stabilizace
Re: stabilizace
http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/200 ... -gear-link
N1 - this part is not supplied as an individual part because it is hard to assemble/disassemble due to the structure
Ani to nevypada, ze by to melo samostatny cislo. Ale je mozny, ze to nekde jako origi dil jde sehnat. Dal jsem se nepídil.
N1 - this part is not supplied as an individual part because it is hard to assemble/disassemble due to the structure
Ani to nevypada, ze by to melo samostatny cislo. Ale je mozny, ze to nekde jako origi dil jde sehnat. Dal jsem se nepídil.
Avensis Verso 2003, 2.0 D-4D 85kW
Uzavírám kauzu VSC!
U Idaha došlo ke kompletní renovaci podvozku, takže prakticky všechny původní silentbloky a unavené prvky šly ven.
AVerso dostalo daleko větší tuhost a jistotu v řízení a stabilizace už nereaguje tam kde nemá.
Hřeben řízení má od Toyoty silentbloky vylité přímo do montážních otvorů, takže se to musí vydlabat a vybrousit.
Pak se dá nasunout náhrada.
U Idaha došlo ke kompletní renovaci podvozku, takže prakticky všechny původní silentbloky a unavené prvky šly ven.
AVerso dostalo daleko větší tuhost a jistotu v řízení a stabilizace už nereaguje tam kde nemá.

Hřeben řízení má od Toyoty silentbloky vylité přímo do montážních otvorů, takže se to musí vydlabat a vybrousit.

díky, takže můj předpoklad je správný, problém v řízení, na co to vyšlo a co to dalo práce a jak dlouho ? asi mne to bude taky čekat, poněvadž mi tento stav tak nějak nevyhovuje, jen mne zaráží, že u kombi avensise tento problém nebyl, domníval jsem se, že je tam stejný podvozek, potažmo i řízení....houdezde píše:Uzavírám kauzu VSC!
AVerso dostalo daleko větší tuhost a jistotu v řízení a stabilizace už nereaguje tam kde nemá.![]()
Hřeben řízení má od Toyoty silentbloky vylité přímo do montážních otvorů, takže se to musí vydlabat a vybrousit.Pak se dá nasunout náhrada.
leo
byl ave 2,0D4D 12/2001 kombi
už je Avesro 2,0D4D T25 EXECUTIVE 2004
a Corolla Verso 1,8VVTi 2005
byl ave 2,0D4D 12/2001 kombi
už je Avesro 2,0D4D T25 EXECUTIVE 2004
a Corolla Verso 1,8VVTi 2005
Nechával jsem toho dělat víc - spojka, olej, těsnění, uložení motoru - prostě když už se to muselo rozpůlit.
Pokud spočtu jenom prvky podvozku tak:
- materiál u Idaha cca 9000 + 1700 za Siberian bushings
- práce na podvozku ca 24 h
Kdybych to v lete nenechal zacakat asfaltem od jednech nasich "odborniku"
(jeste ted si drbu hlavu) tak by to mohlo byt i lacinejsi.
Kluci to museli mejt, rezat srouby, vlozkovat pak zavity atd.
Pokud spočtu jenom prvky podvozku tak:
- materiál u Idaha cca 9000 + 1700 za Siberian bushings
- práce na podvozku ca 24 h
Kdybych to v lete nenechal zacakat asfaltem od jednech nasich "odborniku"

Kluci to museli mejt, rezat srouby, vlozkovat pak zavity atd.