Ahoj, hlásím se do klubu
Čerstvý Auris TS 1.6, model 2017, Active Trend+
První pocity jsou:
Pohodlí. Jede to měkce jako dětský kočárek, přes nerovnosti se jen lehce zhoupne, žádné rány. Oproti mému předcházejícímu VW Golf 1.9 TDI Variant (kombík) je to o 50% hladší pohyb, a to se mi Golf nezdál špatný. Bál jsem se, že 17" kola budou drncat, ale je to..... PŘÍJEMNÉ!!! Možná je to hodně záležitost pneumatik? - mám Continental Sport Grip.
Dešťový senzor - stěrače setřely při přeháňce přesně kdy bylo potřeba, přesná funkce.
Co mi oproti Golfu chybí: Úložné šuplíky pod předními sedadly. Měl jsem tam oranžové vesty a nabíječky na mobily. Vesty teď musím nacpat do dveří nebo do předního kastlíku. Nebo do středního kastlíku pod loketní opěrkou, ale tam mívám klíče, drobasy na parkování apod., takže tam se to nehodí. Líbí se mi dvoupatrový kastlík pod loketní opěrkou.
Z Golfu byl lepší výhled zadním oknem, Auris má pohled do zpětného zrcátka nějaký malý. Ale asi to ničemu nevadí, na to se dá zvyknout.
Líbí se mi, že zadní roleta nad zavazadlovým prostorem jde zvednout do horní polohy a že opěradla zadních sedadel jsou spustit zezadu z kufru, SKVĚLÉ! - nakládám dozadu velké modely letadel a tohle je prostě paráda.
Couvací kamera je výborná věc. Škoda že se nakreslená stopa nenakrucuje podle natočení kol (aby ukazovala kam auto pojede, jako jsem viděl u BMW - byla by to jen záležitost software, takže zadarmo).
LED světla - poprvé jsem je viděl svítit, když jsem zajížděl do garáže, zapnula se automaticky. Na silnici jsem je ještě neviděl, jsem zvědavý.
Automatické rozpoznávání značek - zajímavé, ale myslím že bez užitku. Nepozná to konec obce, takže stále svítí 50km/hod, až do další značky, která to změní.
Hlídání jízdního pruhu - tohle bude užitečné pro extra dlouhé cesty po dálnicích.
Sedačky: SUPER. Elektrická bederní operka - výborná věc. Uvidíme jak při delší cestě, chystám se do Chorvatska, to sedačky prověří.
Klimatizace: Větráky i na nejnižší stupeň jedou dosti silně, takže je nutné přišrtit i ručně na výdechách. Uvítal bych jemnější regulaci větráku.
Řízení: Někdo tvrdil, že je posilovač příliš přeposilovaný. Mě se zdá akorát, řídí se příjemně.
Polohování volantu: Většinou jsem četl, že volant by měl být více polohovatelný v podélné ose. S tím celkem souhlasím, většinou by chtěli volant více dozadu, já bych naopak chtěl více dopředu (dlouhé ruce?) Ale to jenom proto, že jsem o tom četl, jinak bych to asi neřešil a nevšiml si toho. Ještě s polohou zaexperimentuju, možná o maličko položím opěradlo, uvidíme.
Svižnost: Byl jsem čtení zdejších příspěvků varován, že je třeba držet otáčky (kór při přechodu z TDI), takže jsem držel otáčky, a auto je živé až dost. Při první zkušební jízdě Corollou před časem (stejný motor) mi to připadalo líné jako hlemýžď (přesedl jsem z TDI a jel s tím stejným stylem, tj. čekal jsem že při 1500 ot. na čtyřku to bude hrabat asfalt), ale je to jen těmi otáčkami... Tedy pokud se s tím zachází jako s benzínovou atmosférou, je to v pohodě.
CELKOVĚ PRVNÍ DOMY: Nelituju koupě, tohle auto vypadá jako jedna velká radost.