zkušenosti Jaguár
Re: zkušenosti Jaguár
Jasný, já taky jen vedu řeči bez konce Máš pravdu s naftou a manuálem. I to, že se Previí moc neprodalo,já jen že přeci jenom doba pokročila a názory na japonce se mění. Plno lidí, co jezdila ve "fuvé" a na "jabka" plivali, už je mají.
Higlander je potřeba vyzkoušet naživo, je to fajn povoz.
Jen asi nesouhlasím s pohledem na RX, řekl bych že hybridů je víc i lépe prodejných.
Higlander je potřeba vyzkoušet naživo, je to fajn povoz.
Jen asi nesouhlasím s pohledem na RX, řekl bych že hybridů je víc i lépe prodejných.
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Je možný, že jsem ty RXka trochu podcenil
petrbk píše:Je možný, že jsem ty RXka trochu podcenil
Tak ve výběru auta jsem pokročil k Lexusu RX. Snad si na mě příští týden udělají čas na zkušebku. Maj nějak plno. A znovu přemýšlím nad Santa Fé - máte někdo zkušenosti? Už jsem zavrhl Mercedes, BMW i toho Jaguára, všude se něco sere. Dík za názory.
Láďa
Za mě (sto lidí, sto názorů) je to nesourodá dvojice,ale je otázka, chceš koupit nové a nechat si ho dlouho, nebo po pár letech měnit (odpis, či jen tak).Nový Santafé (když chceš větší, tak asi to delší) nechat si ho po dobu záruky, možná chvíli navíc a pak prodat, proč ne. U Lexusu, bych neměl problém nechat si ho dlouho (i po záruce). Proti Hjondé nic nemám, ale Lex je nejspíš jinde. Měl jsem starýho Santafé a celkem fajn, ale benzín. U naftových vím o trablích. Proto bych si ho nadlouho nenechával. U Lexuse je to jedno (a třeba se taky pletu).Takžetak. Lexus, to je snad jasný.....
Tak vám chlapi děkuji za názory.petrbk píše:Já taky jenom filosofuju Ta Previe v Evropě podle mě nebyla žádný terno ani když se normálně dovážela. V poslední generaci diesel není a to je věc, na kterou Evropskej trh pořád hodně slyší. Hybrid tak netáhne. Nevim jestli je to strach z něčeho novýho, konzervativní postoj, strach z údržby. Vem si kolik aut se pořád prodává s klackem a pohonem na naftu. Nevim jestli to ty lidi tak chtěj nebo ne, ale tohle je věc co hybrid nenabízí. Pak se taky podívej na design poslední Previe. To už je sice hodně subjektivní záležitost, ale udělá to taky dost. Za mě teda nic moc. Highlander nekomentuju, tam se moc nevyznám co a jak. To auto spadá do kategorie, která sice je oblíbená, ale je tady taky dost silná konkurence. Taktéž absence nafty. RX jezdí, ale nejvíc jezdí asi deset let stará dvojka, ve který bývá často LPG.
Nakonec jsme koupili Audi Q7 Sport paket, 3lt., šestiválec. Vzduchový podvozek. Zatím najeto 2,500km. Spotřeba Praha a okolí, občas dálnice k 9lt. nafty.
Naprosté ticho, pohodlí. Na parkování docela velká kráva, tam kde píše asis. park. že se nevejde, tak já se vejdu.
Do města je ravka v hybridu přece jen pohodovější.
Láďa
-
- Věčnej rejpal
Q7 "nemá" kufr (což samozřejmě není problém jen Q7) a déle než na dobu záruky s naftou určitě ne. Ale budeš-li se hodně modlit...
Do města jedině Yaris GRMN...
Ale no tak. Koncern tu naftu docela umí. 3.0tdi je poměrně rozumnej agregát.
Dovoluji si nesouhlasit. Máme doma Ravku v HD, kufr je menší a stejně tak Superba, kterého máme v kombi a tam je taky menší.Jakub Krčma píše:Q7 "nemá" kufr (což samozřejmě není problém jen Q7) a déle než na dobu záruky s naftou určitě ne. Ale budeš-li se hodně modlit...
Motor je naprostý úžas, výkon a ticho.
Láďa
-
- Věčnej rejpal
Q7 nemá kufr adekvátní celkovému počtu osob, které tam můžou legálně sedět. Pokud člověk nevyužívá víc než 5 sedadel, je to samozřejmě naprosto v klidu. Motor je samozřejmě super, když funguje.
Třetí řadu sedadel jsme zavrhli, jezdí se max. ve čtyřech, případně dvouma autama .Brácha má v volvo 90 a sednout si tam mohou jen děti. Udělal jeden pokus na chatu do Krkonoš a hned ty sedadla vyndal - teď jen překáží v garáži.Jakub Krčma píše:Q7 nemá kufr adekvátní celkovému počtu osob, které tam můžou legálně sedět. Pokud člověk nevyužívá víc než 5 sedadel, je to samozřejmě naprosto v klidu. Motor je samozřejmě super, když funguje.
Láďa
-
- Věčnej rejpal
Tak pro 4 lidi je to super, to je jasný. To můžou vzadu i stanovat...