Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Tak mám corollu v automatu měsíc, najeto 3200 km , právě jsem se vrátil z Chorvatska spotřeba kolem 7 litrů, v koloně jsme strávili cestou tam cca 7 hodin spotřeba ukazovala podle PP i 24 litrů , ale s autem velká spokojenost automat v koleně k nezaplacení .
Tímto děkuji všem na foru za příspěvky o automatu . Neměl jsem možnost si ho vyzkoušet jako předváděčku váhal jsem , ale nakonec jsem rád , že jsem vzal automat . Uvidíme jak to bude s výdrží převodovky , ale připlatím si další dva roky záruky tak snad to bude v pohodě. Zatím jsem nenašel nic co by mi vyloženě vadilo , možná snad mám led světla a tlumená jsou dost krátká zato dálková svítí velmi dobře.
Tímto děkuji všem na foru za příspěvky o automatu . Neměl jsem možnost si ho vyzkoušet jako předváděčku váhal jsem , ale nakonec jsem rád , že jsem vzal automat . Uvidíme jak to bude s výdrží převodovky , ale připlatím si další dva roky záruky tak snad to bude v pohodě. Zatím jsem nenašel nic co by mi vyloženě vadilo , možná snad mám led světla a tlumená jsou dost krátká zato dálková svítí velmi dobře.
Ďakujem vám všetkým za odpovede.
Tak tá spotreba je fajn, ak budem jazdiť pri 130km/h pod 7L, tak budem veľmi spokojný.
S RAV4 2011 2,0 CVT som jazdil aj nad 9L a aj to som sa snažil
Tak tá spotreba je fajn, ak budem jazdiť pri 130km/h pod 7L, tak budem veľmi spokojný.
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
To budeš jezdit určitě. Dálniční jízda 130 km/h tempomat + troch okresky mě běžně vycházejí okolo 6.2 l / 100 kmsysel777 píše:Ďakujem vám všetkým za odpovede.
Souhlas...dá se to držet v rozumných mezích, já mám vždy od natankování do dalšícho cca 7-7,3 dle PP, dokonce si dělám i vlastní evidence a tam jsem teď naposled 6,9 ale jezdil jsem více okresky ale i dálnice. Motor je stále v záběhu, takže to asi časem ještě klesne ale taky jezdím spíš na Sport mod a nějak to neřeším, jsem méně hospodárný řidič 
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
to je fajn 
Všimol som si, že mnoho z vás má corollu s LED. Oplatí sa za LED priplatiť ?
Momentálne má toyota zľavu - LED packet za 500€ (namiesto 1000€).
Všimol som si, že mnoho z vás má corollu s LED. Oplatí sa za LED priplatiť ?
Momentálne má toyota zľavu - LED packet za 500€ (namiesto 1000€).
Já bych určitě do toho šel, obzvlášť, kdy to mají ve slevě.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Já taky. Má to pěknější denní svícení i světlo samotné a hlavně to skvěle svítí, hnát se s ní v noci po prázdných cestách je paráda.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
a na diaľnici tomu motoru nedochádza dych ?
Zo skúsenosti viem, že RAV4 s CVT mala na diaľničnou stúpaní problém udržať tempo a nie to ešte pridávať (cca 140km/h), motor musel často prekročiť aj 3500-4000 otáčok.
Corolla ma nižší výkon, nižší krútiaci moment a ešte k tomu dostupný pri vyšších otáčkach. Toho sa dosť bojím.
Zo skúsenosti viem, že RAV4 s CVT mala na diaľničnou stúpaní problém udržať tempo a nie to ešte pridávať (cca 140km/h), motor musel často prekročiť aj 3500-4000 otáčok.
Corolla ma nižší výkon, nižší krútiaci moment a ešte k tomu dostupný pri vyšších otáčkach. Toho sa dosť bojím.
Jezdím Ostrava–Pardubice (tj. Ostrava–Olomouc–Mohelnice) po dálnici a nemůžu říct, že by chyběl dech pro udržování rychlosti. Nejhorší je stoupák k Hřebci, tam se musí podřazovat, ale jinak mi to přijde v pohodě. Je pravda, že člověk snadno pozná, že Corolla není primárně určená na dálnici (rozjezdy jsou pocitově líné, zvlášť, když kolem nejsou ostatní auta, jenom podle nich člověk pozná, že to zas tak hrozné není - holt na pocit rozjezdu je turbo u takto malých motorů nenahraditelné
), ale jakmile se člověk dostane na požadovanou rychlost, problém nevidím. Naopak, někdy je těžké se držet třeba 140ky a nestoupnout na 160-180.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:55, celkem upraveno 1 x.
Posledné úseky dialnice v HR pred Krkom sú dosť do kopca a strieda sa tam 110ka a 130ka, ja som tam naložený šiel tachometrových 140 s fixnutým tempomatom v ľavom pruhu bez akýchkoľvek problémov. A rozhodne som nemal otáčkomer na 6000. Iné dialnice nepoznám, len tú od Miškolca po Krk či od Miškolca po cca Šibenik a potom z Košíc do Prešova (tá je ale komplet po rovine), nikde som nemal najmenší problém s udržaním tempa či nejakým zrýchľovaním pri predbiehaní.sysel777 píše:a na diaľnici tomu motoru nedochádza dych ?
Nie celkom chápem tvoju poznámku o 3500-4000ot. Tebe tieto či vyššie otáčky motora nejako principiálne vadia?
Ohľadom LED - rozhodne sa oplatí za tých 500eur. Škoda že sa to nedalo nakonfigurovať keď sme kupovali autá my. Niekto vraví že LED je zbytočný luxus pre voz takej kategórie - ja mu jeho názor neberiem. Avšak za luxus to nepovažujem. Je mi úplne jedno že to vyzerá lepšie, pre mňa je podstata v lepšej viditeľnosti na vozovku pri šoférovaní. To nieje o luxuse ale o bezpečnosti a potenciálne aj o vyššej možnej rýchlosti jazdy. A rozdiel oproti štandardným lampám tam je markantný.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne úte 29.08.2017, 13:43, celkem upraveno 1 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
@sysel777: LED paket urcite ber... svítí to skvěle, a ano denní svícení je hezčí a vůbec celý ten design světlometu je mnohem hezčí...
Nejde o otáčky, ale o ten hluk.Kocúr píše: Nie celkom chápem tvoju poznámku o 3500-4000ot. Tebe tieto či vyššie otáčky motora nejako principiálne vadia?
Keď idem po diaľnici 140 (tachometrových), začne stúpanie a motor to v snahe zachovania rýchlosti točí 4000 kľudne aj 5 minút v kuse, neni to príjemná jazda.
Možno to riešim zbytočne, pretože na diaľnici bude mať 1,6ka s Corollou menej práce ako 2,0 s RAV4..... ale vychádzam zo skúseností, ktoré s RAV4 mám.
to je pravda, tak to dělá (ne třeba úplně 4tis), ale je nutné v každém případě ve stoupání držet danou rychlost? Většinou deaktivuju tempomat a zvolnim si manuálně (bez tempomatu), tak aby to bylo zvukově příjemný... prostě ne 140 ale třeba 120:-)
Při manuálu a chtíči zachovat ryhclost, by jsi taky podřadil a zvýšilo by to otáčky ne?
Při manuálu a chtíči zachovat ryhclost, by jsi taky podřadil a zvýšilo by to otáčky ne?
no jasne, tu ani tak nejde o CVT, on ten chybajuci krutiaci moment motoru nedokaze nahradit.
S manualom to bude mozno este horsie, pretoze pri podradeni z 6 na 5 otacky motora vystupaju este vyssie, ako by to urobilo CVT (co je samotny zmysel CVT).
Len sa trochu obavam, ze budem mat vycitky, ze som v roku 2017 kupil auto s atmosferickym motorom.
Minuly tyzden som mal skusobnu jazdu s Astrou 1,4T. Ten motor bol fakt super. Uz som myslel ze mam vybrane a potom som si na internete precital, ze skoro kazdy ma s tym motorom problem.
http://forum.cars.cz/opel/viewtopic.php ... f7886ec2a9
A usudzujem, ze kazdy moderny turbo-benzin (ktory je sice v nizkych otackach perfektny) bude mat mozne problemy.
Takze je to dilema. Kupit poctivu 1,6 od toyoty (kde spolahlivost a zivotnost je na ukor dynamiky), alebo radsej 1,4T, ktory ide ako raketa ale budem riskovat, ze s nim budem viac v servise ako na cestach.
Som ale presvedceny, ze 1,4T sa na dialnicnom stupani tak trapit nebude, pretoze ten krutiaci moment v nizkych otackach auto hore kopcom vytlačí aj bez toho, aby motor točil neprijemnych 4000.
Na rozdiel od 1,6 valvematic. O to mi v mojom prispevku islo.
S manualom to bude mozno este horsie, pretoze pri podradeni z 6 na 5 otacky motora vystupaju este vyssie, ako by to urobilo CVT (co je samotny zmysel CVT).
Len sa trochu obavam, ze budem mat vycitky, ze som v roku 2017 kupil auto s atmosferickym motorom.
Minuly tyzden som mal skusobnu jazdu s Astrou 1,4T. Ten motor bol fakt super. Uz som myslel ze mam vybrane a potom som si na internete precital, ze skoro kazdy ma s tym motorom problem.
http://forum.cars.cz/opel/viewtopic.php ... f7886ec2a9
A usudzujem, ze kazdy moderny turbo-benzin (ktory je sice v nizkych otackach perfektny) bude mat mozne problemy.
Takze je to dilema. Kupit poctivu 1,6 od toyoty (kde spolahlivost a zivotnost je na ukor dynamiky), alebo radsej 1,4T, ktory ide ako raketa ale budem riskovat, ze s nim budem viac v servise ako na cestach.
Som ale presvedceny, ze 1,4T sa na dialnicnom stupani tak trapit nebude, pretoze ten krutiaci moment v nizkych otackach auto hore kopcom vytlačí aj bez toho, aby motor točil neprijemnych 4000.
Na rozdiel od 1,6 valvematic. O to mi v mojom prispevku islo.