Yaris 2005 1.0 VVTi Nahodile nestartuje

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
svapra
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: úte 05.09.2017, 09:40

Yaris 2005 1.0 VVTi Nahodile nestartuje

Příspěvek od svapra »

Dobrý den,
prohledal jsem forum a podobné téma jsem nenašel. Manželka má Toyota Yaris 1.0 VVTi ročník 2005. Máme problém se startováním, který se objevuje cca 4x ročně (vždy v nejméně vhodnou dobu).

Po nastartování vše vypadá v pohodě, ale při pokusu o zařazení rychlosti (robotizovaná manuální převodovka) se na displeji objeví ozubené kolečko, pípavý zvuk a auto nejede, motor pořád běží. Po vypnutí motoru už nejde opětovně nastartovat, klíč motor nenahodí a ozubené kolečko se rozsvítí po zařazení rychlosti. Při pohybu řadící pákou se na displeji zobrazuje pouze N (neutral), které bliká a auto pípá. Auto jde nastartovat po cca 30-90 minutách, poté normálně jede dál. Toto se stává bez ohledu na počasí a četnost jízd. Už jsme byli i v Toyotě, tam ale nic nepoznali, protože se tam závada neprojevila. Olej v převodovce vyměněný, ale nic se nezměnilo. Auto má najeto 118000km a jinak je úplně v pořádku, tak by byla škoda ho dávat pryč. Uměl bystě někdo poradit?

Díky!!!
svapra
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: úte 05.09.2017, 09:40

Re: Yaris 2005 1.0 VVTi Nahodile nestartuje

Příspěvek od svapra »

Podařilo se mi zjistit, že tento problém způsobují čidla na převodovce, která jsou 3 a každé jiné. Pravděpodobně je vadné jen jedno z nich, ale nelze určit které, takže by se musely vyměnit všechny. Nové ale stojí cca 5.500. Další řešení je výměna převodovky. Máte s tím někdo zkušenosti? Případně co byste doporučili jako nejlevnější řešení?
Odpovědět

Zpět na „Yaris“