Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Tak jsem se teď dostal k pc a otevřel emaily. Byla tam odpověď na včerejší dotaz na toyotu ohledně koroze. Musím říct, že mě milano v příspěvku předběhl. Moje odpověď je jak přes kopírák. Taková univerzální, paní to má vychytaný, ctrl c, ctrl v. Dovoluji si také přiložit kopii.
Vážený pane Troubo, ( to není moje jméno, to je pocit)
děkujeme, že jste kontaktoval oddělení péče o zákazníky Toyoty Central Europe – Czech/Slovakia.
Mrzí nás potíže, které jste u Vašeho vozidla zaznamenal. Musíme však bohužel uvést, že jakýkoliv nestandardní projev vozidla nelze posuzovat jen na základě verbálního popisu nebo zaslané fotodokumentace. Rádi bychom Vám proto doporučili přistavit vůz k jeho kontrole do autorizovaného servisu Toyota. Na základě fyzické kontroly vozidla a vyhodnocení stavu vozidla, nebo daného komponentu, mohou zástupci servisu Vámi uváděný projev posoudit a nabídnout odpovídající řešení.
Obecně můžeme konstatovat, že posouzení jakéhokoliv nestandardního projevu na vozidlech Toyota přísluší v prvé řadě pravidelně školeným pracovníkům autorizovaných servisů Toyota, kteří vůz prohlédnou, provedou detailní diagnostiku a podle získaných výsledků pak určí další postup.
Autorizovaní partneři Toyota, na základě autorizační smlouvy s naší společností a zejména dle platné legislativy, nesou plnou odpovědnost za opravy vozidel, řešení reklamací či případných stížností a zákaznických podnětů. V těchto záležitostech fungují zcela samostatně a nezávisle na našem zastoupení.
S přáním pěkného dne
Lucie Novohradská
Oddělení péče o zákazníky
Toyota Central Europe – Czech s.r.o.
Bavorská 2662/1, 155 00 Praha 5
Czech Republic
T: +420 800 600 800
T: 0800 700 400 zo Slovenska
E: info@toyota.cz, info@toyota.sk
Vážený pane Troubo, ( to není moje jméno, to je pocit)
děkujeme, že jste kontaktoval oddělení péče o zákazníky Toyoty Central Europe – Czech/Slovakia.
Mrzí nás potíže, které jste u Vašeho vozidla zaznamenal. Musíme však bohužel uvést, že jakýkoliv nestandardní projev vozidla nelze posuzovat jen na základě verbálního popisu nebo zaslané fotodokumentace. Rádi bychom Vám proto doporučili přistavit vůz k jeho kontrole do autorizovaného servisu Toyota. Na základě fyzické kontroly vozidla a vyhodnocení stavu vozidla, nebo daného komponentu, mohou zástupci servisu Vámi uváděný projev posoudit a nabídnout odpovídající řešení.
Obecně můžeme konstatovat, že posouzení jakéhokoliv nestandardního projevu na vozidlech Toyota přísluší v prvé řadě pravidelně školeným pracovníkům autorizovaných servisů Toyota, kteří vůz prohlédnou, provedou detailní diagnostiku a podle získaných výsledků pak určí další postup.
Autorizovaní partneři Toyota, na základě autorizační smlouvy s naší společností a zejména dle platné legislativy, nesou plnou odpovědnost za opravy vozidel, řešení reklamací či případných stížností a zákaznických podnětů. V těchto záležitostech fungují zcela samostatně a nezávisle na našem zastoupení.
S přáním pěkného dne
Lucie Novohradská
Oddělení péče o zákazníky
Toyota Central Europe – Czech s.r.o.
Bavorská 2662/1, 155 00 Praha 5
Czech Republic
T: +420 800 600 800
T: 0800 700 400 zo Slovenska
E: info@toyota.cz, info@toyota.sk
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
Takže co budeme dělat?
Každý za sebe anebo hromadný útok?
Každý za sebe anebo hromadný útok?
Co se divíte, na základě nějaké fotky od soukromého subjektu (můžeš nafotit co chceš) bych taky reagoval tak jako zastoupení Toyoty (slušně a bezpohlavně). Zajeďte do autorizáku a reklamujte, ale důsledně včetně sepsání reklamačního protokolu. Servis to nafotí, zašle importérovi, ten to postoupí svému technickému oddělení a ti k tomu zaujmou stanovisko (rez asi nebude vlastnost),když si nebudou jisti, pak to postoupí výš (někdy to bylo do Brusselu, teď tuším někde do Maďarska). Mám s tím zkušenost, dopisoval jsem si s Brusselem
. Taky jsme s kolegy z fóra řešili sedadlo řidiče a psali hromadný podnět.

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Jestli chcete sepsat hromadný podnět, jsem pro a klidně se přidám. Je to sice "jenom blbý šroub" a nejsem přesvědčený, že se něco změní, když pár lidí napíše společnou stížnost, ale je jasné, že se vůbec nic nestane, když se nic nezkusí.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá

Co bylo za problém se sedadlem a jak to dopadlo prosím?
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Riesili sme vystuhy sedadla vodica na Aurise rocnik 2010 po facelifte. Vystuhy v sedadle pri "tazsich" vodicoch neprijemne tlacili na spodnu cast stehien. Nazbieralo sa nas asi 8 az 10 kde sme posielali hromadnu staznost. Poslali to do Bruselu a tam to aj skoncilo bez odozvy. Mne osobne aspon za nakupnu cenu potom v servise v Nitre vymenili vypln sedacky spolujazdca (tam vystuz nebola) za vypln na vodicovom mieste a mal som klud.milano píše:Čepo
Pokial zorganizujete hromadnu staznost na tuto koroziu - rad sa pridam. Ked budeme ticho - nic sa neudeje.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
ultra píše:Riesili sme vystuhy sedadla vodica na Aurise rocnik 2010 po facelifte. Vystuhy v sedadle pri "tazsich" vodicoch neprijemne tlacili na spodnu cast stehien. Nazbieralo sa nas asi 8 az 10 kde sme posielali hromadnu staznost. Poslali to do Bruselu a tam to aj skoncilo bez odozvy. Mne osobne aspon za nakupnu cenu potom v servise v Nitre vymenili vypln sedacky spolujazdca (tam vystuz nebola) za vypln na vodicovom mieste a mal som klud.milano píše:Čepo
Pokial zorganizujete hromadnu staznost na tuto koroziu - rad sa pridam. Ked budeme ticho - nic sa neudeje.
ultra píše:Riesili sme vystuhy sedadla vodica na Aurise rocnik 2010 po facelifte. Vystuhy v sedadle pri "tazsich" vodicoch neprijemne tlacili na spodnu cast stehien. Nazbieralo sa nas asi 8 az 10 kde sme posielali hromadnu staznost. Poslali to do Bruselu a tam to aj skoncilo bez odozvy. Mne osobne aspon za nakupnu cenu potom v servise v Nitre vymenili vypln sedacky spolujazdca (tam vystuz nebola) za vypln na vodicovom mieste a mal som klud.milano píše:Čepo
Pokud by se dělalo něco hromadně, tak by si to musel vzít nějaký člen pod patronát, aby se to hnulo správným směrem. Já se chystám, jak pojedu kolem Toyoty, že se stavím to ukázat záručnímu technikovi a pak Vám dám vědět, jak to dopadlo.
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
Zdravím všechny příznivce Toyoty Corolly, měl bych dotaz, auto mám tři týdny, i když jsem zatím najel jen 950km, jsem moc spokojený, s autem se pořád seznamuji a dnes jsem si všimnul, že v zadním podběhu je nějaká tlumící vložka, která je dost tenká, je tam celkem volně - dva šrouby s podložkami a všude kolem je zevnitř holý plech, rukou necítím žádnou vrstvu antikorozní ochrany, ani na lemech, je to tak v pořádku, není to budoucí problém s korozí ?
Na E12 se mi to celkově zdálo bytelnější a antikorozní nástřik byl opravdu poctivý.....
Na E12 se mi to celkově zdálo bytelnější a antikorozní nástřik byl opravdu poctivý.....
Toyota Corolla Activ Trend+, 1.6 Valvematic Multidrive S
ex Toyota Corolla Combi 2.0 D4D, E12
ex Toyota Corolla Combi 2.0 D4D, E12
Zdravím všechny příznivce Corolly a připojuji zkušenosti. Předchozí vůz - Corolla Verso 2,2 D-4D, r.v. 93. Auto, které sloužilo v rodinné firmě jako tahač palet se železím, jsem převzala s nájezdem ca 250 tis. km a bylo skvělé. S tímhle skromným a spolehlivým dříčem jsem najezdila dalších 60 tis. km po Evropě. Šlo z domu z několika důvodů: v poslední době už bylo dost hlučné, občas si pokouřilo a homologace N1 společně s naftou dávala tušit, že brzy nebudu moct dovézt posádku všude, kam potřebuji. Rozhodli jsme se tedy pro novou Toyotu. Mmch - s Versem teď jeden chlapík tahá stavební materiál a je velmi spokojen. Zadání bylo jasné - nejsem nijak technicky zdatná a vozím závodnice s trenérkami, takže chci spolehlivé auto s minimem ku***tek, které v případě nouze zprovozní i srbský opravář sekaček. Auto s nadstandardním pohodlím pro posádku a minimální hlučností. Původně jsme vyrazili pro Aurise, ale místa vzadu bylo pro naše potřeby zoufale málo. Nakonec jsme během týdne brali vedle vystavenou Corollu 2017. Krásný stříbrný parník se spoustou místa pro všechny, manuál, jak jsem chtěla... Kulturní šok při přechodu z 2,2 D-4D na 1,6 atmo se nakonec nekonal, chce to prostě jen jinak zacházet s řazením, abych získala potřebnou jízdní dynamiku např. na dálnicích. Teď mám za 4 měsíce najeto necelých 13 tis. km a z Corolly jsem nadšená. Milým překvapením je i spotřeba. Ve městě neřeším, mimo město na hranici povolených rychlostních limitů 5,6 - 5,9 l/100 km, jízda na hovado kolem 7,2 l/100 km. Při použití tempomatu se spotřeba zvyšuje ca o 0,5 l/100 km, ale řazení je jedna z mála zábav, které na cestách mám. Navigace vizuálně vyhovuje, zvuk mívám vypnutý. Klimatizace vez výhrad, vyhřívání sedaček mi tady na Vysočině vyhovuje moc, doporučuji
Sedačky jsou pohodlné, i po několikahodinovém cestování vystupuji odpočatá a bez bolesti zad, o tom se mé kamarádce, která jezdí vozem z MB, může jen zdát. Evergreen zdejších diskuzí, bouchání kamínku do předních podběhů - ano, je to slyšet, ale není to nic zdrcujícího. O karoserii se snažím pečovat bezkontaktním mytím a voskováním, zatím jsem nenašla odvahu vůz svěřit k ručnímu navoskování. Kdyby měl někdo tip, kde to na Vysočině dělají dobře, sem s ním... A ještě mám dotaz - v rychlostech kolem 160 km/h se při jízdě objevuje pískání. Naštěstí nejezdím přes Německo tak často, aby mi to ničilo uši, ale nevěděl by někdo, co s tím? Děkuji za trpělivost všem, kteří dočetli až sem a přeji všem mnoho šťastných kilometrů bez nehody.

Toyota Corolla 2017, 1,6 benzín, manuál, Trend+, saténově stříbrná
Moja Almera ma za 11 rokov nenechala visiet, Corolla "zradila" uz po 9 mesiacoch a 7500 km
Porucha prevodovky (manual) , zaseknuta spiatocka, odtah do servisu, nahradne auto v BB momentalne vraj nemaju
...

Toyota Corolla 1,6 Live 2017
Nissan Almera 1,5 2006 (ex)
Fúha, tak to je hodne zlá skúsenosť. Veru, už ani toyoty zrejme niesu čo bývali.
Tak držím palce aby to opravili a už sa to neopakovalo.
Tak držím palce aby to opravili a už sa to neopakovalo.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Ahoj kluci může někdo poradit co je špatně?Mám diagnostiku na TPMS ventilky Foxwell nt1001,ale nenačte mi to ani jeden ventilek.Jedna sada orig. druhá neorig.Máte někdo zkušenost? Předem díky.
Je mi to velice líto co se Ty stalo.Ale na těchto stránkách jsem pochopil kam a proč to směruje.mirsson píše:Moja Almera ma za 11 rokov nenechala visiet, Corolla "zradila" uz po 9 mesiacoch a 7500 kmPorucha prevodovky (manual) , zaseknuta spiatocka, odtah do servisu, nahradne auto v BB momentalne vraj nemaju
...
Automobilky pochopili že nás víc zajímá Toyota Touch 2, LED, Xenony, barva koberců, parkovací asistent, kamera, BA nežli mechanické součástí vozů.
A máme to co jsme si zasloužilí.
Předtím byla diskuze o rezavém šroubu na tlumiči a reagovali 2-3 lide. Totální nezájem.
Místo abychom zatlačili na Toyotu že takhle prostě NE, a udělali peticí, my se každý budeme v servisu dohadovat že máme rezavé šrouby atd. ale kolik nás ten rezavý šroub vůbec (ne)uvidí když předáme auto na prohlídku, pijeme kafé a myslíme si jací jsme kingové.
Dej prosím Tě vědět jak jsi dopadl a co bylo za problém.

Doufám že to bude nějaká blbost.
Teď kámoš vykládal že borec jel 20 km na dvojku a mechanik mu po servisu našel v převodovce tvrdý rohlík.
Držím palce.

Nakoniec tam nasli skalu, ktora mechanicky blokovala pohyb radenia - ako tvrdia sa tam nemohla dostat od kolesa a teda to tam muselo doniest nejake zviera... Evidentne to nebolo prvy krat, pretoze ked som tam doniesol auto, prijmaci technik ako prve pozeral do motora a hladal tu skalu.
Toyota Corolla 1,6 Live 2017