Sklamanie z Toyoty alebo z autorizovaného servisu?

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
939493
Člen Týmu
Příspěvky: 1
Registrován: úte 14.11.2017, 14:21

Sklamanie z Toyoty alebo z autorizovaného servisu?

Příspěvek od 939493 »

Ahojte, Ravkári,
mám Toyu Rav 4, 2,2 D 110kw r.v. 2010. Najazdil som 280 t. km a problémom bol DPF filter / pri 130t./ som ho musel vymeniť /bol poškodený/. Ostatné len také bežné /olej, filtre, brzdy, žiarovky/ pravidelná údržba - len v autorizovanom servise. Pri poslednej servisnej kontrole mi mechanik zabudol zakrútiť výpustný šraub na rozvodovke a ja som nič nezistil a prešiel som niekoľko tisíc km /cca 3-4t./ Potom sa ozval kovový škripot pri rozjazde automobilu / auto išlo do AUTORIZOVANÉHO servisu v Splite, kde technik odhadol ako príčinu spojku a zotrvačník - výmena stála cca 1600e / pri výmene spojky našli /alebo skôr nenašli/ výpustný šraub z rozvodovky.
Šraub dodali, olej doliali a odporučili informovať servis Toyota, v ktorom urobil mechanik chybu, aby riešili pravdepodobne poškodenú rozvodovku. Počas návratu sa prejavila hlučnosťou a vibráciami a po návšteve servisu zistili poškodenú prevodovku / aj/ a od toho dali ruky preč, že to nie je príčinou poškodenej rozvodovky. Máte niekto podobné skúsenosti? Auto som používal 90% diaľnica a 9,9% cesty 1., 2. triedy - žiadny terén.
Je tu nejaký odborník, ktorý tomu rozumie a poradí? Ď. :?: :?: :?: :?:
martinw
Řidič
Příspěvky: 161
Registrován: čtv 10.08.2017, 10:19

Re: Sklamanie z Toyoty alebo z autorizovaného servisu?

Příspěvek od martinw »

Nejsem z oboru, ale proc by se autorizak mel priznavat k necemu co nemuzes dokazat ? Napriklad me autorizak skodovky zapomnel dodat na motor ventil klikove hridele a po zahrati na provozni teplotu byl v cele kabine neuveritelny smrad oleje/benzinu no cekal jsem ze je s motorem amen, pritom to byla prkotina kterou doopravili zadarmo, stane se ... ovsem nekdy s ne uplne bez nasledku.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“