Nová Toyota

nová modelová řada - nástupce Corolly
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Nová Toyota

Příspěvek od MartinHSD »

bubenij píše:Ale Toyota má plug-in jen Prius, ne?
Navíc ty plug-iny jsou tak drahé, že nevím jak moc se to vyplatí? Pokud s tím někdo jezdí město a okolí, tak jesti pak už není lepší zainvestovat třeba do Leafu... Na tohle poskakování to bude daleko lepší...
Jinak včera jsem si zkoušel ten Auris hybrid na dálnici a tam teda ta kultura jízdy moc není do doby, než se dostane na těch 130 km/h... Ale těžko říct, nevíte jestli se někde dá půjčit na víkend? Jedna krátká projížďka toho moc neukáže...
Dálnice je asi největší slabina vzlášť pro ty, kteří byly zvyklí na silný diesel apod. S dálnicí má u Aurisu HSD problémy i můj kolega s firmy, který na něj přešel z Ren. Laguny v nejsilnější naftě, ale již si zvyká :-). Jinak půjčit auto na víken co vím by neměl být problém např. v Tsushu, mne jej vždy ochotně a zdarma půjčili u Doláka, ale jsem jejich letitý zákazník.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
bubenij
Člen Týmu

Příspěvek od bubenij »

Já sice nepřecházím ze silné nafty, ale ze slabého benzínu :-) Jenže i tak je to takové nijaké. Ale spíš v akustické rovině, co se svižnoti týče, přišlo mi to auto dost podobné mému stávajícímu Aurisu.
OK, díky za rady, zkusím Freye, toho mám při cestě. Potřeboval bych si to auto vyzkoušet na mé cestě, abych měl bližší představu...
RAV4 hybrid 4x4 Executive
Ex - Toyota Corolla 1.6 Executive
Ex ex - Toyota Auris 1.6 Style 2013
Ex ex ex - Ford Galaxy 1,6 Ecoboost
Ex ex ex ex - Ford Mondeo 3,0 V6 2005
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Akustický projev je jasný, ale dá se na to zvyknout. Pokud se nemusí auto moc často vytáčet v kopcích apod, tak mne přijde velice tiché. S hybridem je potřeba se sžít, pro některé změnit styl jízdy a pak je to v poho. Jinak v případě benzínu 1,6 v automatu a manuálu je rozdíl, tedy pokud by jsi uvažoval o benzínu 1,6 v automatu tak doporučuji si jej určitě někde vyzkoušet.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
bubenij
Člen Týmu

Příspěvek od bubenij »

Kdybych šel do toho benzínu, tak zůstanu asi u manuálu, čím jednodušší, tím lepší :-)
Je fakt, že jinak je ten hybrid krásně tichý, ale když jezdím denně po dálnici mezi Ml. Boleslaví a Prahou a skoro každý víkend navíc do Liberce, tak se toho hluku právě bojim...
Proto si chci zkusit to auto půjčit a tohle projet, abych věděl.
RAV4 hybrid 4x4 Executive
Ex - Toyota Corolla 1.6 Executive
Ex ex - Toyota Auris 1.6 Style 2013
Ex ex ex - Ford Galaxy 1,6 Ecoboost
Ex ex ex ex - Ford Mondeo 3,0 V6 2005
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Vážení,
včera jsem jel z Prahy po D11 na Hradec Králové a vzhledem k tomu, že mám PRIUS III ,který má displey na kterém je vidět kolik je u jaké rychlosti momentální spotřeba tak Vám mohu sdělit ,že jsem jel 140km rychlostí ukazovanou na PP a spotřeba se pohybovala okolo 5l. Ano než se auto dostane na nějakých 100-110 km rychlost je je slyšet vytočený motor/mám to cca 2,5 roků a už to ani nepozoruji /.Potom již do nějakých tachometrových 140 km/hod. už to je slyšet jako normální auto a protože základní technika je v Aurisu stejná tak předpokládám ,že je to obdobné.Předjížely mě jen auta ,která evidentně nedodržují rychlostní limity.Mám doma ještě z roku 2003 Corollu Verso 1,6 VVTi a na dálnici se pohybuji stejnou tachometrovou rychlostí až o 3 litry dráž.Nejsem žádný závodník jezdím dle silničních limitů a na klasických okreskách včetně měst dokáži s Priuse jet i za průměrných 3,4l/100km.Já za svoji osobu Vám mohu říc,že Prius je za moji dlouhodobou řidičskou praxi již desáté auto.Mám již 4-tou Toyotu a vzhledem k tomu,že u žádné nebyl jedinný problém tak bych již nechtěl žádnou jinou značku. Všechny toyoty byly v benzinu s atmosférickými VVTi motory.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Motor v hsd je šitý na spotrebu na úkor výkonu - 1.8 s cca 7XkW vyzerá papierovo smiešne.... ale je to vymyslené dobre, klobúk dole.
Tiež som na Leaf jednu chvíľu poškuľoval, samozrejme jazdenka za menej než polovicu ale máte niekto info koľko tam vydržia baterky a ako sa mení dojazd v priebehu starnutia auta? Hybrid je podľa mňa v súčastnosti síce len medzikrok ale zato dobre dotiahnutý s overenou spoľahlivosťou a výbornou cenou vzhľadom na to čo dostávate. Na nové nemám ale taká jazdenka yaris hsd vs yaris cvt má jasne navrch. CVT bude pri 150 000km na konci predajnosti zato hsd bude stále bezproblémové auto.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Tak pánové, dnes se mi dostalo k přečtení článek redaktora fdrive.cz a popisuje tam novinku Toyotu Prius Plug-in.Stojí to za přečtení. Jen malou zmínku z tohoto článku.Skutečná spotřeba dle tohoto redaktora se pohybovala okolo 2l/100 km a nakonec jel po dálnici z Prahy do Brna a zpět a ač si myslel,že bude mít vysokou spotřebu,tak mu nakonci akce vyšla za průměr 3,8 l/100km.Ano auto je poměrně za velké peníze,má určité neduhy z důvodu nabíjející baterie,která je o 50% větší než v minulé generaci,ale vzhledem k tomu,že celkově toyoty jsou téměř bez poruch,tak pro někoho je toto auto na dlouhodobé používání bez jakýchkoliv investic.Redaktor tam i uvádí,že celkově za 20 let existence Toyoty hybrid nebyl v celém světě ani jeden hybridní akumulátor měněn z důvodu nízké kapacity,kromě bouraček.
ivantt
Člen Týmu

Příspěvek od ivantt »

treba z tej recenzie ale priniest okrem spotreby - co teda u mna nie je prvorada vec ked vyberam auto takisto plytky kufor, vzadu len 2 ludia, zadok vyzera strasne, .... a pri cene 990k si skus vypocitat havarijnu poistku - to co usetris na benzine to zaplatis na poistke :) tym samozrejme nechcem hejtovat, ale zas nerobme zo spotreby modlu motorizmu ....
Auris TS/17 Selection red
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

vyřešeno
Naposledy upravil(a) sajty dne pon 31.07.2017, 16:08, celkem upraveno 1 x.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

ivantt píše:treba z tej recenzie ale priniest okrem spotreby - co teda u mna nie je prvorada vec ked vyberam auto takisto plytky kufor, vzadu len 2 ludia, zadok vyzera strasne, .... a pri cene 990k si skus vypocitat havarijnu poistku - to co usetris na benzine to zaplatis na poistke :) tym samozrejme nechcem hejtovat, ale zas nerobme zo spotreby modlu motorizmu ....
Mam porizivaci cenu 800tis a pojistku platim 14tis, spoluucast 0% nebo 2000. Takze zas tah hrozny to neni. Me by spis zajimal dojezd na elektro v realnych podminkach, takze klima/topeni a rychlosti 50/90/130. To tam nepsali? Jinak Prime je proti obyc Priusu krasavec
RAV4 HSD FWD
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

kadel- Japonci tvrdí,že s autem se dá ujet až rychostí 135 km 50 km na nabitou baterii. Ten redaktor psal,že ujeli 47,5 km a pak jeli střídavě na benzin a elektro podle profilu silnice. Po ujetí těch kilometrů na elektro auto se stává klasickým hybridem.To si myslím,že je pěkné neboť laboratorní zkouška ve fabrice Toyoty ukázala tím spotřebu na 100km 1,0 l.Na dálnici jeli povolenou rychlostí.
Ano auto z důvodu těžké hybridní baterie má skutečně kufr až po hranu zaplněnou tou baterií a protože auto je proti klasickému Priusu těžší o nějakých 65 kg tak vzadu jsou jen 2 sedáky.Někomu to bude vyhovovat a havarijní poplatek je i dle řidičova beztresnosti při řízení
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 08:45, celkem upraveno 1 x.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Odpovědět

Zpět na „Auris“