Servisy Toyota - kvalita práce a ceny

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Intri
Manager Týmu

Re: Servisy Toyota - kvalita práce a ceny

Příspěvek od Intri »

Tak včera byla moje Corolla na prvním garančním wellness. AutoBond Ostrava-Svinov (nová pobočka). Cena 3486 Kč, účtována ekologická likvidace filtrů, práce, olejová vložka (předpokládám, že to má být filtr...), olej (4,2 l v ceně 400 Kč za litr), pilový filtr a nějaký plastový klip, který oni prý mění preventivně, protože při sundávání krytu motoru to s ním nedopadá nejlíp. Zároveň jsem žádal o případné vyřešení rýpanců, které by mohly ohrozit karoserii rzí. Takové prý nenašly, ale něco málo velice mělkých prý rozleštili. Brzdy prý zkontrolovány s tím, že nové destičky mají asi 7 mm masa, po 15 tisících to na mých brzdách vypadá na cca 5 až 6 mm.

Záruční věci mi ještě neudělají, že prý na to dosud nejsou certifikovaní, takže to bych musel na jinou pobočku. Mytí auta se nekonalo (možná aspoň ten silně zasviněný gumový kobereček řidiče mohli vytáhnout a oprášit :)), ale ochotně mě po předání auta zavezli domů. Přijít pro auto jsem "musel" pěšky, protože to bylo odpoledne a na pobočce zůstali jen dva chlápci, z nichž jeden byl zrovna pryč. Kdybych si počkal, přivezli by mě i na servis.

Celkový dojem vcelku OK. Ne, že by se přetrhli, ale zatím co do přístupu není moc co vytknout.

Ovšem dvě věci se mi nepozdávají:

1) chtěl jsem, ať mi vymění filtr klimatizace a klimatizaci samotnou vyčistí. Pravděpodobně neprovedli, protože slabý zápach klimatizace byl dneska opět cítit. Měl bych se pak ještě mrknout, jestli filtr v autě je opravdu čistý a nový. Předpokládám ale, že pokud filtr vyměnili, ale nevyčistili a vydezinfikovali klimu, zápach zůstane.

2) stalo se někomu někdy, že by se mu zamlžila zpětná zrcátka? Nepamatuju si, že bych si někdy zamlžení všiml, a přitom hned při jízdě ze servisu, když jsem zajel do podzemní garáže, jsem měl zrcátka komplet zamlžená i při parkování. Pokud se nepletu, Corolla je má vyhřívaná a zamlžit by se neměla vůbec, a když, tak jen na krátkou chvíli, ne po celou dobu parkování. Nejsem si ale stopro jistý, tak se raději ptám. Trochu se obávám, že s tím vyhříváním zrcátek něco udělali.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:05, celkem upraveno 2 x.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Intri: zamlžení je normální a výhřev musíš zapnout čudlem,pak se odmlží.
avensis T27 1.8 valvematic
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Jo, teď jsem se dočetl i v manuálu. Není na to speciální čudl, zapíná se to s odmlžováním zadního skla. Díky za info, minulou zimu jsem si nikdy zamlžení zrcátek nevšiml, tak jsem si myslel, že to je bezobslužné. :)
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Intri píše:Jo, teď jsem se dočetl i v manuálu. Není na to speciální čudl, zapíná se to s odmlžováním zadního skla. Díky za info, minulou zimu jsem si nikdy zamlžení zrcátek nevšiml, tak jsem si myslel, že to je bezobslužné. :)
Jo jo tenhle čudl jsem myslel :)
avensis T27 1.8 valvematic
dum
Člen Týmu

Příspěvek od dum »

Zdravím nemáte někdo zkušenost s tím jestli si můžu donést svůj olej na servisní prohlídku do Autobond group v Ostravě.Díky
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

dum píše:Zdravím nemáte někdo zkušenost s tím jestli si můžu donést svůj olej na servisní prohlídku do Autobond group v Ostravě.Díky
Na nové pobočce ve Svinově jsem se na to ptal a říkali, že není problém, pokud chci. Že to nedoporučují skrze kvalitu, záruku atd., ale že pokud na tom trvám, klidně si můžu přinést vlastní a nalijou mi ho tam.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Jo ostatní oleje jsou šunty a jedině ten jejich olej ze sudu s marží min 300% je ten nej, já používám litrové Toyota olejové bandasky za plus mínus asi 260,-Kč/litr, zajímavý je ten tvůj údaj "olej (4,2 l v ceně 400 Kč za litr)" - to nějak z jejich ceníku slevili, oni mají na webu údaj 4,2l za 2033,-Kč.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Mají, no, nevím, kde berou ty ceny... Co se kvality oleje týče, je jasné, že jejich nebude o nic kvalitnější než jiné, ale pravdou je, že v momentě, kdy by se něco stalo s motorem a člověk to chtěl reklamovat, můžou ti říct "špatný olej" a můžeš se s nimi tak akorát soudit (tzn. vypracování znaleckých posudků, právníci, soudní poplatky, čas...). Já tu předraženost beru jako jakousi formu pojistky. Havarijko je totéž - drahé jak čert a člověku je k ničemu, dokud se nic nevysmolí (a i pak může jenom doufat, že se to vyplatí...).
jjara
Navigátor

Příspěvek od jjara »

Ve Zlíně 4l za 1888,no nekup to. :)
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
Corolla2014
Věčnej rejpal

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:05, celkem upraveno 1 x.
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

To jsi byl kde u Doláka?
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Corolla2014
Věčnej rejpal

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:05, celkem upraveno 1 x.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Corolla2014 píše:Filtr klimošky mi měnili na 2. gar. a účtovali jej asi 450 Kč. Rovněž pylový měnili asi taky za stejnou cenu. Nedávno jsem si oba měnil sám za cenu celkem asi 30O Kč za oba.
Ako to mam chapat ? Ty mas dvojity vnutorny filter na Aurise ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Corolla2014
Věčnej rejpal

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:06, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Auris“