Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
tyma
Řidič

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od tyma »

Nezda sa vam ze corollka nedrzi stabilne smer na dialnici? Mam pocit ze trochu plava....dik za foto tych podloziek skusim nie o kupit a dat to tam
mH44
Člen Týmu

Příspěvek od mH44 »

inak pridavam zistenie pri studenom starte, otacky vybehnu az k 2000 a potom idu pozvolna dole ;)
Neviem kto to pisal ale mam ten isty start..
Corolla 2018 Active Trend+ LED, Multidrive, biela
machacek
Navigátor

Příspěvek od machacek »

K tomu otvírání kufru sice mám taky pružinu z číny ale když sem na to tak koukal jestli místo pružiny buď přihnout ten torzní drát aby víc šponoval a nebo o pár centáků nastavit to ramínko co na ten torzní drát tlačí.nezkoušel to někdo.Pepa
corolla 2016 trend+manuál
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

tyma píše:Nezda sa vam ze corollka nedrzi stabilne smer na dialnici? Mam pocit ze trochu plava....dik za foto tych podloziek skusim nie o kupit a dat to tam
Nezdá se Ti to, je to bohužel dáno konstrukcí elektromechanického posilovače řízení. Cituji odstavec článku o uvedenému druhu posilovače: "K nevýhodám, které jsou často skloňovány, patří zmenšení zpětné vazby od kol, přenášené do volantu. Ta je však v současnosti vyžadována řidiči stále méně, neboť komunikativní řízení je zároveň pro mnohé méně komfortní." Značí to jenom jedno, zpětná vazba je malá, volant se už tak poddajně nevrací zpět do přímého směru, jako u předchozích hydraulických posilovačů řízení. A tak máš tendenci pořád dorovnávat kola do přímého směru a tzv. plaveš s autem. Ze začátku jsem s tím také tak trochu bojoval, musel jsem si zvyknout. Není v tom však Toyota sama, jsou v tom i jiné značky, někde více, někde méně.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

hanes73 píše:
tyma píše:Nezda sa vam ze corollka nedrzi stabilne smer na dialnici? Mam pocit ze trochu plava....dik za foto tych podloziek skusim nie o kupit a dat to tam
Nezdá se Ti to, je to bohužel dáno konstrukcí elektromechanického posilovače řízení. Cituji odstavec článku o uvedenému druhu posilovače: "K nevýhodám, které jsou často skloňovány, patří zmenšení zpětné vazby od kol, přenášené do volantu. Ta je však v současnosti vyžadována řidiči stále méně, neboť komunikativní řízení je zároveň pro mnohé méně komfortní." Značí to jenom jedno, zpětná vazba je malá, volant se už tak poddajně nevrací zpět do přímého směru, jako u předchozích hydraulických posilovačů řízení. A tak máš tendenci pořád dorovnávat kola do přímého směru a tzv. plaveš s autem. Ze začátku jsem s tím také tak trochu bojoval, musel jsem si zvyknout. Není v tom však Toyota sama, jsou v tom i jiné značky, někde více, někde méně.
Asi som mal vždy autá s preposilovaným riadením pretože som pri žiadnom nezaregistroval že by sa práve v tomto niektoré chovalo inak.
Okrem coroll som jazdil s fabiou 1.4, meganom 1.4, picassom 1.8, picassom 1.6HDi.
:roll:
Ešte z opačného súdka ma napadlo, že som nedávno šiel so strýkovým oplom omega a ten mal takú vôľu, že keď som pohol volantom o 5cm tak sa s kolesami nič nedialo. Ale tá kára mala minimálne 300k.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
deadprius
Člen Týmu

Příspěvek od deadprius »

rogerer píše:lišty ne, je to hnus. Jedině pojistku s min. spoluúčastí.

Taky to mám z Prahy sedřený od blbců - nárazník vzadu, dveře....čekám na první servis na začátku léta a hned to nechám opravit (0% spoluúčast).....jsou to ale drobnosti
Taky to samý, a to dokonce i prasklý. Nevím, co s tím dělali, každopádně oprava nárazníku bude poměrně drahá.
Ještě že na mým druhým (LC80) místo nárazníku je spíš prorazník.. :D
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

deadprius píše:
rogerer píše:lišty ne, je to hnus. Jedině pojistku s min. spoluúčastí.

Taky to mám z Prahy sedřený od blbců - nárazník vzadu, dveře....čekám na první servis na začátku léta a hned to nechám opravit (0% spoluúčast).....jsou to ale drobnosti
Taky to samý, a to dokonce i prasklý. Nevím, co s tím dělali, každopádně oprava nárazníku bude poměrně drahá.
Ještě že na mým druhým (LC80) místo nárazníku je spíš prorazník.. :D
Silne pochybujem že Ti niekto bude v toyota servise opravovať prasknutý nárazník. Vymenia ho za nový aj s prestriekaním.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Lukynek
Člen Týmu

Příspěvek od Lukynek »

Ahoj kluci, v první řadě chci poděkovat Rudolfovi za doporučení tažného zařízení od Galia. Jsem také spokojený mám ho v pozinkované s odnímatelným bajonet a fakt gut. Chtěl bych se zeptat jestli už jste někdo z vás měnil zadní osvětlení SPZ za celé ledkové stím sklíčkem(asi plastové nevím) SMD panýlkem. A jestli to jde vpoho vyndat a jen nacvaknout jak konektor tak do karoserie jestli vpoho pasuje, protože oni u toho čínskými výrobce píšou pro všechny Toyota R. V. 2016, ale to se mi ňák nezdá. Když tak hodím foto jak vypadá. Předem děkuji za rady.
Lukynek
Člen Týmu

Příspěvek od Lukynek »

Tady je to foto osvětlení SPZ LED.
Přílohy
PhotoPictureResizer_180130_203921824-1040x780.jpg
(97.78 KiB) Staženo 709 x
Lukynek
Člen Týmu

Příspěvek od Lukynek »

Ze zadu
Přílohy
PhotoPictureResizer_180130_204302491-780x1040.jpg
(92.7 KiB) Staženo 706 x
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

kde sa to osvětlení SPZ LED da kupit ?
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Uvedená osvětlení na RZ se dají třeba objednat přes Aliexpress.
@Lukynek
Pokud jsem dobře pochopil, tak už je máš zakoupené. Možná bych volil variantu, že nejdříve pozjišťuji informace, zda je výrobek kompatibilní na základě zkušeností jiných (co ho koupili a následně namontovali) a pak teprve kupuji. Ty jsi patrně zvolil druhou variantu a budeš možná průkopník, takže bych to vzal a namontoval, nic jiného nezbývá :-) A pak se uvidí. Já jsem šel s Rogerem trochu na jistotu a v rámci celé sady LED osvětlení do interieru Toy (z Aliexpressu) jsme jenom vyměnili původní žárovky za LED. Co si pamatuji, tak to vypadá všechno stejné, včetně konektoru. Dá se to jenom vycvaknout a zase nacvaknout. Nic těžkého. Na You... je hodně návodů, koukni.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

to vypadá hodně dobře, to je takhle koupený celý ten díl? Podle mě to bude svítit poměrně hodně, my tam dali klasicky obyčejný žárovky s konektorem T10 jako v celém interiéru a kufru

Ve zpátečkách mám tyto Svítí to moc hezky, doufám že to neshoří :-)

A tady je náávod na výměnu těch žárovek RZ - je to sice na Corollu 2008 ale je to jediné video, kde je to osvětlení stejné jako u našich coroll. Rozdíl je ten že se u nás nemusí šroubovat žádné šrouby kvůli uvolnění té lišty. Přístup je k tomu nic moc. A tapec víka kufru s enemusí sundávat celý - stačí jen 3-4 klipy dolů.
https://youtu.be/3CtpouUHTXI?t=5m50s
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Ahojte je tu niekto kto vie porovnat hluk auris/corolla? Ktore je tichsie. Dnes po dvoch hodinach na dialnici rozmyslam ci by auris v hybride nebol lepsia volba v odhlucneni
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Co vy na toto skusim to objednat a dam vediet
http://s.aliexpress.com/InaaAZjm
Odpovědět

Zpět na „Corolla“