Auris Hybrid a zima.
-
- Člen Týmu
Auris Hybrid a zima.
Prosím zkušené kolegy o praktické rady, jak ráno při - 10st.C při startu Aurise Hybrida nejrychleji rozmrazit namrzlé čelní sklo a vyhřát kabinu auta.
Re: Auris Hybrid a zima.
No u mna tazko. Ale robim to co pri kazdom inom aute. Vraj pomaha, proti hmle, mat trochu pootvorene okno. Niekde tu sa to rozoberalo. Cize fukanie na predne sklo a teply vzduch.
Ja zvacsa kym oskrabem predne sklo alebo ho postriekam rozmrazovacom a odhrniem sneh uz staci zvnutra byt vykurene.
Inak ak stary auris aj novy s tymto ma dost problem. Kolega s Fordom to ma krasne. alebo Octavia s vyhrievanym prednym sklom...
Ja zvacsa kym oskrabem predne sklo alebo ho postriekam rozmrazovacom a odhrniem sneh uz staci zvnutra byt vykurene.
Inak ak stary auris aj novy s tymto ma dost problem. Kolega s Fordom to ma krasne. alebo Octavia s vyhrievanym prednym sklom...
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
pokud to dobře chápu, tak chcete aby motor na volnoběh vytopil auto ?. Ideálně plynulou jízdou nebo nezávislé topení
. Upřímně pokud chcete praktikovat nešvar některých řidičů, že ráno nastartují auto, nechají jej 10 minut běžet na volnoběh aby měli v autě teplo a nemuseli moc škrábat tak nevím, ale min. motoru toto moc neprospívá. Studený motor by se měl zahřát jízdou bez vytáčení do otáček a ne stáním na volnoběh před domem. V případě hybridu, když je chladno a motoro je studený a zapne se topení tak motor naskočí, po nějakém čase však vypne jelikož elektronika si to pohlídá.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Ano je to tak. No ako s tym autom vyrazit v zime na cesty, ked ho oskrabem, sadnem dnu a nastartujem, tak asi 2-3 minuty idem uplne naslepo, kedze sklo sa okamzite zarosi a rosa zmrzne.
Kazdy je mudry s tym startom zastudena. Aj mne sa to zda, ze to motoru neprospieva. No sused tu svoju Fabiu takto v zime rozbieha vzdy, pekne motor ide a vykuri vnutro a to auto ma uz riadne cez 10 rokov. Cize to zrejme az tak tomu motoru neskodi.
Kazdy je mudry s tym startom zastudena. Aj mne sa to zda, ze to motoru neprospieva. No sused tu svoju Fabiu takto v zime rozbieha vzdy, pekne motor ide a vykuri vnutro a to auto ma uz riadne cez 10 rokov. Cize to zrejme az tak tomu motoru neskodi.
Pokud to chces mit mermomoci natoceny pri stani, tak jedine tohle
http://www.fcd.eu/article.aspx?id=1450
http://www.fcd.eu/article.aspx?id=1450
RAV4 HSD FWD
Otazka znela ako co najlepsie v zime vyrazit na cesty, teda odmrazit predne sklo a nemat ho zahmlene. tento postup je zaujimavy a odpoveda na moju (zatial nevyslovenu, kedze emiska az za dva roky) otazku ako mi budu merat emisie. 

no ono to u hybridu ani moc nejde že ... na druhou stranu ... jak je teď ráno chladněji tak když parkuju mimo garáž tak motor naskočí víceméně instatně po "spuštění systému" a sám si naloží realtivně vyšší otáčky než je jenom volnoběh (a to dělá i když vyjedu z garáže jenom s prodlevou než mu dojde že je venku zima), podle aktuální spotřeby pozorujíc mi stejěn přijde, že ten "zahřívací mód" co mi praktikuje auris nemá s volnoběhem rozhodně nic společného - navíc když jedu tak u toho stíhá i dobíjet baterku ačkoliv je nabitá (z toho odvozuju že otáčky benzínu (při tom zahřívacím módu jsou vyšší než je aktuální spotřeba energie na jízdu - tedy rozhodně vyšší než volnoběh)MartinHSD píše:pokud to dobře chápu, tak chcete aby motor na volnoběh vytopil auto ?. Ideálně plynulou jízdou nebo nezávislé topení. Upřímně pokud chcete praktikovat nešvar některých řidičů, že ráno nastartují auto, nechají jej 10 minut běžet na volnoběh aby měli v autě teplo a nemuseli moc škrábat tak nevím, ale min. motoru toto moc neprospívá. Studený motor by se měl zahřát jízdou bez vytáčení do otáček a ne stáním na volnoběh před domem. V případě hybridu, když je chladno a motoro je studený a zapne se topení tak motor naskočí, po nějakém čase však vypne jelikož elektronika si to pohlídá.
chvilku jsem myslel že je to tím že je zatuhlej olej a motor a tak (vyšší otáčky po startu mi dělal i chrochták ale to během cca 10-20s zase spadly na normál, tady si bzučí klidně přes minutu)
je možné že píšu blbosti, mám to auto chvilku a vox populi, vox Dei, že

jinak mlžení skla je opruz a jediné co mi pomáhá je pustit naplno ten ofuk skla, to jakože zabírá po chvilce
(ale neřeší to boční a zadní (ale tam by asi pomohlo zapnout drátky

navíc je to kravál a jak jsem po ránu ještě rozespalej tak mě to za volantem budí a neslyším přes to rádio

v tomhle teda zlatej starej focus s drátkama v čelním .... RIP
2017 - ? : Toyota Auris TS HSD Trend 2017
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
Vsak jo, jestli to chce tazatel bezpracne, tak jedine tim servisnim modem. I kdyz je pravda, ze jsem nezkousel nastartovat a cekat, co to udela. Predpokladam, ze motor pobezi dokud se neohreje, takze uz by to mohlo foukat i teply z vydechu. Kazdopadne ja to delam tak, ze vylezu z auta a skrabu, pak pustim klimu na okno a jeduMilan.B píše:Otazka znela ako co najlepsie v zime vyrazit na cesty, teda odmrazit predne sklo a nemat ho zahmlene.

Schmudla: dratky u Forda jsou paradni na odmlzeni nebo mirnou namrazu, spis jinovatku, ale kdyz jsem mel sklo zamrzly, tak jsem stejne vylezl a sel jsem skrabat. Nebavilo me sedet v aute 5 minut v zime a cekat az to povoli. A kdyz bylo mene nez -5, tak jsem treba odmrazovani poustel na 2x.
RAV4 HSD FWD
Ja to robim tak ze otvorim dvere na garazi a idem von.
A moja toyota este namrazu snad ani nevidela
A moja toyota este namrazu snad ani nevidela

Souhlasím, tedy ideální rada vytápěná garáž nebo nedýchat
. Jinak existují spec. přípravky např. od Sonaxu co lehce pomáhají. Zkoušel jsem to a efekt byl trochu znát. V zimně se mne osvědčila teplá voda na sklo a kvalitní nemrznoucí kapalina do -40, uvnitř mám na setření skla houbičku potaženou jelenicí, pomahá zapnout klimu. Auris si ji při zapnutí ofuku čelního skla zapne většinou automaticky sám.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Hybrid predsa kuri aj elektricky a fuka teply vzduch aj pri studenej chladiacke skoro hned po zapnuti ofuku....Ja mam este elektricky predohrev - ak nemate garaz a byvate na dedine kde je blizko zasuvka...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
-
- Člen Týmu
Děkuji za všechny dobře míněné rady, jelikož mám garáž asi 40 m od vrat na pozemek a musel bych v zimě odhazovat asi 150 m2 plochu od sněhu, tak parkuji raději před vraty a proto si raději koupím Auris s benzínovým motorem.
Ty jo, kde zijes, ze jsou pro tebe rozhodujici pri vyberu auta 2 mesice skrabani oken?Morys12345 píše:Děkuji za všechny dobře míněné rady, jelikož mám garáž asi 40 m od vrat na pozemek a musel bych v zimě odhazovat asi 150 m2 plochu od sněhu, tak parkuji raději před vraty a proto si raději koupím Auris s benzínovým motorem.

RAV4 HSD FWD
-
- Člen Týmu
Ty jo, kde zijes, ze jsou pro tebe rozhodujici pri vyberu auta 2 mesice skrabani oken?
Jestli na Kvilde, kde mrzne i v lete, tak to chapu
. Jinak s tim benzinakem budes uplne ve stejny situaci, toho taky musis ohrat a nehlede na to, ze hybridy se ohrivaji rychlejc. Ravka topi snad po 2 km.[/quote]
to kadel
Na Kvildě ne, ale když bych měl každé ráno až do března poslouchat manželku, že naše "stará" Fiesta Ecoboost s vyhříváním čelního skla byla lepší a že jsme si ji měli nechat a nevyhazovat peníze za nové auto...

to kadel
Na Kvildě ne, ale když bych měl každé ráno až do března poslouchat manželku, že naše "stará" Fiesta Ecoboost s vyhříváním čelního skla byla lepší a že jsme si ji měli nechat a nevyhazovat peníze za nové auto...
Manzelka...tak to je padnej duvod, to chapuMorys12345 píše:Na Kvildě ne, ale když bych měl každé ráno až do března poslouchat manželku, že naše "stará" Fiesta Ecoboost s vyhříváním čelního skla byla lepší a že jsme si ji měli nechat a nevyhazovat peníze za nové auto...

RAV4 HSD FWD