Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Kdyby ty prohlubně tam nebyly tak to vystřlí palubní desku rovnou do spolujezce.

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"

Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- 
				Corolla2014
 - Věčnej rejpal

cc

Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:02, celkem upraveno 1 x.

- 
				Corolla2014
 - Věčnej rejpal

cc

Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:02, celkem upraveno 1 x.

Nikdy jsem si toho nevšiml, ale taky je tam mám. Jsou tam. Ne, že by bylo technicky neřešitelné to udělat tak, aby tam nebyly, ale nepřijde mi to ani nějak designově rušivé.

Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá

V Plzni u Doláka jsem za výbavu ani za koberce neplatil nic navíc. Nebylo to samozřejmě zdarma, ale bylo to součástí předem dohodnuté ceny. Ceníkové ceny. Hotovo. Lze to tedy i takto. Navíc se prodejce správně zeptal, zda-li chci gumové či textilní (jedině gumové, textilní neplní svou funkci dobře, zejména v zimě). Osobně jsem třeba počítal s tím, že za koberce doplácet budu. Běžná praxe většiny automobilek.Xjarda píše:Ahoj všem
Zatím jsem ve fázi čekatele na novou corollu ,ale chtěl bych se podělit o informaci která bude možná pro někoho důležitá.Při objednávání auta u jednoho prodejce s opicí na střeše v Hradci Králové se mi stalo že na faktuře se objevily
textilní koberce za 1980,- a poviná výbava za 800,-Když sem se zeptal proč to tam mám,když sem to nechtěl tak po chvíly vymlouvání z něj vylezlo že to má nařízený od vedení tyto položky účtovat.Protože ze sebe nerad nechám dělat blbce a myslím si že nejsem jediný komu to počítají tak jsem zavolal do toyota central europe czech s.r.o a zeptal se na
to.Výsledek je takový:Nikdo vám nemůže účtovat nic co jste si neobjednali a co je největší gól tak textilní koberce do corolly se montují už ve fabrice jsou tedy součástí auta a tedy zdarma.Myslel jsem si že když kupuju auto za pul milionu
tak si na něm prodejce vydělá dost,ale jak je vidět tak asi ne když nás musí jěšte takhle okrádat.Z tý toyoty central to s nima budou řešit takže čekám že až si pujdu pro auto tak budou chtit ještě 1000,- za to že mi nafouknou kola.Takže dejte si všichni pozor na ty naše prodejce
Ovšem nafakturovat bez předchozí domluvy/objednávky, to tedy opravdu není dobrá vizitka.
Zdravím, poradil by jste mi někdo ohledně zajížděni nové corolly jak stim jezdit ze začátku ? Diky za odpověd

S motorem 1.6

- 
				Corolla2014
 - Věčnej rejpal

cc

Tak jsem nafotil ty brzdové kotouče.

- Přílohy
 - 

- P7170046.jpg
 - (83.1 KiB) Staženo 1781 x

Škoda 100
Škoda Felicia 1.3 LXi
Opel Corsa 1.0 12v
Škoda Fabia 1.2 HTP
Škoda Yeti 1.4 TSi
Škoda Citigo

Škoda Felicia 1.3 LXi
Opel Corsa 1.0 12v
Škoda Fabia 1.2 HTP
Škoda Yeti 1.4 TSi
Škoda Citigo
Děkuji za ochotu, tak je to asi normální.fabiatik píše:Tak jsem nafotil ty brzdové kotouče.
Díky za odkaz tak snad jsem tomu motoru neublížil když jsem vyjel z prodejny a jel cca 40km  a párkrát jsem ten motor vytočil nad 4000 otacek když tam psali nevytacet motor nad 3500 otacek

Vubec to neres proste jezdi:-) ja to taky obcas vytocil vic,automatu neporucim a proste jezdim jak potrebuju
Jinak nevim jak brzdite ja mam po 1600km kotouce furt normalni
 jezdim hlavne mesto tak treba je to tim

Jinak nevim jak brzdite ja mam po 1600km kotouce furt normalni

Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]

(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Já se při zajíždění choval v podstatě stejně, jako se popisuje tam v těch 10 bodech. Asi 1000 km jsem jezdil jako kdybych měl body, nevytáčel jsem nad 3500 otáček. Po tisícovce jsem si začal pozvolna užívat, pár jízd ještě volně s otáčkami max tak na 4 až 4,5 tisíce, víc ne, pak jednou za pár jízd maximální akcelerace s otáčkami k omezovači. Nikdy motor nepodtáčím (ne úmyslně, ale někdy furt ještě bojuju s tím zpožděním plynového pedálu, to je fakt jedna věc, která mi na tom autě vadí), přetáčet se prý taky nemá, ale když na YouTube mrkám, co s motorem dělá automat při kickdownu, říkám si, že ten motor na to musí být dělaný. Navíc těch 97 kW je podle specifikace k dispozici až při 6400 otáčkách, což je jen kousek od červeného pole.
Jo, a nejezdil ze začátku po dálnici. Jenom z drtivé většiny městský, občas mimoměstský provoz (raději bych samozřejmě jezdil více mimo město, ale to už vyplývá z potřeb). Městská trasa, na které jsem se snažil opravdu "aktivně" zajíždět, je cca 20 km dlouhá, z toho kus po rychlodráze, na které se to dalo rozjet, a druhý kus prostě tradiční město, kde auto mohlo odpočívat, ale taky muselo "trénovat" rozjezdy.
Jestli je to správně, nebo ne, se asi člověk nedozví, ale aspoň mi takový postup dává smysl selským rozumem v reálných podmínkách.

Jo, a nejezdil ze začátku po dálnici. Jenom z drtivé většiny městský, občas mimoměstský provoz (raději bych samozřejmě jezdil více mimo město, ale to už vyplývá z potřeb). Městská trasa, na které jsem se snažil opravdu "aktivně" zajíždět, je cca 20 km dlouhá, z toho kus po rychlodráze, na které se to dalo rozjet, a druhý kus prostě tradiční město, kde auto mohlo odpočívat, ale taky muselo "trénovat" rozjezdy.
Jestli je to správně, nebo ne, se asi člověk nedozví, ale aspoň mi takový postup dává smysl selským rozumem v reálných podmínkách.

Presne tohle jsem praktikoval u yarise pri zajizdeni a prvnich 2000 km casto radit...u druheho jsem to nedelal a je to znat

Jak přesně? Dá se to popsat?ts1990 píše:Presne tohle jsem praktikoval u yarise pri zajizdeni a prvnich 2000 km casto radit...u druheho jsem to nedelal a je to znat