Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid
Jednoduse, pokud mate na hybridni rav4 tak patrite do te bohatsi mensiny kde vas opravdu par litru navic opravdu nezruinuje. Pragmatik by mohl rici, ze si staci koupit auto s polovicni cenou a 400tis si nechat na ten benzin po dobu zivotnosti auta...
Tedy tvými slovy, "jednoduše" nemohu mluvit za skupinu vlastníků hybridů, ale "paradoxně" zřejmě o této skupině, potažmo mé osobě nevíš vůbec nic, přesto máš ve všem jasno...
Prosím, toto fórum jsem měl rád, jelikož se tu řešilo co mělo, pokud chcete někteří hodnotit jiné různé aspekty diskuzí(mimo téma) a jejich účastníků, přesuňte se na forum webu autorevue.cz, zde najdete co hledáte!
Prosím, toto fórum jsem měl rád, jelikož se tu řešilo co mělo, pokud chcete někteří hodnotit jiné různé aspekty diskuzí(mimo téma) a jejich účastníků, přesuňte se na forum webu autorevue.cz, zde najdete co hledáte!
RAV4 HSD AWD
Ja si skôr myslím, že hybridnú spotrebu netreba nasilu ešte znižovať špeciálnym štýlom jazdy. Ak by som mal hybrid ja, tak by som chcel jazdiť ako s obyčajným autom a pritom sa tešiť o čo lacnejšie to ide, chápete, za rovnakých podmienok. Ale uvedomujem si že to zrejme vodiča láka ešte skúšať čo to dá. Každopádne aj tak by som to nepreháňal v súvislosti s ostatnými účastníkmi premávky - v zmysle silou mocou pomalý rozbeh z nuly, dojazdy na semafor na "slimáka" a podobne, proste neiritovať ostatných. Premávka je ako hudobné teleso, všetci by mali hrať rovnakým rytmom, inak ak sa jedna trúba začne spomaľovať či ponáhľať tak znervóznejú všetci.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
A vůbec, nejlépe aby všichni jezdili jednou značkou auta, bydleli ve stejných bytech a měli uniformy
Asi tady začíná agitačka soudruhů....

Asi tady začíná agitačka soudruhů....

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

Neviem prečo to porovnávaš s uniformitou, to s tým nemá nič spoločné. Ide mi o rozumnú plynulosť premávky.DavidDDD píše:A vůbec, nejlépe aby všichni jezdili jednou značkou auta, bydleli ve stejných bytech a měli uniformy![]()
![]()
Asi tady začíná agitačka soudruhů....![]()
Keď idem hore schodami za ďalšími ľuďmi tak tiež idem cca tak rýchlo ako oni. Nesnažím sa ich predbiehať či naopak nebudem čakať pod schodmi dokiaľ všetci vyjdú hore a až potom sa do schodov pustím aj ja. Neviem ako ty.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Je fakt, ze jsem se zezacatku taky rozjizdel na elektro, ake uz na to prdim a mozna je i efektivnejsi se rozjet na spalovak a pak udrzovat rychlost elektrikou. Pri tech rozjezdech ubejva dost baterky. A v zatackach naopak, to jsem zase rychlejsi, protoze se snazim rekuperovat a nebrzdit destickama a ne vzdycky vyjde, abych jel dostatecne pomalu, takze kruhace projizdim, ze manzelka vzdycky picuje.
Kdyby mi nekdo napsal tohle driv nez jsem mel ravku, tak si budu klepat na celo, co to je za idiota, ale ted sam jezdim, jak dement
. Je teda pravda, ze ja s tim autem jezdim jen vikendy, 90% jezdi manzelka, takze me to porad bavi a tomu hybridu se clovek stejne trosku musi podridit, aby neco usetril. Minimalne obcas pustit plyn a zase lehce zmacknout, aby to preskocilo do elektra
Kdyby mi nekdo napsal tohle driv nez jsem mel ravku, tak si budu klepat na celo, co to je za idiota, ale ted sam jezdim, jak dement

RAV4 HSD FWD
KlííídKocúr píše:Neviem prečo to porovnávaš s uniformitou, to s tým nemá nič spoločné. Ide mi o rozumnú plynulosť premávky.DavidDDD píše:A vůbec, nejlépe aby všichni jezdili jednou značkou auta, bydleli ve stejných bytech a měli uniformy![]()
![]()
Asi tady začíná agitačka soudruhů....![]()
Keď idem hore schodami za ďalšími ľuďmi tak tiež idem cca tak rýchlo ako oni. Nesnažím sa ich predbiehať či naopak nebudem čakať pod schodmi dokiaľ všetci vyjdú hore a až potom sa do schodov pustím aj ja. Neviem ako ty.

Moje reakce byla na ten blábol od martinw

Prius - ta obrazovka je droga 

Mě by zajímalo, kde se zrodil ten blábol, že se pomalým rozjezdem ušetří nějaké palivo.
U konvenčního auta je to totální hovadina. Nejvýhodnější je auto rychle rozjet na cestovní rychlost a tu udržovat (samozřejmě při tom nepálit gumy).
S hybridem žádné zkušenosti nemám, ale z logiky věci je pomalé rozjíždění ještě větší hovadina. Ten elektromotor to má, aby neběžel spalovací motor při minimálním nebo žádném potřebném výkonu. Při rozjezdu je výkon potřeba, takže necháme běžet spalovací motor v optimální zátěži a ještě dobijeme baterky, z kterých pojedeme pak při ustálené rychlosti.
U konvenčního auta je to totální hovadina. Nejvýhodnější je auto rychle rozjet na cestovní rychlost a tu udržovat (samozřejmě při tom nepálit gumy).
S hybridem žádné zkušenosti nemám, ale z logiky věci je pomalé rozjíždění ještě větší hovadina. Ten elektromotor to má, aby neběžel spalovací motor při minimálním nebo žádném potřebném výkonu. Při rozjezdu je výkon potřeba, takže necháme běžet spalovací motor v optimální zátěži a ještě dobijeme baterky, z kterých pojedeme pak při ustálené rychlosti.
Kořen slova Toyota je Toy!
martinw píše:Jednoduse, pokud mate na hybridni rav4 tak patrite do te bohatsi mensiny kde vas opravdu par litru navic opravdu nezruinuje. Pragmatik by mohl rici, ze si staci koupit auto s polovicni cenou a 400tis si nechat na ten benzin po dobu zivotnosti auta...
a nenapadlo tě, že by si to někdo koupil ne proto,aby ušetřil, ale aby nesmrděl po městě.?
představ si kolonu aut ve městě a všichni mají hybrid a toyoty.
Rav4 Hybrid
Jo, tak to radši ne!Honzakaca píše:martinw píše:Jednoduse, pokud mate na hybridni rav4 tak patrite do te bohatsi mensiny kde vas opravdu par litru navic opravdu nezruinuje. Pragmatik by mohl rici, ze si staci koupit auto s polovicni cenou a 400tis si nechat na ten benzin po dobu zivotnosti auta...
a nenapadlo tě, že by si to někdo koupil ne proto,aby ušetřil, ale aby nesmrděl po městě.?
představ si kolonu aut ve městě a všichni mají hybrid a toyoty.
Třeba mě, mě je úplně u zadele nějaka euro 6. Ani jeden z nás s tím nic nezmůže. Ať si to čmoudí jak chce, zeměkoule si s tím zase poradí, jako se vším, za milion let, miliardu? To je fuk, to my tu už nebudeme, bude jiný život.
Kamiony a busy s euro 4-6 se při prodeji na východ předělávají bez egr vyhazuje se močovina pže tohle nikdo tam neumí spravit. Nějaká Evropa nic nezachrání, to je drobek světa. Naopak, pri výrobě a následné likvidaci těch baterii do hybridu to zamoří svět víc jak nějakej čmoudící dízl. Je to stejné jak s řepkou, na výrobu se spálí víc nafty a energie než se vyprodukuje.
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Tak dneska servis a olej mi taky dali 0w20. Jinak u Freye paradni pristup. Prodejce (ne servisni technik) se sam nabidl, jestli nechci auto, abych nemusel cekat. Bylo to zadarmo, natankoval jsem jim do toho za 250 benzin a pohoda.
Jinak jsem mel pujcenou C-HR a nestacil jsem se divit. Tempomat az do zastaveni, po zmacknuti plynu nebo packy tempomatu se to i samo rozjede, vsechna okna auto dojezdy, displej mezi budikama lepsi rozliseni, animace a v cestine, kde se da nastavit i digi rychlost (nekdo to tu snad chtel), zobrazovani znacek ukazuje i dalnici, vetsi displej radia, ale spostreba 7,6. Byla to 1.2T AWD.
Jo a koupil jsem si za 300,- bilou perlet v lahvicce se steteckem, mam dost oderku na narazniku. Prokousana vata na haubne od kuny, cena 6000,-.
Jinak jsem mel pujcenou C-HR a nestacil jsem se divit. Tempomat az do zastaveni, po zmacknuti plynu nebo packy tempomatu se to i samo rozjede, vsechna okna auto dojezdy, displej mezi budikama lepsi rozliseni, animace a v cestine, kde se da nastavit i digi rychlost (nekdo to tu snad chtel), zobrazovani znacek ukazuje i dalnici, vetsi displej radia, ale spostreba 7,6. Byla to 1.2T AWD.
Jo a koupil jsem si za 300,- bilou perlet v lahvicce se steteckem, mam dost oderku na narazniku. Prokousana vata na haubne od kuny, cena 6000,-.
Naposledy upravil(a) kadel dne pát 15.09.2017, 18:31, celkem upraveno 1 x.
RAV4 HSD FWD
Těžko věřit že auta od svého uvedení mají poměrně krátký čas a takové rozdíly v technice...
RAV4 HSD AWD
To není blábol, ale zkušenost. Pokud by si nezanedbával ztráty, tak k tomu dojdeš i v teorii. Ale souhlasím, že brzdit provoz pomalými rozjezdy kvůli spotřebě je pitomost.Tomiq píše:Mě by zajímalo, kde se zrodil ten blábol, že se pomalým rozjezdem ušetří nějaké palivo.
Honzakaca píše:představ si kolonu aut ve městě a všichni mají hybrid a toyoty.

To snad není možný, ty kuny to auto snad přitahuje, mě se stalo to samý asi po týdnu od koupi.kadel píše:Prokousana vata na haubne od kuny, cena 6000,-.
Tak RAVka byla "jenom" facelift, kdežto C-HR je úplně nový. Jak to tak pozoruju a po tom, co jsem četl o nových Toyoťáckých motorech, tak další RAVka bude vážně pecka. Kdybych nepotřeboval nový auto, tak bych si ty dva roky velmi rád počkal.msp píše:Těžko věřit že auta od svého uvedení mají poměrně krátký čas a takové rozdíly v technice...
Myslim, ze Corolla s Aurisem maji taky hezky ten stredovy panel a mam pocit ze i v cestine. Taky to jsou facelifty
RAV4 HSD FWD