zdar, tuto motorizaci mám na Ave před FL rok výroby 2011.
Teď byla v servisu, půjde na protiúčet, zajímalo mě, co za ni bude...
Najeto 180000, spotřeba 6,8, dá se i za míň.
Moc se s tím nebabrám, rád se svezu.
Auto koupeno mnou nové tady.
Olej longlife co 30000 km, vždycky všechny filtry.
Tedˇv srpnu první zadní tlumiče, komplet kotouče a destičky a výměna náplně v klimatizaci.
Dle Toy DPF na 24 procentech užití, vstřiky OK. Nic na tom nenašli...
Za celou dobu jsem nic neřešil, destičky zadní třetí nebo spíš čtvrté?,musel bych se podívat. Předky tuším dvakrát nebo třikrát.
Všechno šlapalo a šlape absolutně cajk.
Jo vlastně jednou loni jsem do toho skočil po práci a hned studenému moc dupl na plyn: nouzák...a stromeček kontrolek. Neměl mě ten Favorit zkusit předjet.
Po dalším nastartování OK, v servisu viděli na diagnostice nějaký diferenciální ventil u turba nebo tak něco. Neměnili nic, tak přesně nevím.
Trošku v zatáčce při odlehčení předku ťukne řízení, podle mechanika silent blok, po testu montpákou ale říkal netřeba měnit a zbytečně moc neposlouchat.
Je fakt, že v tom mám bufík, takže motor obvykle neví, co je studený start. Naftu beru stále u jedné vesnické pumpy.
Je pravda, že když tomu šlápnu na křižovatce na krk, černě si pšoukne, bílej kouř už jsem taky viděl, ale údajně regenerace, kdo ví. Spíš v zimě.
Klidně bych si tu briketku koupil znovu, fakt spokojenost. ale bude eko RAV s baterkma. Po čtyřech odježděných dieslech budu ekologický:)
Tož tak, ale je fakt, že 200 000 to ještě nemá, tak to úplně přesná odpověď co bude po tomto nájezdu není.
koupě T.Avensis r.v.2012 - 2013
Re: koupě T.Avensis r.v.2012 - 2013
bylo T27 nafta 2011kombi
aktuálně RAV4 na baterky
aktuálně RAV4 na baterky
-
- Člen Týmu
Ahoj. Jsem ve stejné situaci jako Tankway jen s tím rozdílem, že nechci naftu. Zajímám se o Toyotu Avensis kombi s benzínovým motorem 1.8.
Prosím o zkušenosti s vozem rv. 2012 -13 v kombíku s tímto motorem. Na co si dát pozor při koupi, jak se stavíte k verzi s automatem, doporučení k výbavě, případně tip kde máte dobrou/špatnou zkušenost s koupí
Prosím o zkušenosti s vozem rv. 2012 -13 v kombíku s tímto motorem. Na co si dát pozor při koupi, jak se stavíte k verzi s automatem, doporučení k výbavě, případně tip kde máte dobrou/špatnou zkušenost s koupí
Honda Civic Tourer 1.8 i-vtec 2017
Budeš mít akorát problém v tom rozmezí sehnat, když kouknu na sauto tak 1,8 jen jedna nabídka, zbytek 1,6(3ks). To o něčem svědčí
Za mě - jen olej, filtry a dvě žárovky H11, jinak jen jezdíš a s automatem užíváš a kocháš 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
-
- Člen Týmu
To: m5t
Díky za reakci. Píšeš, že máš automat multidrive. Sem tam zhlédnu v testech varování před jeho možnou nespolehlivostí a zvýšenou spotřebou. Za kolik jezdíš, jak často a na kolik vyjde výměna oleje (filtru)
Doplnění: přehledl jsem odkaz na Tvoji recenzi. S multidrive tedy i po letech bez problémů?
Díky za reakci. Píšeš, že máš automat multidrive. Sem tam zhlédnu v testech varování před jeho možnou nespolehlivostí a zvýšenou spotřebou. Za kolik jezdíš, jak často a na kolik vyjde výměna oleje (filtru)
Doplnění: přehledl jsem odkaz na Tvoji recenzi. S multidrive tedy i po letech bez problémů?
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 11:31, celkem upraveno 1 x.
-
- Člen Týmu
To Corolla2014:
Díky za zajímavý odkaz. Redaktor je rozený bavič.
No a taky jsi mě nahlodal na Auris. Dokonce uvažuji i o hybridu. Žena doma schválila jen je podmínkou aby ji nebylo vzadu špatně, když tam sedí s prckem. Hyundai je totiž docela houpačka. A i mě se po prvních kilometrech za volantem zvedal kufr. Naštěstí už půjde brzo do světa. Předchozí Mondeo se ani nehlo.
Díky za zajímavý odkaz. Redaktor je rozený bavič.
No a taky jsi mě nahlodal na Auris. Dokonce uvažuji i o hybridu. Žena doma schválila jen je podmínkou aby ji nebylo vzadu špatně, když tam sedí s prckem. Hyundai je totiž docela houpačka. A i mě se po prvních kilometrech za volantem zvedal kufr. Naštěstí už půjde brzo do světa. Předchozí Mondeo se ani nehlo.