Nová Verva
Nová Verva
Čau, nejsem agent benziny, ale musím to tu napsat - dneska jsem natankoval tu novou Vervu Diesel a je to teda safra znát. Auto ožilo celkem znatelně, šlo rychleji za plynem a kopec nad Chrastavou směr Liberec jsem "drobně překročil rychlost", prostě to zrychlovalo jak blázen... Tohle se Benzině fakt povedlo. Takhle mi to snad nejelo ani po Aralu Ultimate Dieselu. Asi budu tankovat už jenom Vervu i když je dražší (normální diesel i Globusu ted 27.50, Verva 30.20 Kč).
Kdo ještě váhá, natankujte, myslím, že rozdíl budete vidět taky.
Jo a spotřeba od Rynoltic do Liberce 6.5 l a to jsem to rozhodně nešetřil.
Kdo ještě váhá, natankujte, myslím, že rozdíl budete vidět taky.
Jo a spotřeba od Rynoltic do Liberce 6.5 l a to jsem to rozhodně nešetřil.
Re: Nová Verva
já jezdím jenom VERVU a nebo Shell NITRO , Shell má lepší aditiva a Verva lepší tah a nižší spotřebu cca o litr tak se snažím kombinovat , Mám Avensis 2,0 D4-D 93kw a spotřebu kombinovanou 70% město 30% venku držím na 6,0l/100km
Zrovna dnes jsem tankoval Vervu diesel na benzínce před Jihlavou, byla to Benzina Pelhřimovská, cena tedy lepší, než uvádíš, já platil 29,40 za litr. Vracel jsem se z Nejdku u KV do Brna, měl jsem již téměř sucho v nádrži a asi bych nedojel, po dálnici mi to po několika posledních zkušenostech naprosto stačilo. Děs a hrůza.... takže po okreskách. No, nejede to špatně, to tedy opravdu ne, ale že bych z toho byl až natolik excitovaný, tak to tedy také ne. Takže já zůstávám u Optimal dieslu, Euro Oil bez biosložky a pořádné dávce VIFu, 2:1000.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Hmmm. spotřeba nižší o litr, to jako že budu jezdit za 4,5litrů.....??
Ja beru všude a je to jedno a jezdim jak chci - teda pokud možno dle předpisů a mám průměr 5,5
Ale každý produkt má své zákazníky.. Reklama se určitě vyplatí...

Ale každý produkt má své zákazníky.. Reklama se určitě vyplatí...
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
Placebo hoši...
Pokud nezvýšíš oktany, tak aditiva sama nesníží spotřebu tak abys poznal rozdíl, co se týče akcelerace, opět člověk nemá rozeznávací schopnosti na tak malý rozdíl. Tam hraje roli teplota a tlak vzduchu především a jak je benzín teplý, při menší teplotě je větší hustota tím pádem menší spotřeba.
(Dělal jsem 16let okolo pohonných hmot)
Pokud nezvýšíš oktany, tak aditiva sama nesníží spotřebu tak abys poznal rozdíl, co se týče akcelerace, opět člověk nemá rozeznávací schopnosti na tak malý rozdíl. Tam hraje roli teplota a tlak vzduchu především a jak je benzín teplý, při menší teplotě je větší hustota tím pádem menší spotřeba.
(Dělal jsem 16let okolo pohonných hmot)
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Přesně tak, hlavně tankovat bez bio složky a přimazat aditivem a vyjde to nejlevněji a máš v nádrži to nejlepší při poměru cena kvalita.RIP píše:Zrovna dnes jsem tankoval Vervu diesel na benzínce před Jihlavou, byla to Benzina Pelhřimovská, cena tedy lepší, než uvádíš, já platil 29,40 za litr. Vracel jsem se z Nejdku u KV do Brna, měl jsem již téměř sucho v nádrži a asi bych nedojel, po dálnici mi to po několika posledních zkušenostech naprosto stačilo. Děs a hrůza.... takže po okreskách. No, nejede to špatně, to tedy opravdu ne, ale že bych z toho byl až natolik excitovaný, tak to tedy také ne. Takže já zůstávám u Optimal dieslu, Euro Oil bez biosložky a pořádné dávce VIFu, 2:1000.
RAV4 HSD AWD 2018
Nikdo z vás nepíše jestli jeho avensis má DPF a pokud jde o kvalitu nafty, tak jsem se dočetl, že čím více aditiv tak pro DPF hůře a o biosložce už vůbec nemluvě. Shell má naftu ,která má v česku asi 30% biosložky a verva jí obsahuje taky. Nejlépe tedy Eurooil - Diesel plus a MaxxMotion Disel - OMV a na ten to fakt jede.
Ted jsem vyjezdil nádrž od Aralu Ultimate Diesel ale na MaxxMotiom to nemá. Ale bohužel nejdražší nafta....
Ted jsem vyjezdil nádrž od Aralu Ultimate Diesel ale na MaxxMotiom to nemá. Ale bohužel nejdražší nafta....
T27 2.0 D-4D 93kW r.v.2011
--> Ondřej: No, Ty by jsi zase mohl napsat, kde jsi se dočetl, že čím více aditiv tak pro DPF hůře. Naposledy jsem tyto hlouposti četl před několika roky, kdy toto psali na "slovo vzatí odborníci" na některých fórech. Píšeš o naftě, tak předpokládám, že píšeš o aditivech do nafty. Ale to je dost široký pojem. Těch aditiv je celá řada. Ale pokud se to týká VIFu, ten beze zbytku shoří a nic tudíž nezanáší, natož částicový filtr. Naopak, zlepšuje prohoření paliva, takže má kladný vliv třeba i na zanášení EGR ventilu atd. Nevím, jak fungují obdobná aditiva, ale domnívám se, že to bude podobné, snad s vyjímkou některých obsahujících cér. Poněkud jiná situace je pokud se týká tzv. ad blue (močovina). Výrobci motorů, kteří močovinu používají to vesměs řeší nižšími cenami DPF, např. PSA, ale tady se to vlastně jmenuje FAP. Ten VIF je u nás nejvíce rozšířen, vyrábí jej Lang Chemie Rakousko a používá jej, nebo obdobné deriváty od této firmy snad většina distributorů nafty u nás jako aditivum, aby se dostali na vlastnosti dané normou, případně ještě tuto naftu vylepšili. Pokud se týká biosložky, tak na tom svinstvu se shodneme, ovšem pokud Shell má naftu, jak píšeš, která má v česku 30% této biosložky, tak potom porušuje normu ČSN EN 590, která stanoví obsah FAME (biosložky) do 7%. Ledaže by se jednalo o naftu do třeba zemědělské techniky nebo "cojávím".... No a nakonec ten Tebou tolik opěvovaný MaxxMotion Diesel. Velmi dobré zimní vlastnosti, vyšší cetanové číslo, ale mizerná mazivost (podle testů provedených SGS), to vše navíc za dost vysokou cenu. Za sebe poslušně hlásím: "Děkuji, nechci". Dále hlásím, že DPF, alias filtr částicový v posledním Avensisu (bohužel) mám, jede to hůř a baští mi to o cca 0,7 l nafty více. 

Ondřeji,Ondřej píše:Nikdo z vás nepíše jestli jeho avensis má DPF a pokud jde o kvalitu nafty, tak jsem se dočetl, že čím více aditiv tak pro DPF hůře a o biosložce už vůbec nemluvě. Shell má naftu ,která má v česku asi 30% biosložky a verva jí obsahuje taky. Nejlépe tedy Eurooil - Diesel plus a MaxxMotion Disel - OMV a na ten to fakt jede.
na mou žádost jsem měl možnost nahlédnout do knihy, kde si Benzina vede jisté údaje a konkrétně jsem koukal na obsah biosložky Nafty Verva (Benzina - Praha, Kunratice) a obsahuje 0%.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já tankuju obyčejnou naftu v shellce nebo benzině a přidávám vždy VIF.Nyní jsem natankoval vervu a rozdíl žádný žere to stejně a jede to stejně.Tak nevím,myslím si že když si to člověk sám z aditivuje přiblíží se kvalitou vervě pak není rozdíl,toť můj postřeh.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Omlouvám se s těmi 30% u Shellu jsem to nechtěně přehnal. Každopádně Benzina s obsahem řepky stojí za .....
Něco o tom tady https://www.autorevue.cz/obsah-bioslozk ... ticleStart
aktuálnějšího jsem nic nečetl. Samozřejmě aditivum VIF nezpochybňuji ale ostatní aditiva, například pro zlepšení mazivosti, která jsou do nafty přidávána zanáší DPF
https://www.youtube.com/watch?v=a5ksahOptWs
Něco o tom tady https://www.autorevue.cz/obsah-bioslozk ... ticleStart
aktuálnějšího jsem nic nečetl. Samozřejmě aditivum VIF nezpochybňuji ale ostatní aditiva, například pro zlepšení mazivosti, která jsou do nafty přidávána zanáší DPF
https://www.youtube.com/watch?v=a5ksahOptWs
- Přílohy
-
- Bez názvu.png
- (44.13 KiB) Staženo 2698 x
T27 2.0 D-4D 93kW r.v.2011
Byl jsem v Německu a Rakousku a koukal jsem, jak maj velké rozdíly v cenách prémiových a normálních naft.. A obrovský rozdíl vesnice / dálnice. Klasický diesel se dal na vesnici natankovat od cca 1.01 EUR a dálnice nešla pod 1.35 EUR, projel jsem celé Rakousko a všude stejný.... U Berchstesgadenu měli levný BP Ultimate diesel (tuším kolem 1.20 eura), tak jsem vzal celou nádrž a no, teda fakt to jelo dobře a nejvíc mě zarazilo, že i na dálničních 130 - 150 mi spotřeba ukazovala kolem 6, 6.5 litrů.. Asi mají lepší asfalt či co, nebo že by ta nafta? Zkrátka jsem celkem švihal, Alpy atd. takže samej kopec, ale spotřeba o cca půl litru menší než mám průměr tady...Ondřej píše:Nikdo z vás nepíše jestli jeho avensis má DPF a pokud jde o kvalitu nafty, tak jsem se dočetl, že čím více aditiv tak pro DPF hůře a o biosložce už vůbec nemluvě. Shell má naftu ,která má v česku asi 30% biosložky a verva jí obsahuje taky. Nejlépe tedy Eurooil - Diesel plus a MaxxMotion Disel - OMV a na ten to fakt jede.
Dlouhodobě jsem tankoval levný Globus + přidával VIF a nemyslím si, že by mi to zanášelo DPF... Má najeto min 150 tisíc a pořád funguje skvěle, nepozoruju žádný kouř ani náznaky únavy a zanesení (vysoká spotřeba, horší tah atd...).
Podle mě je to o tom, neničit si motor častými (šílenými) jízdami za studena, je dobré jezdit i dálnice a hlavně - měnit a dávat kvalitní olej, teď jsem dával Mobil 1 5W-30 pro motory s DPF a krásně si přede.... Asi si to jenom přeju a je to čistě subjektivní pocit, ale po každé výměně má motor tišší a jemnější chod, hlavně při nižších otáčkách. A starej olej byl po 15 tisících už dost černej a když jsem ho přeléval přes sítko do lahve, tak se mi postupně ucpávalo... Myslím, že pravidelná výměna oleje + filtru je prostě základ, aby vám motor + DPF fungoval ok.. A pak styl jízdy, nafta zřejmě též, ale kdoví, třeba má z toho všeho vlivl nejmenší...
Nj. Já nedávno vzal v německu na dálnici normální naftu a auto nejelo, mělo o půllitr vyšší spotřebu a 800km jsem se trápil abych to vyjel. Tfujtaxxxxl
Back in Czech.
--> Honza K.: Dívám se na věc dost podobně, jako Ty, navíc mám dost podobné zkušenosti, ať již z toho tankování v Rakousku, nebo třeba z oleje atd.... Předpokládám, že jsi měl na mysli Mobil 1 ESP Formula 5W-30. Podle mého názoru má tento olej tak akorát nastavené viskozity, ani příliš vysoko, nebo nízko a s dieselovými motory od Toyoty si "rozumí". I další parametry jsou dost "slušné". Ale těch 10 tis. km na výměnu je opravdu tak akorát. A to olejová náplň v těchto motorech je přes 6 l. Co například některé dieselové motory jiných výrobců, kde je náplň třeba nižší, než 4 l. Výlet s rodinou v létě na dovolenou někam na jih, s naloženým autem upalují co to dá někde po dálnicích, najedou třeba 2 tis. km a po návratu je ten olej prostě doslova zničený, záleží na výši jeho oxidační stability (TBN). To nemám z vlastní hlavy, byla provedena laboratorní měření. A potom klidně s tímto olejem jezdí třeba ještě rok a najedou dalších 15 tis. km a následně se nestačí divit. A proč? Přece proto, že na různých fórech na slovo vzatí odborníci psali, že měnit olej po 15 až 20 tis. km je přece tak akorát. No, a to by snad stačilo, proč bych tady jinými slovy opakoval, co jsi již napsal. Jenom bych snad doplnil, zkrátit výměnu palivového filtru minimálně na 30 tis. km (právě z důvodu "kvality" zdejší nafty). Znám lidi, kteří byli nuceni měnit nejen vstřikovače v motoru a nyní mění palivové filtry ještě častěji. Ona totiž výměna tohoto filtru vyjde výrazně levněji. Stát se nic nemusí, ale znáte to, náhoda je blbec, těch problémů přibývá a potom je to dost drahé....
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Koukám na tabulku a jsem překvapen ONO má 1.2% a je nejlevnější naftou v republicePřehodnotím tankování Shell a OMW určitě nebudu tankovat pokud je tabulka pravdivá jsou drahý jak kráva.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L