Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?
Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?
Prohledal jsem fórum, ale obecné téma ke spokojenosti s hybridním Aurisem jsem neobjevil. Potenciálním zájemcům o tuto variantu pohonu může hodně pomoci při rozhodování, proto ho – jako jeden z těch, kteří o hybridu velmi vážně uvažují – s dovolením zakládám já.
Majitelé hybridního Aurisu, koupili byste si ho znovu? Jestli ne, proč?
Z toho, co čtu tady ve fóru i jinde, předpokládám, že většina je s autem spokojená. Přesto by mě zajímalo, co vám na něm vadí. S čím jsou po delším používání problémy; na co se vám špatně zvyká; co člověk zjistí až po nějaké době?
Pozitivní vlastnosti jsou celkem známé, tady mi jde hlavně o to, na co se má člověk připravit, aby ho pak něco nepřekvapilo.
Díky!
Majitelé hybridního Aurisu, koupili byste si ho znovu? Jestli ne, proč?
Z toho, co čtu tady ve fóru i jinde, předpokládám, že většina je s autem spokojená. Přesto by mě zajímalo, co vám na něm vadí. S čím jsou po delším používání problémy; na co se vám špatně zvyká; co člověk zjistí až po nějaké době?
Pozitivní vlastnosti jsou celkem známé, tady mi jde hlavně o to, na co se má člověk připravit, aby ho pak něco nepřekvapilo.
Díky!
Re: Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?
Tak ja som zvazoval hybrid a benzin po zratani navratnosti pri tom kolko najazdis a kde zistis co sa ti oplati. Mne sa napriklad na aurise nepacila prevodovka zvyseny stred mi tlacit do kolena koli tomu je aj zasuvka na 12v vyssie, pri klasike je to lepsie rozlozene aj priecinok na pero, papier blbosti pri hybride chyba a naviac ten joistick je taky srandovny skoda ze p ma extra tlacidlo, chr ma pri hybride tak ako pri automate rozlozenie prevodovky a nenavyseny tunel...to za mna
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Tak ja ja jazdím sem tam na hybride a pravidelne na Corolle s CVT,. Otec je s hybridom po 15 000 km nadmieru spokojný. Spotreba 4-5l teda oproti beznzínu s CVT o cca 2l menej pri rovnakom jazdnom režime, dynamika podobná. Jediné čo ho mrzí je absencia ťažného Hybrid takisto nesklamal ani na diaľnici, ale spotreba sa pochopiteľne šplhá vyššie. Ja naopak musím povedať, že prevodová páčka na hybride sa mi páči viac ako na klasickom CVT - mne sa na CVT často stáva, že zabudnem zaradiť P-čko po vypnutí motora, hybrid to robí automaticky, ale to je nepodstatný detail. A áno hybridu chýba odkladací priestor na palubke.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
za mne co se týše hybridu od Toyoty tak zcela bez váhání znovu, nyní bych hodně zvažoval Priuse. Jinak pokud to vezmu podle poměru cena / výbava, spotřeba a užitné vlastnosti, tak je auris hybrid vzlášť v provedení TS bezkonkurenční. Návratnost jsem nikdy moc neřešil, jen o tom by to být nemělo. A pokud to někdo počátá tak kolem 100 tis km má většina ten cen. rozdíl doma. Zůstatková hodnota bude oproti 1,6 vyšší. Znám lidi co mají hybrida s ročním nájezdem kolem 5 tis a o ničem jiném již neuvažovali.
Co mne vadí, no upřímně zatím nic, možná výkon při plném zatížení, ale na to se dá zvyknout, je to o povaze řidiče. Za mne je potřeba se začít dívat na auta již jiným pohledem, doba se v tomto mění. Pokud se jezdí hodně ve větším městě tak naprosto ideální záležitost, převodovka e-cvt nená chybu. Pro agresivní řidiče to však auto není
.
Co mne vadí, no upřímně zatím nic, možná výkon při plném zatížení, ale na to se dá zvyknout, je to o povaze řidiče. Za mne je potřeba se začít dívat na auta již jiným pohledem, doba se v tomto mění. Pokud se jezdí hodně ve větším městě tak naprosto ideální záležitost, převodovka e-cvt nená chybu. Pro agresivní řidiče to však auto není

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Agresívne sa dá jazdiť asi s hocičím. Viď príklad dnáška pizze v KE. Majú také mrňavé tuším fiaty seciento, či čo to je. Tí jazdia ako blázni. A mal by si vidieť susedovho 5 ročného prcka na odrážadle. Všetci cca rovnaký rozum pobrali. Ten prcek ešte šancu má - že z toho vyrastie. Donáškári už asi nie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Ahoj, ještě nejsem majitel, ale čekatel, tam můžu za mě přidat pár poznáme, postřehů z testovací jízdy a půjčení auta.
- "málo" místa vzadu (mám 193cm) když dám přední sedačku nadoraz, za mě se nikdo už neposadí. Až děti vyrostou, nebude to ve 4 moc pohodlné.
- málo místa na dlouhé nohy vpředu (šířka)
- nemá tažné > na vozík mám jiné auto, ale kupovat jen kvůli kolům "tažné" fakt nechci.
- topení v zimě, musí běžet motor (obecná vlastnost hybridů), v létě ale nesmradí při výjezdu z garáže
- zvuk při couvání (doufám, že to jde vypnout, z recenzí jsem pochopil že jen servisním zásahem)
- kvalita zpracování interiéru - 2 roky staré auto mělo středová "panel" rozvrzaný, a celkově to působilo nemile. Doufám ,že to u nového bude lepší.
(+-) vzhled: mě se prostě nelíbí, ale snad nebude ani lákat blbečky k poškrábání a zloděje.
+ jednoduchost řízení: hlavně pro moji ženu, jezdí jen občas a rozjet se do kopce v křižovatce na stopce s "normálním" autem je někdy problém... taky jen pustí brzd. pedál a zmáčkne "plyn" bez cukání, řazení, spojky, ruční brzdy no paráda.
+ auto nutí k plynulejší jízdě, ale když je potřeba, je dostatečný výkon na předjetí apod.
+ cena: Je to přes "půl mega" ale je to vlastně levné auto, s ohledem na výbavu.
+ snad spolehlivost a malé náklady na provoz (kupuju auto tak na 10 let -u mě 200 tisíc km), i když první 3 roky servisních prohlídek nejsou zrovna z levného kraje.
PS: Kdyby nedělali hybrida tak bych automat nekoupil, ale takhle sem si to sám před sebou obhájil (cenu za automat).
- "málo" místa vzadu (mám 193cm) když dám přední sedačku nadoraz, za mě se nikdo už neposadí. Až děti vyrostou, nebude to ve 4 moc pohodlné.
- nemá tažné > na vozík mám jiné auto, ale kupovat jen kvůli kolům "tažné" fakt nechci.
- topení v zimě, musí běžet motor (obecná vlastnost hybridů), v létě ale nesmradí při výjezdu z garáže
- zvuk při couvání (doufám, že to jde vypnout, z recenzí jsem pochopil že jen servisním zásahem)
- kvalita zpracování interiéru - 2 roky staré auto mělo středová "panel" rozvrzaný, a celkově to působilo nemile. Doufám ,že to u nového bude lepší.
(+-) vzhled: mě se prostě nelíbí, ale snad nebude ani lákat blbečky k poškrábání a zloděje.
+ jednoduchost řízení: hlavně pro moji ženu, jezdí jen občas a rozjet se do kopce v křižovatce na stopce s "normálním" autem je někdy problém... taky jen pustí brzd. pedál a zmáčkne "plyn" bez cukání, řazení, spojky, ruční brzdy no paráda.
+ auto nutí k plynulejší jízdě, ale když je potřeba, je dostatečný výkon na předjetí apod.
+ cena: Je to přes "půl mega" ale je to vlastně levné auto, s ohledem na výbavu.
+ snad spolehlivost a malé náklady na provoz (kupuju auto tak na 10 let -u mě 200 tisíc km), i když první 3 roky servisních prohlídek nejsou zrovna z levného kraje.
PS: Kdyby nedělali hybrida tak bych automat nekoupil, ale takhle sem si to sám před sebou obhájil (cenu za automat).
Auris Sport Hybrid Trend+
Ford Focus Combi 1 (LPG)
Ford Focus Combi 1 (LPG)
Presne tak pre ludí ktorý najazdia 5tis km rocne je to jasná volba asi netočia auto čo 5 rokov prípadne hlavne jazdia mesto. Kto spraví za 5 rokov 150-200 tis tam sa asi uz na rozdiel predajnej ceny nehrá a počíta sa návratnosť a servis. Hybrid má o chlp drahší servis. Pri jazde na dialnici rozdiel v spotrebe nulový, v meste jednoznačne hybrid. (viem o čom hovorím mal som firemný auris hybrid ale ten predface)
to uray: ziadne zasadne rozdiely medzi 1.6 cvt alebo 1.2t cvt vs hybrid si nenapísal, to všetko čo si napísal platí všebocne na tieto všetky tipy
to uray: ziadne zasadne rozdiely medzi 1.6 cvt alebo 1.2t cvt vs hybrid si nenapísal, to všetko čo si napísal platí všebocne na tieto všetky tipy
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Kvalita zpracování je hodně o výbavě, pokud měli na autosaloně tu střední výbavu tak po 2 letech a asi počtu lidí co v tom sedělo, či to mělo půjčené bych nic extra neočekával. Já mám auto po roce uvnitř jako nové. Ceny za značkový servis obecně považuji za ty z levnějšího kraje, většina ostatních značek má pravidelný servis dražší, samozřejmě záleží na prodejci, cena za pravidelný servis se docela liší a často stálý zákazník má slevu.uray píše:Ahoj, ještě nejsem majitel, ale čekatel, tam můžu za mě přidat pár poznáme, postřehů z testovací jízdy a půjčení auta.
to Maross : v čem má hybrid dražší servis ?, ofic. tam žádný rozdíl není a na brzdách se navíc lehce ušetří.
Před pár dny mi v prodejně ukazovali ceníky garančních prohlídek a u hybridů byly ceny opravdu o pár stovek vyšší.
Za mě: Nejen, že bych šel do hybridu určitě znova, ale taky určitě další auto bude hybrid!
Plusy jsou asi víceméně jasné, ale za mě z mínusů: Jedině dálniční jízda, tam už v rychlostech nad 130km/h trochu chybí výkon (auto zrychluje dobře, ale řve u toho). Pokud bych kupoval auto s nadpoloviční většinou jízd po dálnici, jdu určitě do dieslu, jakýkoliv jiný provoz už jedině hybrid. Pokud navíc někdo vyžaduje automat, není vůbec nad čím uvažovat.. Spotřeba, spolehlivost, komfort jízdy ve městě a okolí - fakt bez jediné námitky.
Jinak k místu v interiéru: Já mám auris 1g (rv. 2011) a zde je místa dost jak ve předu, tak vzadu, ale zase trapný kufr.
Navíc trochu bonus pro mě: pokud člověk přizpůsobí jízdu tomu, že má hybrid, tak nejen že má excelentní spotřebu, ale mě osobně to i nějakým zvláštním způsobem pořád baví
Plusy jsou asi víceméně jasné, ale za mě z mínusů: Jedině dálniční jízda, tam už v rychlostech nad 130km/h trochu chybí výkon (auto zrychluje dobře, ale řve u toho). Pokud bych kupoval auto s nadpoloviční většinou jízd po dálnici, jdu určitě do dieslu, jakýkoliv jiný provoz už jedině hybrid. Pokud navíc někdo vyžaduje automat, není vůbec nad čím uvažovat.. Spotřeba, spolehlivost, komfort jízdy ve městě a okolí - fakt bez jediné námitky.
Jinak k místu v interiéru: Já mám auris 1g (rv. 2011) a zde je místa dost jak ve předu, tak vzadu, ale zase trapný kufr.
Navíc trochu bonus pro mě: pokud člověk přizpůsobí jízdu tomu, že má hybrid, tak nejen že má excelentní spotřebu, ale mě osobně to i nějakým zvláštním způsobem pořád baví

tak záleží s jakou motorizací se to srovnává, pokud 1,6 tak při pohledu do současného ceníku jednoho pražského prodejce je to více méně stejné. Prodává se hlavně jen hybrid nebo 1,6. Ostatní motorizace jsou tam spíše do počtu.marekl píše:Před pár dny mi v prodejně ukazovali ceníky garančních prohlídek a u hybridů byly ceny opravdu o pár stovek vyšší.
Hybrid ma rozhodne lacnejsi servis len netreba pozerat normohodiny a kupovat toyota genuine olej a naplne.... Hsd ma vyslo lacnejsie na servise ako punto v porovnatelnom najazde.....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Vážení,též bych Vám napsal zkušenosti s technologií HSD.Nemám Auris,mám prapůvodce hybridní technologie a to Prius III.Auris po technologické části vychází s mírnými odlišnostmi vlastně z Priusu.Má klasickou karoserii čímž jeho koeficient odporu vzduchu je o nějakou setinu horší.Má výhodu,že se dnes dělá i v Combi/velký kufr-jsme národ "chalupářů"/.Tím,že má jednoduchou téměř nezničitelnou převodovku e-CVT je oproti klasickým automatům dnešní doby ve velké výhodě.Když tomu přidáte dlouhodobou zkušenost v neporuchovosti Toyot tak není již o čem mluvit.Vím své,neboť celý svůj život jezdím jen na benzinových autech s klasickou převodovkou a od roku 2002 jen Toyoty.Dnes jezdím cca 3 roky jen HSD s e-CVT cca 13 tis.km ročně a již bych tuto technologie auta za nic neměnil.Ano s autem abych jezdil za velice zajímavou spotřebu je nutné se naučit jezdit.Jezdím cca 2x do měsíce i dálnice jinak okresky a město a za celou dobu jsem na nějakých průměr do 5,0 l/100 km/vidno z uložených km v počítači/.Již na vlákně o Priusu jsem někdy v loňském roce psal,že na rakouské dálnici až do Itálie jsem měl průměr okolo 4,4 l/100km.Na dálnici než se dostane auto na povolenou rychlost tak trochu víc "řve",ale potom to téměř není slyšet.Baví mě když odjíždím ze světelné křižovatky a vidím ve zpětném zrcátku ty "vytřeštěné oči" s auty bavoráků,audin,octávií za mnou.Než se rozjedou tak jsem téměř 60 m vepředu a o tom je ta automatika.Na křižovatce ticho/pokud je dostatečně nabitá baterie/,pohodová jízda. Pokud tomu autu bude majitel každých 15000 km dávat pravidelný servis tak věřím,že je to auto schopné jezdit stejné porce km jak o tom píšou na několika servrech/jsou ve světě na prodej i s 380 tis.km s původní hybridní baterií a minimálními náklady/.
Jasne toyota je fajn znacka aj 1.6 stky aurisy som videl v belgicku v bazari s 350tis km jednu corollu so 400tis km taxikarsku este olepenu
ako aj priusy tiez slusny najazd 350-400tis km ... k nam to dovezes a mas 5 rocne auto so 120tis km prvy majitel
keby kupujem hybrid jednoznacne prius a mozno aj plug in

To by ma zaujímalo akým štýlom si tu diaľnicu za 4,4 išiel.p1947 píše:...Již na vlákně o Priusu jsem někdy v loňském roce psal,že na rakouské dálnici až do Itálie jsem měl průměr okolo 4,4 l/100km....
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018