Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid
Jak se hybrid chova prijemne kdyz auto neni nalozeny, tak uplne pravej opak je kdyz je auto nalozeny. Dneska jsme poprve jeli 4 dospeli chlapi, 1 dite, v kufru tak 70 kg a musim rict, ze to byl des. I na rovince auto porad vytoceny jinak se mu vubec nechtelo zrychlovat. Neumim si predstavit za tim tahat prives. Kopce taky hybridu nesvedci, na muj vkus se zbytecne vytaci.
RAV4 HSD FWD
Jojo, už jsem tu o tom psal, kopce a naladění eCVT je smrtící kombinace jak co do spotřeby tak komfortu cestování...
RAV4 HSD AWD
-
- Člen Týmu
Zdravím pánové,
uvažuji do budoucna o koupit Rav 4 v hybridu.
Proto bych se vás rád zeptal zda máte někdo zkušenosti s taháním přívěsu. Nejde mi o každodení tahání ale spíš o pár výletů ročně po Evropě.
Přívěs o váza 1200 - 1300 kg.
Jinak bude působit jako druhé auto v rodině.
Zvládne to Ravka bez problémů nebo si myslíte, že mám hledat spíš jiné auto?
Díky za každý postřeh.
Proto bych se vás rád zeptal zda máte někdo zkušenosti s taháním přívěsu. Nejde mi o každodení tahání ale spíš o pár výletů ročně po Evropě.
Díky za každý postřeh.
Tak variátoru škodí tahání přívěsů asi ze všech automatů nejvíc ale pokud to nebudeš honit studený a akcelerovat jako závodník tak to zvládne.Kennyczech píše:Zdravím pánové,
Díky za každý postřeh.
Spíš promysli to že budeš jezdit hodně dálnice a tam se ten hybrid moc nevyplatí.
Ale jestli auto min za třičtvrtě mega máš jako druhé auto v rodině tak asi neřešíš že bude žrát na dálnici s vlekem, ale to že je to moc pohodlné auto s rovnou podlahou vzadu u pax, super sedačky, krásně se nastupuje, dveře se otevírají i s prahem a je to furt čisté i v zimě, spolehlivé s 200 koníkama. Levný servis...
Jdi do ní, já v tuhle chvíli kdybych si vybíral tak znovu raffičku, mám přes sto tisíc a na cajku (benzín)
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Ahoj,Rafkari, muzes nejak technicky podlozit svuj nazor,ze cvt je to nejhorsi z automatu na tahani tezkeho karavanu. Mam na mysli neco jako se Kadlovi v podstate podarilo jasne zdokumentovat,proc ma Rav jen 200 koni,coz jsem se ptal ja,zda informace z ciziho fora o max. Dodanem vykonu elektro je opravdu jen 30 kW(diky el. rozvodu),zatim pro predokolku,pro AWD se snad o mereni pokusim ja. Diky moc.
RAV4 HSD AWD
Sám osobně jsem k tomu nedošel, nemám jak a zkušenosti, ale četl jsem o tom několikrát a řikal mi to ten servisák co mi měnil olej, a na jedné rozebrané mi ukazoval achilovu patu variátoru, ale uz vím prd co. Ten řemen je uvnitř kovovej, to sem viděl jeden rozstřepenej tam ale jinak ti neřeknu víc.msp píše:Ahoj,Rafkari, muzes nejak technicky podlozit svuj nazor,ze cvt je to nejhorsi z automatu na tahani tezkeho karavanu. Mam na mysli neco jako se Kadlovi v podstate podarilo jasne zdokumentovat,proc ma Rav jen 200 koni,coz jsem se ptal ja,zda informace z ciziho fora o max. Dodanem vykonu elektro je opravdu jen 30 kW(diky el. rozvodu),zatim pro predokolku,pro AWD se snad o mereni pokusim ja. Diky moc.
To že to má 200 koní to jsem taky vyčetl, ale kdyz jsem ji měl pujčenou tak oproti mé co má 150 koní tak to akcelerovalo jako z praku, ale nebude to asi pokaždé, asi záleží jak jsou nabité aku.
RAV4 HSD AWD 2018
Ja myslel,proc ma "jen" 200 koni ve vysledku,kdyz maji motory u AWD dohromady asi 269 kW...
Jinak,obcas taky tahan,jen vlek a byva nalozeny,proto se ptam
Jinak,obcas taky tahan,jen vlek a byva nalozeny,proto se ptam
RAV4 HSD AWD
-
- Člen Týmu
rafkař: Díky za info. Moc jsi mne ale nepotěšil. Pravda je že hodně článků píše o variátoru jako nejméně vhodném na tahání přívěsů. S největší pravděposobností se ohlédnu po něčem jiném i když se mi Rav 4 moc líbí 
To že dám třičtvrtě mega na zdruhé auto je protože mám služební i k osobním účelům a nestojí mne ani korunu, né proto že bych měl na rozhazování

To že dám třičtvrtě mega na zdruhé auto je protože mám služební i k osobním účelům a nestojí mne ani korunu, né proto že bych měl na rozhazování

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 74&t=37400
Prispevek od kocura si precti
Dale pokoukej videa,co je vladtne ECVT,kolega se mne snazil vysvetlit ze tam jsou kuzely,remeny atd.,opak je pravdou...
Dale pokoukej videa,co je vladtne ECVT,kolega se mne snazil vysvetlit ze tam jsou kuzely,remeny atd.,opak je pravdou...
RAV4 HSD AWD
Já kdybych tahal přívěs, tak si koupim stejně raffičku v benzínu nebo hybridu.
Před 5ti lety jsem byl na měsíc v Dubaji a přemysťoval jsem se tam taxikama většinou toyoty cariny a ještě něco a byj jsem v uzasu že jsem nejel taxikem co měl pod 300tis i občas pul mega a taky měli variátory, a manuální klimatizace, žádná neměla automatickou, je pravda že je tam vesměs konstantní teplota ale jezdí tam s tím většinou pakistánci co si sedí v turku na levé noze
a když jsem se jich ptal na spolehlivost tak že prej jen jezdí, ale asi ví prd co jim s tím v servisu dělají. Jinak jsou tam 2firmy každou vlastní jeden princ a každá má 500 toyot. Nebo měla, je to vlastně uz 6 let. To letí....
Před 5ti lety jsem byl na měsíc v Dubaji a přemysťoval jsem se tam taxikama většinou toyoty cariny a ještě něco a byj jsem v uzasu že jsem nejel taxikem co měl pod 300tis i občas pul mega a taky měli variátory, a manuální klimatizace, žádná neměla automatickou, je pravda že je tam vesměs konstantní teplota ale jezdí tam s tím většinou pakistánci co si sedí v turku na levé noze

RAV4 HSD AWD 2018
Vím, nejsou tam kužele ale takový jako jojomsp píše:http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 74&t=37400

Viděl jsem ji rozebranou v tom Kojetíně
RAV4 HSD AWD 2018
Zadne remeny,retezy,kuzele...
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... g65Du9yTC2
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... g65Du9yTC2
RAV4 HSD AWD
Jo jo, ecvt neni cvt, hybrid ma planetu. Pruser je, ze to pojmenovali ecvt a lidi to mate. Taky jsem zil v tom, ze je to klasickej variator. CVT neni vhodne na tahani privesu, aby se ty kuzely prave neochodily. Stejne tak u CVT je nejaky omezeni ve vykonu, co dakaze prenest. Nicmene jestli se projevuje pri tahani tezkejch privesu stejne, jako kdyz jsme vcera jeli v plnym obsazeni, tak bych do hybrida nesel. Fakt jizda s tim byla vopruz. Vytoceny na muj vkus nez je zdravo a akcelerovat se ravce nechtelo.
msp: jak se to chova s privesem? Jako kdyz jedes do kopce? To ze od privesu hluci jsi snad uz psal. Jestli budes mit tu diagnostiku, tak jsem zvedavej, jestli to bude umet zobrazit oba elektromotory u AWD, resp. 3.
Jinak co jsem vypozoroval podle diagnostiky neni vyhodny nechavat vybit baterku na 2 carky. Pokud se baterka vybije tak, ze uz neumoznuje provoz na EV, tak motor zacne dobijer intenzivneji nez kdybyste meli carky 3. Pak to treba zere 10 litru pri rychlosti 50 km/h.
msp: jak se to chova s privesem? Jako kdyz jedes do kopce? To ze od privesu hluci jsi snad uz psal. Jestli budes mit tu diagnostiku, tak jsem zvedavej, jestli to bude umet zobrazit oba elektromotory u AWD, resp. 3.
Jinak co jsem vypozoroval podle diagnostiky neni vyhodny nechavat vybit baterku na 2 carky. Pokud se baterka vybije tak, ze uz neumoznuje provoz na EV, tak motor zacne dobijer intenzivneji nez kdybyste meli carky 3. Pak to treba zere 10 litru pri rychlosti 50 km/h.
RAV4 HSD FWD
ahoj. super postřehy z diagnostiky. nezkoušel jsi prosím zda při plachtění na neutrál vypíná motor i při vyšších rychlostech,nebo jen do 80 km/h ?
Rav4 Hybrid