Přednárazový bezpečnostní systém

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Draimon
Člen Týmu
Příspěvky: 13
Registrován: pát 18.04.2008, 15:44
Bydliště: Chotěboř

Přednárazový bezpečnostní systém

Příspěvek od Draimon »

Dobrý den, po deseti letech jsem se rozhodl přejít z yarise II s litrovým motorem na novou 1,5. Trochu mě tam ale vadí ten bezpečnostní systém, značky ty vypnu, svítit mi to 12 km nemusí, dvě vesnice a pět křižovatek tomu zřejmě nevadí:-). Hlídání čar, po noční až pojedu domů tak to bude dobrý. Strach mám ale z PCS, aby mi na to nehamtnul při předjíždění a tak, nemohl by sem prosím někdo dát zkušenosti jak se to chová po delší době? A pokud je to z nějakého důvodu mimo provoz, to akorát svítí kontrolka nebo i bliká a tak?. Za vaše odpovědi předem díky.
Škoda Favorit 1.3 (1993)
Toyota Yaris 1.0 VVTi (2008)
Toyota Yaris 1.5 VVT-ie (2018)
Ocelot_cz
Člen Týmu
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 10.05.2018, 07:18

Re: Přednárazový bezpečnostní systém

Příspěvek od Ocelot_cz »

Ahoj, když to vypneš dlouhým podržením tlačítka, tak ti na palubce stabilně svítí ten symbol.
Jinak jezdím s tím měsíce a při předjíždění mi to nikdy nezapípalo, ne tak aby to brzdilo.
Ale už mi to několikrát pípalo a blikalo, když nějaké auto stojí u krajnice, nebo v zatáčce, když je dost v cestě odstavené.
Tak to má občas pocit, abych do nich nevletěl.
Ale je to celkem pochopitelné.
Vůbec se toho neboj, když předjíždíš.
Asi jak vyhodím blinkr a šlápnu na to, auto pozná co chci dělat a přednárazový systém je v klidu 8)
Toyota Yaris 1.5 VVT-ie
Uživatelský avatar
ultra
Manager Týmu
Příspěvky: 315
Registrován: sob 21.08.2010, 12:00
Bydliště: SR

Re: Přednárazový bezpečnostní systém

Příspěvek od ultra »

Pouzivam Corollu s prednarazovym systemom ako aj cely Safety sence - 15 mesiacov. Zatial mi tento system nesposobil ziadne starosti - prave naopak. System sem tam pri rychlejsom dojazde ku krizovatke so stojacimi autami zapipa ale pokial zacnem vcas brzdit tak nezasahuje. Zasah tohoto systemu sa aktivoval iba jediny 1 x a to ked som dochadzal na svetelnu krizovatku a predomna sa zaradilo auto a zacalo prudko brzdit. System zacal pipat a sam zabrzdil. Musim uznat ze neviem ci by som to ja stihol tak ako to spravilo vozidlo s tymto systemom. Flekovalo teda paradne. Zachranilo ma to pred tukancom.
Inak mi do jazdy nijako nezasahuje - ani pri predbiehani (to zatial ani raz). Inak reaguje to aj na chodcov v blizkosti prechodu.

V navode je uvedene ze vozidlo nebude autonomne brzdit ak je naplno stlaceny plynovy pedal alebo je vytoceny volant (predpoklada ze vykonavas uhybaci manever) pripadne ak brzdis ty. Brzdovy asistent alebo nudzove brzdenie sa aktivuje pri rychlosti vozidla do cca 80 km/H.

ja osobne mam citanie znaciek vypnute, sledovanie pruhov zapinam iba na dialnici, prednarazovy bezp. system mm zapnuty stale
Ja som so safety sence spokojny.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Odpovědět

Zpět na „Yaris“