TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Harris
Člen Týmu

Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

Příspěvek od Harris »

Trochu odbočím od právě probíraného tématu s kabely.
Nemá někdo reálnou zkušenost s TMPS senzory, ale ne od TOYOTY.
Dají se sehnat v ČR tyto senzory za cca 750 Kč/kus. S tím, že v nabídce jsou uvedený i AURISy s kterými čidla spolupracují.
Při objednávce je možno zaslat ID z stávajících senzorů co jsou již na voze v používáni.
Jestli jsem to pochopil, tak budu mít druhou sadu kol se "naklonovanými" senzory, které nebude potřeba nikde v servise přeprogramovávat, nebo načítat.
Nemá někdo tuto zkušenost, funguje to, nebo není tam ještě nějaký zádrhel? :?:
Toyota Auris TS Hybrid 1.8 Executive - 4/2018
Ford Focus HB Mk1 1.6 benzín (2005-2018)
ŠKODA 135 GLi (1996-2005)
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Ja som kupil 4 kusy tychto 433 MHz clamp-in senzorov nastavenych pre Toyotu. http://cubautoparts.com/products.php?id=8
Nemam ich este ale nejako otestovane lebo su na letnych gumach ktore este neboli nikdy v akcii :)

A co sa tyka toho klonovania tak by to malo fungovat podla toho co som cital.
V podstate len menis kolesa pricom ale riadenie auta nezaregistuje ziadnu zmenu.
Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
bobanakis
Řidič

Příspěvek od bobanakis »

Zdravim, a na kolik vyšly ti uni senzory?? No hlavne by mne zajímalo jestli funguji bezproblemově, na letni sadu budu muset něco koupit......
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
Salte
Člen Týmu

Příspěvek od Salte »

Pro BKSL -
Mám osazené pneu léto-zima TPMS ventilky a tak nemám důvod měnit ID číslo TPMS v systému. Používám to pro informaci o tlaku pneumatik a ne abych se v tom vrtal. V Caristě a Torque Pro jsem tuto možnost zahlédl v menu (nebo v popisu softu) při zkoušce funkčnosti OBD2 adaptéru ANCEL - zkusím ověřit.
Adaptér je to tento https://www.aliexpress.com/item/Vgate-i ... autifyAB=0
Přečetl jsem mraky názorů kupujících a několik OBD adaptérů koupil, než jsem našel tento, u kterého to někdo zmínil, a hlavně funguje se softwary "Hybrid, Tire assistant - pro Toyoty HSD, Torque Pro a Carista" . Tvůrci softwaru Hybrid ass… doporučují použití adaptéru OBDLink LX. Na Ebay ~2000Kč včetně pošty a u nás npř. Alza za 3500kč.
ivantt
Člen Týmu

Příspěvek od ivantt »

Salte píše:Pro BKSL -
Mám osazené pneu léto-zima TPMS ventilky a tak nemám důvod měnit ID číslo TPMS v systému. Používám to pro informaci o tlaku pneumatik a ne abych se v tom vrtal. V Caristě a Torque Pro jsem tuto možnost zahlédl v menu (nebo v popisu softu) při zkoušce funkčnosti OBD2 adaptéru ANCEL - zkusím ověřit.
Adaptér je to tento https://www.aliexpress.com/item/Vgate-i ... autifyAB=0
Přečetl jsem mraky názorů kupujících a několik OBD adaptérů koupil, než jsem našel tento, u kterého to někdo zmínil, a hlavně funguje se softwary "Hybrid, Tire assistant - pro Toyoty HSD, Torque Pro a Carista" . Tvůrci softwaru Hybrid ass… doporučují použití adaptéru OBDLink LX. Na Ebay ~2000Kč včetně pošty a u nás npř. Alza za 3500kč.
mozes prosim povedat kde si to nasiel v TorquePro? Mam ho a neviem to tam ani za pana boha najst.
Auris TS/17 Selection red
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

bobanakis píše:Zdravim, a na kolik vyšly ti uni senzory?? No hlavne by mne zajímalo jestli funguji bezproblemově, na letni sadu budu muset něco koupit......
Kupil som tu ale na obrazku je zobrazeny iny senzor :

http://www.centrumkolies.sk/product/sni ... 13-538131/

Mne dal zlavu a stali 39 €/kus pri 4 kusoch.
Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Kupil som aj ja za 8 €, uvidime co to dokaze :)
Regu
Člen Týmu

Příspěvek od Regu »

Mam zakoupene tpms asi za 950kc a naklonovane. Sice to mam na priuse ale system bude urcite stejny. Zadne prepinani neni treba proste mam dve sady kol. Jen jsem si poznacil kola pry by mely zustat na stejnem miste. Ja jsemm spokojeny. Syn si koupil aurise ale tam jsme to jeate neklonovali cekame az na jaro.
Jerryl
Člen Týmu

Příspěvek od Jerryl »

To Salte:

Děkuji ti za zveřejněné aplikace ke sledování funkcí auta.

U TPMS mi hodně vadí, že při nízkém tlaku pneu začne blikat kontrola a to je vše.
Když už máme povinný a drahý systém na hlídání tlaku, tak bych rád věděl, která to je.

A nyní mě to štve o to víc, když vím, že systém by to uměl, jenom by to museli zaobrazit na displeji.

GRRRR
Toyota Auris Hybrid TS FL
dmvnitra
Člen Týmu

Příspěvek od dmvnitra »

Ahoj mas prosim dalsie info ohladom registracie tpms s nano kablom? Vopred dakujem za spravy.
BKSL píše:Toto odpisal manager ohladom VXDIAG VCX NANO pre TIS ked som sa opytal na programovanie TPMS:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dear Sir,

How are you doing! Thanks for your kind inquiry.
As you know, we made our vcx nano to comply with toyota techstream, so it can dose what original tool did.

Looking forward to your early reply.

Best Regards

George Wu
Vice General Manager
ALLSCANNER TECH CO., LTD
http://www.allscanner.com
MSN: wuquhai@hotmail.com
Mobile: 86-13714781354
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Kabel je uz na SK ale este ho doma nemam.
dmvnitra
Člen Týmu

Příspěvek od dmvnitra »

Vdaka za odpoved, som zvedavy, ci Ti to pojde, kratko potom pisni, prosim
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Tak diagnostiky-kable prisli uz obidve.

Ten ANCEL cez bluetooth funguje perfektne.
Pripojite ho do telefonu cez BT a hned cez "Tire Assistant" vycitate ID senzorov a ich zosnimane tlaky + teploty.

No ale ten VXDIAG VCX NANO ma zatial sklamal.
Vycita takisto vsetky data z jednotky pre TPMS ale v menu software TIS pre TPMS chyba modre tlacidlo "Utility".
Cez toto tlacidlo sa dostanete na proces registracie TPMS t.j. zadavania ID cisiel senzorov.
Kedze tam ale ziadne taketo tlacidlo nie je, tak sa nikam nedostanete a nic nezadate :(

Skusim verziu TIS co prisla s kablom a ked to nepomoze tak napisem vyrobcovi.
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Tak s verziou V12.10.019 uz tam tlacidlo "Utility" je :)

Aj sa mi podarilo zaregistrovat nove senzori (vymyslene ID cisla) i ked na konci registracie vypisalo znovu tu istu chybu o inicializacii ako predtym.
A pri programovani TPMS ID stale svietila kontrolka pneumatiky na pristrojovke ale to asi preto lebo uz ECU nenasla korektne senzori kedze som do nej zapisal blbosti.

Poobede to uz preverim cele, teraz som v praci a uz ma prist sefino :)
zmenene snimace.jpg
(158.7 KiB) Staženo 1528 x
error.jpg
(29.85 KiB) Staženo 1529 x
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Nahodil som povodne ID cisla senzorov a hned po znovu-nacitani ECU nacitalo aj tlaky zo snimacov.
Zhasla aj kontrolka TPMS na pristrojovke.
Nahodil som aj ID cisla pre letne gumy ale tie nie je vidno vo vypise nakolko je zobrazeny iba hlavny set gum.
Mozno ked sa prehodia letne gumy a prebehne inicializacia tak sa vo vypise objavi z diagnostiky druhy set gum namiesto hlavneho.
Uvidime :)

Kazdopadne ak by niekto chcel doprogramovat ID cisla senzorov tak sa vieme dohodnut. Nech sa mi aspon ten kabel vrati 8)
Odpovědět

Zpět na „Auris“