Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
kraft
Člen Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od kraft »

jedna mozno blba otazka.
Hladal som na nete gumenne rohoze so zvysenym okrajom. No nasiel som len pre corolla 10/2006r.-->, alebo Corolla (od 2006 a od 2013).
Mozem to kupit aj do novej corolky, bude to sediet ?
Corolla 2017 Valvematic 1,6 MT Active Trend+
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:01, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

kraft píše:jedna mozno blba otazka.
Hladal som na nete gumenne rohoze so zvysenym okrajom. No nasiel som len pre corolla 10/2006r.-->, alebo Corolla (od 2006 a od 2013).
https://www.autorohoze.sk/c/toyota/toyota-corolla-2013
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

@kraft: od r.v. 2013 by to sedět mělo (z gumových doporučuju Gumárny zubří, taky je na zimu pořídím)

@Kocúr: Co se týká vany do kufru je lepší ta plastová s protiskluzovým středem nebo gumová? Ta gumová vypadá hezčeji, ale může smrdět a různě se kroutit?
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Iantaris
Člen Týmu

Příspěvek od Iantaris »

Čau, dneska ráno se mi cestou do prace rozsvítil na přístrojové desce oranžovej trojúhelník a začala blikat oranžová kontrolka precrash systému. Na displeji pak vyskočila hláška o závadě systému světlometů, která se střídala s oznámením o tom, že precrash neni funkční.. Po zastavení jsem zkontroloval všechna světla a nic prasklého není. Po opětovném nastartovaní se jeví vše prozatím ok..
Setkal se s tím už někdo? Díky
Toyota Corolla 1.6 MT 11/2016
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

8700 km a zatím naštěstí nic takového. Jediné, co jsem si všiml, bylo před nastartováním jedno ráno, dole místo odometru se mi vlevo zobrazil klíč (ten na šrouby a matice :)) a vpravo slovo "miles" (mám auto v angličtině, v ČJ by tam možná bylo jiné). Po chvíli to zmizlo a od té doby jsem to neviděl. V manuálu jsem o tom nic nenašel, tak kdo ví, co se mi auto snažilo říct. Chápal bych to jako upozornění na blížící se garančku - měl jsem tou dobou najeto cca 8 tisíc km, třeba kvůli anglickému nastavení a chybě v SW to auto chápalo jako 8000 mil, to je cca 13 000 km, což je blízko k předepsaným 15 tisícům.

Oranžové kontrolky jsem zatím nedostal nikdy žádné (kromě tlaku pneumatik po výměně kol).
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

@Iantaris: něco podobnýho se mi stalo na avensisu. Po tom, co mi to při parkování couváním do kopce chcíplo (ten opožděnej plyn je prostě hroznej), tak stále blikala kontrolka Pre-collison systému - že není funkční a že je chyba na elektronické parkovací brzdě...auto ale normálně jezdilo a fungovalo. Zmizelo to až když jsem auto nechal chvíli vypnuté a zamčené stát. Obdobně se to po tvrdým chcípnutí stalo i známému.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

kraft píše:jedna mozno blba otazka.
Pasuju tie od 2013 - taktiez som objednaval tu https://www.autorohoze.sk/c/toyota/toyota-corolla-2013 - spokojnost
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Iantaris píše:Čau, dneska ráno se mi cestou do prace rozsvítil na přístrojové desce oranžovej trojúhelník a začala blikat oranžová kontrolka precrash systému. Na displeji pak vyskočila hláška o závadě systému světlometů, která se střídala s oznámením o tom, že precrash neni funkční.. Po zastavení jsem zkontroloval všechna světla a nic prasklého není. Po opětovném nastartovaní se jeví vše prozatím ok..
Setkal se s tím už někdo? Díky
Nemal si nahodou zaspinene predne sklo v mieste kde su umiestnene kamery a senzor za spetnym zrkadlom ?
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Iantaris
Člen Týmu

Příspěvek od Iantaris »

Sklo bylo uplne ciste.. Stalo se to pri jizde po dalnici. Oznameni o spinavem senzoru vypada jinak.
Toyota Corolla 1.6 MT 11/2016
kraft
Člen Týmu

Příspěvek od kraft »

Ďakujem páni za info :)
Corolla 2017 Valvematic 1,6 MT Active Trend+
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

rogerer píše:@Kocúr: Co se týká vany do kufru je lepší ta plastová s protiskluzovým středem nebo gumová? Ta gumová vypadá hezčeji, ale může smrdět a různě se kroutit?
Já mám v Aurisu TS tu gumovou a ani nesmrdí a ani se nekroutí. Naopak ta ohebnost je fajn, že když vyndám dvojitou podlahu a nechám tam ty plastové kapsy na bocích, tak ty "uši" u vany ohnu a můžu mít vanu v kufru dál.
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

rogerer píše:@kraft: od r.v. 2013 by to sedět mělo (z gumových doporučuju Gumárny zubří, taky je na zimu pořídím)

@Kocúr: Co se týká vany do kufru je lepší ta plastová s protiskluzovým středem nebo gumová? Ta gumová vypadá hezčeji, ale může smrdět a různě se kroutit?
Tá čo som kúpil ja nesmrdí vôbec, bola dokonca parfumovaná čiže zo začiatku z nej bolo cítiť vôňu nejakého kvetu len netuším akého. Mám protisklzovú, občas sa zabudnem a chcem niečo len odstrčiť ďalej do priestoru a prevrátim to lebo sa nechce poddať.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Tak už jí máme konečně doma a taky teprve zajíždím do 3/4 otáček max. krouťáku, tedy do 3300 ot/min - cca kolem 140 km/hod na 6°
Jinak jsem si všiml, že na info displeji mezi budíky v místě kde se zobrazují dopravní začky - nejvyšší povolené rychlosti - jsou symboly pokažde různé: někdy je to číslo v červeném kruhu, jindy číslo v bílem kruhu s červeným okrajem, ale co je divné, jakoby po obvodu ta červená sem tam došla - vetšinou na pravé straně vyzobrazené značky... nechtěl jsem to za jízdy fotit, ale prostě ta červená sem tam chybí.. má někdo podobnou zkusenost!??
A ještě trosičku bojuji se spojkou..když to trochu rozjíždím, tak při přeřazování na vyšší ° si připadám jak podruhé v autoškole... ale dolů to jde hezky...tak nevím...asi si to ještě sedne (někde u fordu jsem četl, že spojka může dělat nelechu a kolem 1500 km si sedne)... jinak mám nějakých 360 km za 2 dny :-)
Ty profily na palubce před spolujezdcem (airbag) to mám taky...
Koutoče taky jakoby poškrábané - to je od výroby, lépe si to sedne s deskama a pak to bude krásně hladké..( kdysi nový kotouč vypadal jako gramofonová deska (LP) a když to někdo během zajíždění musel zašlápnout, tak to pak kopalo a při zastavováni cukalo - a musely se kotouče nechat stočit.. tohle nyní odpadá - jen se to někomu ze začátku může zdát divné!
Jinak trochu mě rozladily takové záhadné bíle flíčky velikosti čočky na zadním zatmaveném skle? je jich tam asi 7 - všechny na levé polovině a okno není ani z venku a ani zevnitř poškrábané a ani to nejde vyčistit a ani rozleštit... tak asi nějaké skleněné bradavice vně skla!! zajímavé je, že pod určitým úhlem nejsou vidět, rozhodně nijak nebrání výhledu z vozu, ale serou mě, že tam jsou...
Jo a "poslední" zvláštnost, když jsem kontroloval hladinu oleje, tak při zasouvání měrky.. cca posledních 5 cm, jako bych tam dole o něco drhnul... ale zasunul jsem :-D
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

vibam píše:Jinak jsem si všiml, že na info displeji mezi budíky v místě kde se zobrazují dopravní začky - nejvyšší povolené rychlosti - jsou symboly pokažde různé: někdy je to číslo v červeném kruhu, jindy číslo v bílem kruhu s červeným okrajem, ale co je divné, jakoby po obvodu ta červená sem tam došla - vetšinou na pravé straně vyzobrazené značky... nechtěl jsem to za jízdy fotit, ale prostě ta červená sem tam chybí.. má někdo podobnou zkusenost!??
Když značka zčervená, znamená to překročení rychlosti. :)
vibam píše:A ještě trosičku bojuji se spojkou..když to trochu rozjíždím, tak při přeřazování na vyšší ° si připadám jak podruhé v autoškole... ale dolů to jde hezky...
Já mám s tímto problém hlavně při podřazení na dvojku a jedničku. Uprostřed, kde začne spojka zabírat, mi to dokáže hodně nepohodlně škubnout - musím se hodně soustředit a pouštět opravdu pomaličku, aby to neškubalo.
vibam píše:Jinak trochu mě rozladily takové záhadné bíle flíčky velikosti čočky na zadním zatmaveném skle? je jich tam asi 7 - všechny na levé polovině a okno není ani z venku a ani zevnitř poškrábané a ani to nejde vyčistit a ani rozleštit... tak asi nějaké skleněné bradavice vně skla!! zajímavé je, že pod určitým úhlem nejsou vidět, rozhodně nijak nebrání výhledu z vozu, ale serou mě, že tam jsou...
Toto u sebe nikde nepozoruju, sklo by rozhodně nemělo mít žádné flíčky, mělo by být naprosto rovnoměrné. Šlo by to vyfotit? Ale podle mě reklamačka, ať to sklo vymění.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“