Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
msp
Řidič

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od msp »

Ahoj, díky za Tvé postřehy. K poznámce o ranních startech. Už jsem se Vás chtěl dávno zeptat, jestli si toho někdo z vás vnímavých všimnul. Auto nastartuji, vyjedu z garáže, jelikož je to prudký kopec tak se mi v podstatě vždy nastartuje spalovák. Vyjíždím z ulice pravá, najíždím na hlavní levá a až když se rozjedu na cca 50km/h což je od startu cca 150m tak se teprve ozve poměrně velký hluk, podle mne z převodovky nebo motoru, kdy se celé ústrojí naplno zapojí od práce. Co vy na to? Mimo jiné jde auto do té doby úplně jinak za plynem, daleko více...
RAV4 HSD AWD
KLadys
Člen Týmu

Příspěvek od KLadys »

Ahoj,

Tak uvažuji o nové Rav4 hybrid !!
Něco jsem se tu od vás už dozvěděl a nastudoval :)
Ale....byl jsem v mém okolí v Toyotě na obhlídku nevím buď měl prodejce špatný den nebo.....!!
Moc jsem se nedozvěděl!!! Vlastně něco ano prý baterie mají životnost auta což se mi fakt nezdá!!
Proto chci tu poprosit jestli mez váma není nějaký prodejce který by mi vše tak nějak ukázal a vysvetlil nejsem nějaký blb :D ale hybrid jsem nikdy neměl !!!
Omluvám se za čarky a chyby píši z mob.!!! :D
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

KLadys píše:Ahoj,

Ale....byl jsem v mém okolí v Toyotě na obhlídku nevím buď měl prodejce špatný den nebo.....!!
Moc jsem se nedozvěděl!!! Vlastně něco ano prý baterie mají životnost auta což se mi fakt nezdá!!
Proto chci tu poprosit jestli mez váma není nějaký prodejce který by mi vše tak nějak ukázal a vysvetlil nejsem nějaký blb :D ale hybrid jsem nikdy neměl !!!
Tak zkus jiného prodejce, přeci jenou nekupuješ sezónní věc. Odkud si?
Za čárky a chyby se netřeba omlouvat, mě spíš děsí ty vykřičníky :shock:
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

msp: taky mi to vydava podivny zvuky. Vyjedu z garaze a ze dvora na spalovak, stojim a cekam az se zavrou vrata a tesne pred vypnutim spalovaku zacne mirne poklepavani do brzdoveho pedalu a takovej divnej zvuk a hned na to spalovak chcipne.

Kladys: kontaktuj xmirekp, je to presne clovek, kteryho hledas.
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Díky rád pomůžu ;)
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
KLadys
Člen Týmu

Příspěvek od KLadys »

rafkař píše:
KLadys píše:Ahoj,

Tak zkus jiného prodejce, přeci jenou nekupuješ sezónní věc. Odkud si?
Za čárky a chyby se netřeba omlouvat, mě spíš děsí ty vykřičníky :shock:

Vykřičníky je zvyk z sms když potřebuju dceři nebo synoj něco důrazně vysvětlit :D
KLadys
Člen Týmu

Příspěvek od KLadys »

kadel píše:msp: taky mi to vydava podivny zvuky. Vyjedu z garaze a ze dvora na spalovak, stojim a cekam az se zavrou vrata a tesne pred vypnutim spalovaku zacne mirne poklepavani do brzdoveho pedalu a takovej divnej zvuk a hned na to spalovak chcipne.

Kladys: kontaktuj xmirekp, je to presne clovek, kteryho hledas.

Díky,

s xmirekp vše předběžně domluveno :)
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

kadel píše:Tak trochu postrehu z diagnostiky.
Pri maximalni akceleraci auto toci cca 5730 otacek, pri dalnicni rychlosti 2300. Elektromotor ciste na elektriku dava vykon max 13 kW, na EV mod asi 26. Kdyz elektromotor pomaha spalovaku, tak pri bezny akceleraci pomaha max 10 kW, a to i na dalnici, takze na dalnici pomaha stejne jako jinde, jen je to uz vic zanedbatelny. Nejvic jsem tam videl 30 kW z elektromotoru, a to bylo pri plnym plynu. Co me prekvapilo, tak pri rannim startu, kdy naskoci spalovak, tak pri pomalem rozjezdu nejde ze spalovaku na kola vubec vykon, porad toci nejakych 1300 otacek, ale nedava zadny kW. Auto rekuperuje do rychlosti cca 15 km/h, pak nastupuji brzdy i kdyz ukazatel rekuperace neni uplne dole.

A co je zajimavy, rika se, ze baterka pracuje od 20% do 80%, coz neni pravda. Pokud mate 2 carky a uz neni mozna jizda ciste na elektro, mate 37% baterky. Maximalne se mi baterku podarilo nabit na 62%, to jsem mel 8 carek. Takze podle me tech 20% kapacity znamena nemit zadnou carku a 80% mit vsechny carky. Ani jeden pripad se mi nepovedl.
Jakou používáš aplikaci?
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Pouzivam Hybrid Assistant. Vypada to, ze je to delany primo pro Toyotu a je to prehledny. Jen nevim, co znamenaji nejaky zkratky, treba jako SOC, DCL, CCL atd.

Torque funguje taky, ale nejsou tam hybridni data.

Jeste mam hybrid reporter, ten zaznamemava trasu a pak ji vyhodnoti. To jsem teda zjistil az ted, zil jsem.v tom, ze to nefunguje. Ted kouknu do apklice a vidim, ze tam jsou zaznamenany data. :)
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Asi se taky pustím do toho monitoringu, jen nevím, který modul zvolit, no ....
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Pokud chces jen cteni, tak ten z alzy uz slape v poho
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Nevzniká nějaký problém při příjmu hovorů přes BT v době probíhajícího monitoringu?
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

To ti nepovim, protoze telefon sparovanej nemam.

Ale koupil bych ten nejlevnejsi. Hele, zapnul jsem to parkrat pro zajimavost a uz to nepoustim. :)
RAV4 HSD FWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Tady je zaznam z aplikace Hybrid reporter. Jsou tam grafy zavislosti snad vseho na vsem, mapka z googlu, kde je videt, kdy jedu na elektro, kdy rekuperuju, kdy na spalovak atd. Je to docela vymakany. Docela je zajimavej udaj o brzdeni. Z 89 brzdeni jsem brzdil destickama 18x.

Jen me teda stve, ze tachometr promeruje jako krava. 135 tacho jedu 125. O 10 km/h promeruje uz pri 90 km/h. Asi politika hybridu, promerovat, aby si mysleli, ze to jezdi rychle. :-)

https://ulozto.cz/!ikhfKzwVEjQG/report- ... 06-57-html
RAV4 HSD FWD
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

kadel píše:Tady je zaznam z aplikace Hybrid reporter. Jsou tam grafy zavislosti snad vseho na vsem, mapka z googlu, kde je videt, kdy jedu na elektro, kdy rekuperuju, kdy na spalovak atd. Je to docela vymakany. Docela je zajimavej udaj o brzdeni. Z 89 brzdeni jsem brzdil destickama 18x.

Jen me teda stve, ze tachometr promeruje jako krava. 135 tacho jedu 125. O 10 km/h promeruje uz pri 90 km/h. Asi politika hybridu, promerovat, aby si mysleli, ze to jezdi rychle. :-)

https://ulozto.cz/!ikhfKzwVEjQG/report- ... 06-57-html
Moje Rafka taky tak proměřuje a není hybrid, docela bych to chtěl seřídit jako to jde u vw
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“