p1947 píše:tomfosil-k tvému rozhodnutí na delší trasy nové auto -proč? Vždyť i třeba 2 ročné ti splní vše co budeš potřebovat
Nové auto proto, protože sme k tomu časem dospěli. Bude to naše první nové auto a vzhledem k tomu, že máme doma dvě ojetiny a každá chce investice a ani jeden vůz není ve stoprocentním stavu, tak je to v našem případě i o hlavě (jde o ten pocit, že u nového auta nemusíš řešit servis). No a i když to není Prius (manželku sem neukecal), tak zůstáváme u značky a bude to náš první japonec (po řadě němců a francouzů). Takže si snad na konci prosince pojedeme pro novou rollku a snad nás nezklame

Nové auto taky proto, protože rok stará předváděčka je ve finále pomalu dražší než nové auto v akci a se všemi bonusy (Akce Benefit, pojištění zdarma, zimní kola zdarma, prodloužená záruka zdarma, financování s lepším úrokem jak od Zonek, atd,atd.). A zalíbila se nám rollka po faceliftu .. na to, že to je Toyota je to i docela pěkné auto
p1947 píše: a proč si myslíš,že hybrid/ vyhýbám se slovu Prius neboť i Auris je v hybridu- stejná úplně technika/na dlouhé trasy není.
Funkci hybridu chápu docela dobře a neřekl jsem, že není na delší cesty. Tady je to o tom, že raději pojedu Chorvatsko novou rollkou, než ojetým Priusem, ke kterému momentálně ještě nemám tolik důvěry (a ještě mi nestojí před barákem, abych tu důvěru získával že?)
Zajímavé je, že mě láká vyloženě ten Prius. Auris se mi moc nelíbí a Yaris je nespíš vyloženě městské auto na nákupy. I když - sedl jsem si v salónu do Yarise a v rámci pracoviště řidiče to bylo docela příjemné překvapení. Měřím skoro 190cm a udělal jsem si pohodlí. Asi bych si na to i zvykl. Pocitově je to takový vyšší posez