopiteľných dôvodov nerobili nič (tretia reklamácia tej istej závady), len to rozobrali a znovu poskladali a vraj to je len povrchová korózia matice alebo skrutky a na funkčnosť to nemá žiadny vplyv a ničomu to neškodí.
:bomb:
Ale mimo záznam vraj je tá skrutka úplne neštandardných rozmerov a v inej kvalite povedzme v prevedení nerez v železiarstve kúpiť neide.
Tak som sa na to vyprdol a momentálne akurát tak len monitorujem situáciu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
cizinec
Člen Týmu

Příspěvek od cizinec »

Prosím prosím . Když do kufru dám plnohodnotnou rezervu s TPMS bude to mít vliv na ostatní kola na autě ?
Díky.
Corolla E18 1,6 Valvematic Active Comfort 2017
ex- Corolla E15 1,33 2012
ex- Škoda Fabia Combi 1,4 50kw 2002
ex- Škoda Felicia Combi 1,9 D 47kw 1996
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

cizinec píše:Prosím prosím . Když do kufru dám plnohodnotnou rezervu s TPMS bude to mít vliv na ostatní kola na autě ?
Díky.
Ja to tak mám a funguje to bez problémov. Po výmene kolies som si letnú sadu sám prepol.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
martini49
Navigátor

Příspěvek od martini49 »

Byl jsem na roční prohlídce a ten rezavý šroub co psal lidoma: https://uloz.to/tam/_plsZNy47Kqut :arrow: není až takový problém.
Oni ho vzali ocelovou štětkou a namazali a bude ok si myslím.
Corollka pěkně zakrytovaná víceméně spokojenost.
pastika
Navigátor

Příspěvek od pastika »

Ahoj pánové,potřeboval bych poradil jak deaktivovat zvuk houkačky pří zamykání a odemykání vozu, ve voze je dodělán originální alarm od Toyoty .Včera jsem si vyzvedl vůz ze servisu v K.Varech kde mi stříkali oboje dveře na pravý straně nějaký dobrák mi klíči udělal pár čar a tam mi to nedokázali deaktivovat, ačkoli při koupi vozu jsem si nechával aktivovat právě v K.Varech. :(
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Mám totéž, půjdu s tím do servisu hned jak mě to zase naštve... Vrže mi to jak od levého výdechu vzduchu pod čelním sklem vlevo (přestane to, když mezi dveře a palubovku dám prst, dost to tam vibruje), tak někde od B sloupku spolujezdce. Zjevně výrobní vada. Taky mi dost něco drnčí vzadu (tak jakože látkově, jako když v silném větru vibruje látka), vypadá to na zadní loketní opěrku - když ji dám dolů, přestane to, ale nejsem si ještě 100% jistý.

Chlapi, nebude nikomu vadit, když udělám screenshot tady fóra, že lidi u jiných Coroll řeší úplně stejný problém, že? Aspoň, až mi zase budou v servisu tvrdit, že to slyší poprvé, řeknu jim na to, že mě nezajímá jejich nedostatek zkušeností, že problémy s tím jsou... A když máme to GDPR, potřebuju váš souhlas. :D
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Intri píše:
Mám totéž, půjdu s tím do servisu hned jak mě to zase naštve... Vrže mi to jak od levého výdechu vzduchu pod čelním sklem vlevo (přestane to, když mezi dveře a palubovku dám prst, dost to tam vibruje), tak někde od B sloupku spolujezdce. Zjevně výrobní vada. Taky mi dost něco drnčí vzadu (tak jakože látkově, jako když v silném větru vibruje látka), vypadá to na zadní loketní opěrku - když ji dám dolů, přestane to, ale nejsem si ještě 100% jistý.

Chlapi, nebude nikomu vadit, když udělám screenshot tady fóra, že lidi u jiných Coroll řeší úplně stejný problém, že? Aspoň, až mi zase budou v servisu tvrdit, že to slyší poprvé, řeknu jim na to, že mě nezajímá jejich nedostatek zkušeností, že problémy s tím jsou... A když máme to GDPR, potřebuju váš souhlas. :D
Jasně,máš souhlas :) ale nebude to nic platné, mě řekli že máme tak hrozný silnice a čemu se divím :) mám pocit že toyoty vržou asi všechny.
avensis T27 1.8 valvematic
Odpovědět

Zpět na „Corolla“