TOYOTA Safety Sense 2.0

veškeré novinky na trhu
Odpovědět
noker11
Člen Týmu
Příspěvky: 13
Registrován: pon 04.09.2017, 12:06

TOYOTA Safety Sense 2.0

Příspěvek od noker11 »

Dnes som nasiel toto video na webe:



vyzera to zaujimavo a toyota dobieha konkurenciu. Len skoda ze az na novych modeloch :angry:
brvno_sk
Navigátor
Příspěvky: 104
Registrován: pát 03.03.2017, 11:10

Re: TOYOTA Safety Sense 2.0

Příspěvek od brvno_sk »

pokial je to kamera a lidar tak je to dost obmedzene, staci zarosene alebo spinave sklo a uz to hlasi obmedzenu funkcnost. ked nie su niekde ciary, alebo je tam docasne znacenie tak to ma zas dalsi problem. Na ceskej D1 som to par krat skusal, ale zlte a biele ciary to moc nerozoznava :). a na zasnezenej ceste sa to tiez moc nepredvedie. Radar sa chyti auta pred tebou a bude ho sledovat, mame to odskusane BA-Praha bez pedalov :) ale bol to medved nie toyota. tak isto vie detekovat typy objektov podla ich pohybu a velkosti, ale je to drahsie riesenie.
Pokial nie je vpredu radar tak je to len nieco podobne a ma to svoje za aj proti, ktore ti nebude vysvetlovat marketing.....
ale suhlasim Toyota ma co dobiehat...
Uživatelský avatar
m5t
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2711
Registrován: pát 27.02.2009, 03:12
Bydliště: Miro z Havířova

Re: TOYOTA Safety Sense 2.0

Příspěvek od m5t »

Je to k hovnu, z řidičů to vychová tak leda trotly co se nikdy nenaučí bezpečně řídit a ještě víc to bude svádět k hovadinám typu "mobiluj co to jde" a polev v řízení, však to autí za tebe vyřeší. Nikdy to nebude 100% spolehlivé a kdo na to spoléhá nepatří na silnici, už tak potkávám dost slepic a trotlů co si pletou silnici s závodní dráhou.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
brvno_sk
Navigátor
Příspěvky: 104
Registrován: pát 03.03.2017, 11:10

Re: TOYOTA Safety Sense 2.0

Příspěvek od brvno_sk »

a este jeden postreh, neviem ako ine modely, ale Verso sice pipa a skrieka, ale radio nestisi.
Takze napr ked som zaradil na OII spiatocku, stisilo sa radio (nestavitelen uzivatelom!) a pocul som predne zasne senzory, a dokonca aj videl! na radiu ktory senzor sa "chyta"...

parkovaci asistent pre Toyotu Varso funguje, to je asi tak vsetko pozitivne co by som mohol povedat.

varovanie pred koliziou - nestisi radio
varovanie pri opusteni jazdneho pruhu - nestisi radio

prepinanie svetiel nepipa a celkom funguje, ale aj to ma problem v kopcovitom terene...

80% patentov ktore sa tykaju iPodov, vlastia Japonske spolocnosti, ale ked sa pozeram na ich auta tak mam pocit ze patria pod koncern Tatamobil....
Kocúr
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2535
Registrován: sob 14.02.2015, 10:35

Re: TOYOTA Safety Sense 2.0

Příspěvek od Kocúr »

m5t píše:Je to k hovnu, z řidičů to vychová tak leda trotly co se nikdy nenaučí bezpečně řídit a ještě víc to bude svádět k hovadinám typu "mobiluj co to jde" a polev v řízení, však to autí za tebe vyřeší. Nikdy to nebude 100% spolehlivé a kdo na to spoléhá nepatří na silnici, už tak potkávám dost slepic a trotlů co si pletou silnici s závodní dráhou.
Kto na to spolieha áno, nepatrí na cesty. Ale napadlo ťa niekedy, že to môže zafungovať ako zmierňovač škôd či posledná záchrana? Bez toho aby sa na to niekto vopred spoliehal? Že užívateľ bude jazdiť tak ako doteraz - akoby nevedel, že tento bezpečnostný systém mal?
Tvoja reakcia mi príde ako keď niektorí pred rokmi takto pristupovali ku ABS. Že vodiči vďaka nemu zlenivejú a osprostejú lebo sa na neho budú spoliehať. Máš pocit že to takto je? Ja by som povedal že nie, že sa na to spoliehajú a rátajú s ním tak možno pretekári.
K bezpečnostným prvkom netreba pristupovať týmto spôsobom. Mňa trošku znervózňuje skôr že systém povedzme zachytí senzormi či radarom fantómovú prekážku - povedzme cyklistu v zákrute a znenazdajky flekne.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Novinky u toyoty“