Corolla Verso 2.2 D4D-100kW-problém při startování
Corolla Verso 2.2 D4D-100kW-problém při startování
Zdravím.
Při studeném startu se občas objeví následující problém: Zmáčknu tlačítko start,startér začne startovat,motor jakoby už na maličkou chvilku chytí,ale hned zhasne a točí už dále jen startér a to bezvýsledně.Zmáčknu tlačítko stop. Poté znovu start a motor naskočí bez problémů.
Stává se to nepravidelně a jen u studeného motoru.
Máte někdo podobnou zkušenost ?
Při studeném startu se občas objeví následující problém: Zmáčknu tlačítko start,startér začne startovat,motor jakoby už na maličkou chvilku chytí,ale hned zhasne a točí už dále jen startér a to bezvýsledně.Zmáčknu tlačítko stop. Poté znovu start a motor naskočí bez problémů.
Stává se to nepravidelně a jen u studeného motoru.
Máte někdo podobnou zkušenost ?
Naposledy upravil(a) Radek-P dne čtv 22.12.2011, 13:29, celkem upraveno 1 x.
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Musíš napsat jestli máš 130 nebo 100 kW.
U 130 kW se měnil SW u 100 kW nikoliv.
Já mám 100 kW a stejný problém - zkus sešlápnout plyn při startu, vypadá to jako když to nedává palivo ... loni jsem měl ten problém kolem -7 a míň, letos již kolem 0 .. -2 ... výměna palivového filtru nepomohla ...
V servisu mi řekli, že to může být více příčin a vysvětlování tímto skončilo.
Doporučovali mi i speciální čerpadlo se zvýšeným tlakem, které se prý montuje pro severské země ... ale cenu nevěděl (nějaký technik, který se tam zastavil) ...
takže třeba by to mohlo být palivové čerpadlo, které nemá dostatečný tlak. Také by to mohlo prý být prasklé těsnění pod hlavou (čím mi dle ostatních příznaků hrozí), takže se uvidí. Myslím že žhavící svíčky to asi nebudou - žhavení probíhá letos (teda kolem 0 °C) cca. 2 sekundy, loni při nízkých teplotách (-7 °C) to žhavilo podstatně déle ... ale to jsem musel i připumpnout palivo (na filtru).
U 130 kW se měnil SW u 100 kW nikoliv.
Já mám 100 kW a stejný problém - zkus sešlápnout plyn při startu, vypadá to jako když to nedává palivo ... loni jsem měl ten problém kolem -7 a míň, letos již kolem 0 .. -2 ... výměna palivového filtru nepomohla ...
V servisu mi řekli, že to může být více příčin a vysvětlování tímto skončilo.
Doporučovali mi i speciální čerpadlo se zvýšeným tlakem, které se prý montuje pro severské země ... ale cenu nevěděl (nějaký technik, který se tam zastavil) ...
takže třeba by to mohlo být palivové čerpadlo, které nemá dostatečný tlak. Také by to mohlo prý být prasklé těsnění pod hlavou (čím mi dle ostatních příznaků hrozí), takže se uvidí. Myslím že žhavící svíčky to asi nebudou - žhavení probíhá letos (teda kolem 0 °C) cca. 2 sekundy, loni při nízkých teplotách (-7 °C) to žhavilo podstatně déle ... ale to jsem musel i připumpnout palivo (na filtru).
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
-
- Člen Týmu
Ahojda chlapci,mám tak trochu podobny problém,zkraje byl problém se startem už při kolem plus pěti,tak jsem dal novou baterku,žhavici svíčky(dvě byli v haji) a startuje to mnohem lepe,ale podle meho názoru to stále není ono. Ted když startuju tak si pomáhám přidáním plynu,myslim že to asi není to správné.Když jsem si pročítal diskusi na ave tak to tam taky hodně řeší? Tak babo rad???????
Corolla Verso 2006 2-2 100kw
Corolla Verso 2006 2-2 100kw
Re: Corolla Verso 2.2 D4D-100kW-problém při startování
Ahoj,
dělá mi to úplně to samé. Filtr, svíčky a baterka vyměněná. A problém furt přetrvává
Povedlo se to někomu vyřešit...??
dělá mi to úplně to samé. Filtr, svíčky a baterka vyměněná. A problém furt přetrvává

Povedlo se to někomu vyřešit...??
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 100kW
-
- Manager Týmu
Plyn nepřidávej,může to být vice problémů scv ventil,vstřiky propouštějí a nebo startér a žhaviče
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Má cenu ten problém nějak řešit? Nebo zjistit v čem je ten problém? Teď to zase funguje normalněservis tomas píše:Plyn nepřidávej,může to být vice problémů scv ventil,vstřiky propouštějí a nebo startér a žhaviče

Ahoj V.
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 100kW
-
- Člen Týmu
Mám ten istý problém,keď auto stojí dlhšie,1 deň a viac,tak dosť dlho točí.
Urobené už hádam všetko,nové žhaviče,repas trisiek,test čerpadla,práve teraz som prišiel zo servisu,chlap dal priesvitné hadičky,či nespaduje nafta,alebo nechytá vzduch. Všetko ok.
Akurát dosť veľa éčiek v háji!!!
Čo tomu môže byť???
Urobené už hádam všetko,nové žhaviče,repas trisiek,test čerpadla,práve teraz som prišiel zo servisu,chlap dal priesvitné hadičky,či nespaduje nafta,alebo nechytá vzduch. Všetko ok.
Akurát dosť veľa éčiek v háji!!!
Čo tomu môže byť???
Mel jsem stejny problem a vyresilo to prehrani sw.
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
-
- Člen Týmu
A čo je prosím Ťa sw a koľko to stojí?
Nie náhodou riadiaca jednotka?
Ďakujem...
Nie náhodou riadiaca jednotka?
Ďakujem...
-
- Člen Týmu
A ozaj,prečo to robí len pri dlhšom odstavení? Lebo potom to už chytá na šupu a je jedno či v lete,alebo zime...
Auto mi špatně chytalo, , žhaviče vyměněny , filtry , prostě vše , co šlo a pořad problém . Tak jsem s tím zajel do Toyoty přehráli sw a od té doby vše ok . Cena asi 1200Kč.
Pepa
Pepa
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
-
- Člen Týmu
Ok,skúsim tam zavolať,čo mi povedia,lebo tiež nie je servis ako servis...Predtým som tam bol na diagnostike,auto tam bolo dva dni a nič!
Zatiaľ ďakujem...
Zatiaľ ďakujem...
Ahoj, kde ti přehráli sw za ty prachy? Mě každý rok zlobí starty v zimě(totožná motorizace), zatím vždy pomohla výměna SVC ventilu, ale každou zimu se to vrací