Vrzganie podlahy - Auris FL

nová modelová řada - nástupce Corolly
sajty
Řidič

Re: Vrzganie podlahy - Auris FL

Příspěvek od sajty »

Tady se to rozjelo... Ty hádky jsou úplně zbytečné, nikam nevedou a neshodneme se. Každý má nároky a očekávání někde jinde, každý slyší/chce slyšet něco jiného, každý překousne něco jiného, někomu stačí kufr na 2 nákupní tašky a někomu ne, někdo se chce vozit a koupí si automat, někdo chce řídit a koupí si manuál. A takhle bychom mohli pokračovat.

Kritizovat na tomto fóru nemá moc smysl, okamžitě je člověk smeten. Ve vzduchu je jakási auta, že Toyota je naprosto bezchybná a upozorňovat na jakékoliv nedostatky je zakázané. Tyto nedostatky jsou totiž buď malicherné nebo rovnou neexistující. Co si tak pamatuju, tak jedině Kocúr tady dokázal říct, že to není v pořádku, i když to na první pohled byla maličkost (myslím, že to byl Kocúr, teď si nejsem jistý). Jana nepočítám, ten to říká naprosto otevřeně.

Tak si nekažme neděli, venku je hezky. Poslední slunečný víkend tento rok.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Jano2703 píše:za 1 ty nieco napises.ked ja ti odpisem,ty k tomu predchadzajucemu prispevku dopises dalsie veci,to je fakt zaujimave teda..

dobre.nejak postupne..
mne nevadi toyota ako taka.Ale ked dokazes otocit auto na urazky konkretneho cloveka.Ja sa nemam s tebou o com bavit.Ja ti tiez nepisem ze si polodebil alebo podobne veci

k tym SUV co sa vyjadrujes,napisal som ti..dali rozne auta na vahu,napisal som ti kde to najdes,kde to pozries,kde to uvidis.Ked tie auta maju v papieroch o 250-350KG menej a na vahe viac.Ty to dokazes otocit tak ako keby to bola moja chyba,ze som si to sem dovolil napisat :mrgreen:

to ze som ti napisal ze nejaka poistovna zverejnila auta ktorym podvozky odchadzaju najviac a boli to prave SUV..ani na tom nic zle nieje,ja som ti len napisal..ze mna docela dost mrzi to..ze miesto klasickych aut sa tu robia predrazene 4x2 alebo 4x4 ktore maju cenu o 5-7000E vyssiu o 1,5KG plastov viac okolo auta a to je vsetko.Napisal som ti k tomu ze netreba tomu zivotne verit,ale ked sa pozries okolo seba..celkom to do seba zapada..ZE? Nie tak davno mal nissan v ponuke viac suv nez normal aut..za nie zdrave ceny..viem ze treba respekt a o 2CM vyssi podvozok lebo obrubniky,viem ze sa tu hrame ne emisne normy a podobne srandy..len cele to dokopy akosi nejde..

a to ze corolla je konstrukcne niekde v 90rokoch..mne vadi,mne..ja nehovorim ze to ma vadit tym co to auto maju.Nech ho maju je to okey.ja za to 17 000E nedam.
Ohladom tej hmotnosti áut. To akože si myslíš že výrobcovia zavádzajú pri udávaní nižších hmotností len pri SUV? Chlapci z Motoringu v ktoromsi dieli namerali mondeu o cca 200kilo viac. To je príklad. Tak ako smôže toyota zavádzať pri hmotnosti RAV4 rovnako môže zavádzať pri avensise. K ostatnému sa nevyjadrím.
Že ťa sere hrkajúci výfuk - áno, na vine je toyota a nič s tým nerobí. To som vravel aj predtým. Ale prečo si tak v šoku, keď o problémoch s takými výfukmi aurisu tu je x stranové vlákno? Pri kúpe si tajne dúfal že ťa to minie? A neminulo?
Áno, treba o tom vravieť a hlavne to riešiť (zo strany výrobcu). Nikdy som netvrdil že nie. Nikto tu problém s ním neutajuje a ja ho určite nebagatelizujem.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Jano2703
Navigátor

Příspěvek od Jano2703 »

nie nie,to som len spomenul medzi recou..dnes by ma ani to neprekvapilo,dobre skratme to...pri suv ma mrzi ze miesto nich vymieraju klasicke druhy aut.Tot vse.

uz asi 3X to musim zopakovat..a teraz to skratim..viem o tom.ze v zahranici toyota tieto veci riesi.Aby sa to nerozkriklo.Osobne poznam vela talianov a viem ze im toto riesili.Nie obkecavali.Sam som pisal do toyota UK poslal vsetko co poslat trebalo..a viem co mi napisali a ako nechapali..preco to tu neriesia.

No a teraz sa vratme na SK..tu tieto veci riesit nemusia.. a skus si domysliet ze vdaka akym ludom,to tak pravdepodobne bude aj pokracovat..
vdaka tym,co ked sa povie toyota a problem..tak sa idu zblaznit.ze to niekto povedal.

a teraz mozes zabudnut uplne na mna na moj vyfuk na moj auris..skus sa pozriet na to trosku sirsim pohladom..
Ci je uplne zdrave a spravne,to ze slovak ked ma problem,radsej skloni hlavu..lebo toto som videl aj v tom servise.
Mozno to bude ten rozdiel preco sa inde veci riesia..tak ako maju,kym tu stacia ludom jednoduche odpovede..

chapem ze zas k tomuto najde kopec ludi aj to co som nepisal,zas si najdu nejaku rychlo obhajobu preco to tak nieje alebo je..je mi to aj docela jedno,myslim ze vacsi problem nez nejaky vyfuk a tak dalej..je toto..ta mentalita..
jednak je to asi tym,ze ked uz si to niekto kupuje,nechce na to nadavat..a ked myslite vsetci,ze je to tak spravne..tak fajn.. :mrgreen:

ja myslim ze,k tomu uz moc ani nieje co povedat...
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Napsal si to přesně. Spousta lidí nad tím radši mávne rukou a nechají si srát na hlavu, jen aby se na sebe s prodejcem nemuseli škaredě dívat. Vždyť ono to u jiných aut je ještě horší, a vlastně to až taková závada není... A pak si s náma prodejci můžou vytírat podlahu.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 11:20, celkem upraveno 1 x.
Jano2703
Navigátor

Příspěvek od Jano2703 »

nerobi to dobre ani samotnej toyote..a uz vobec nie tym beznym ludom,co si to kupia.

okolo toho vyfuku este sa tu tocime,tak v tej dobe uz tvrdili ze to poriesene je.tvrdili mi to aj tam kde som auto kupoval..pokial s tym nemaju ostatny problem,dobre.Mozno to naozaj poriesili,ja som mal hned jednu z tych prvych co bol facelift..
dobre,je to mozne..

corolla2014.. ja na toyotu nasraty niesom,chcete vidiet veci len v 2extremoch a to bud uplne nasraty je niekto..alebo uplne nadseny.. NIE..pisem ako sa veci maju to je vsetko.a to ostatne.. 1X s tebou suhlasim hlavne s tym co pises na konci...ked to dokazu riesit vonku,nech to riesia aj tu.
nic viac
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

S poslednými dvoma tvojimi príspevkami súhlasím. Stačilo zmeniť tón a prestať plošne generalizovať.
Do ich prečítania som si myslel že podľa teba sú všetky toyoty úplne zlé hlavne ale corolly sú k tomu ešte z praveku a skoro všetci tu na fóre takmer organizovane zatĺkame akékoľvek problémy s autami aby sme dílerom nahnali kšeft. V tomto duchu som pochopil tvoju rétoriku.
Za toho koňa božieho sa ti spätne ospravedlňujem, to som prehnal.

Ja som v servise riešil a vyriešil na oboch autách hrdzu od skrutky na madle veka kufra (výmena skrutky a sady tesnení s vystriekaním veka), na jednom aute pískanie bŕzd vpredu aj vzadu a otváranie kufra počas jazdy - to v autorizovanom servise a bez akýchkolvek problémov proste to urobili bez rečí. A na druhej rollke som nechal natrieť predné podbehy tlmiacou hmotou a brzdiče farbou s odolnosťou vysokým teplotám v servise riešiacom audio v autách.
A k tomu atmosférickému motoru a jednoduchej zadnej náprave. Ja viem že to nieje najmodernejšie technické riešenie, nieje to tak, že by som si to nechcel priznať. Napadlo ti niekedy, že mi to môže takto vyhovovať? Nejazdím vôbec na parchanta ale keď chcem, ajtak som všade vtedy kedy potrebujem. Ja by som si tak istý tým, že je lepšia kombinácia turba, škrtiacej klapky, EGR a vysokotlakého priameho vstrekovania ako atmosférický motor s nepriamym vstrekovaním a systémom valvematic určite nebol. Ale chápem keď si to myslí euroúradník a výrobca auta aj majitelia takých áut. Ja ale nie, radšej dám zatiaľ prednosť tomu druhému. Možno musím viac radiť či ísť pomalšie do zákruty ako by som mohol s aurisom (viacprvkové zavesenie vzadu). Ale ani na corolle mi nikdy zadok neustrelil, nikdy som ju nedostal do šmyku. Z princípu jazdím hlboko pod limitmi, nie kvôli autu ale kvôli sebe. A ja v zásade obvykle jazdím po kvalitných cestách a snažím sa jazdiť predvídavo. Nie úmyselne, proste to tak je. I keď tu každý dudre na kvalitu ciest ja nejako asi mám šťastie na pohyb v lokalite s dobrými vozovkami. Bol som napríklad prekvapený aké nekvalitné cesty sú v Čechách - konkrétne v Prahe, niečo také tuto v Košiciach jednoducho nieje - tie kocky, mačacie hlavy či ako sa to volá.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Auris“