SUBARU <i> YOSHIMURA syst3M 4x4
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: SUBARU <XV> YOSHIMURA syst3M 4x4
No ty otáčky po startu se mi vůbec nelíbí. U celicy je to ok,ale subaru už má drive by wire škrtící klapku a ta by neměla pustit otáčky vůbec na 2500,ale tak někam cca 1200,pak 1000 a po ohřatí cca 800. Spotřeba oleje není žádná? Kontroluješ ho? Kolik má od poslední výměny km? Můžeš mi napsat číslo té hot wire váhy vzduchu? Nedotkl jsi se toho drátku rukou od oleje?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Na olej má senzor... nikdy sem olej nekontroloval stejně jako na celice, to přísahám! ... obě auta maj orange olejničku... a ty fungujou
jakmile u celicy blikne orange olejnička... já sám sem to tušil pár metrů před... jako bych to přivolal... a šupky doleju litřík
vždycky si pak řikám hodná holka... moooc hodná že dala vědět... čičinka 
No a tu samou olejničku má i subaru XV... benzín. Ta nikdy nesvítila ani neblikla a nikdy sem nemusel dolejvat ani prdlajs.... cajk. Řikám ti že Simota je problém... je nekompatibilní s ecu Subaru.
ps: otáčky po startu to normálně pustí nad 2000 stejně jako celica a to od novýho auta... chová se FB20 celkem podobně jako 3SGE, to máš někde chybu ty omylem
A právě proto že se Boxer FB20 chová podobně jako Toyota/Yamaha 3SGE proto právě proto mam to auto rád... proto tu je vůbec tohle téma... to auto umí švihat solidně když to s nim člověk umí...
jedinej problém je že už nemůžeš mít manual... takže švihat jako Yoshimura... no to už nemůžeš

No a tu samou olejničku má i subaru XV... benzín. Ta nikdy nesvítila ani neblikla a nikdy sem nemusel dolejvat ani prdlajs.... cajk. Řikám ti že Simota je problém... je nekompatibilní s ecu Subaru.
ps: otáčky po startu to normálně pustí nad 2000 stejně jako celica a to od novýho auta... chová se FB20 celkem podobně jako 3SGE, to máš někde chybu ty omylem

A právě proto že se Boxer FB20 chová podobně jako Toyota/Yamaha 3SGE proto právě proto mam to auto rád... proto tu je vůbec tohle téma... to auto umí švihat solidně když to s nim člověk umí...
jedinej problém je že už nemůžeš mít manual... takže švihat jako Yoshimura... no to už nemůžeš

Naposledy upravil(a) micron dne čtv 08.06.2017, 20:01, celkem upraveno 1 x.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A od čeho myslíš že tam je měrka oleje?
Co když čidlo nebude fungovat?
Opravdu by mne zajímalo kolik ho tam je. 2000 je cajk,ale tak když je venku -10,v těchle vedrech by to fakt na 2000 jít nemělo.

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
prosimtě> jak dlouho mam celicu<<<<???>>>> sám nevim hromada let... a ta kontrolka funguje... mimochodem existuje spojení řidiče s vozem... fakt se mi víckrát stalo že sem jel z barrandova a řikal sem si v duchu... už sem dlouho nedolejval... olejíček a na lihovaru blik blik
málem sem se zbláznil když sem tohle zažil... to propojení... prostě sem v sobě cejtil že má celica málo oleje... hustý
a stalo se mi to vícekrát... tahle kontrolka je cajk... 27 let Toyota... Takže nevidim důvod proč zkoumat tu samou kontrolku u Subaru... mimochodem subaru sem si vybral i díky tý kontrolce hladiny oleje... ta je důležitá... NIKDY v životě sem nekontroloval olej... přísahám...
U japonce neexistuje aby kontrolka nefungovala... ani po 27 letech. tečka

U japonce neexistuje aby kontrolka nefungovala... ani po 27 letech. tečka
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A jak dlouho je tam olej? Měníš ho každý rok nebo je tam 3 roky ,protože jsi ještě neujel 15000km na výmenný interval?
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Který auto myslíš? Celice je to jedno
doleješ litr a dost vykape... a pak zase doleju
recyklace 
Subaru bylo na výměně oleje minulej měsíc... rozmazlená
Toyota si vyměňuje olej sama... co jí nevyhovuje vyplivne...

Subaru bylo na výměně oleje minulej měsíc... rozmazlená
Toyota si vyměňuje olej sama... co jí nevyhovuje vyplivne...

Naposledy upravil(a) micron dne čtv 08.06.2017, 20:20, celkem upraveno 1 x.

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem subaru. Kolikrát už jsi měnil olej? Jen jednou po 3 letech?
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
libor12> dle garančních prohlídek.... tedy olej by měl bejt měněnej 2x za 3roky... nooo je to zbytečný ale co naplat... já toho tolik nenajedu, ale o to víc si užiju 
Olej se mění po první prohlídce, po roce a pak po 2 letech... Tj. 2017 duben se měnil. Podle mě zbytečně... Ale víš jak to chodí ve firmách co disponujou olejem a benzinem že
čim víc tim líp... prostě olej byl měněnej v dubnu. A ne opravdu žádnej olej neutek...
Ani kapička... všechno těsní jak má... Libore nepsychuj....
+ záruka je + 2 roky. 5 LET completo... no problemo.
Teeeda málem sem zapomněl na tuhle číču.... ta nebo ten blbec se rozhod že přeběhne silnici před autem - fobií ale přesně tak aby to nestih-la pak sice po tom co to auto přibrzdilo, tak přežil-a..... aleee byla/byl fakt zmatenej/ zmataná... obojek měl-a ale pár vteřin a nebyla by tu... je tu...
stačily by 2 vteřiny a ta kočka tu neni...
foto z balkonu. Je podobná jako moje v logu 

pak přešla po focení na plíživou fázi... lovení...

Olej se mění po první prohlídce, po roce a pak po 2 letech... Tj. 2017 duben se měnil. Podle mě zbytečně... Ale víš jak to chodí ve firmách co disponujou olejem a benzinem že

čim víc tim líp... prostě olej byl měněnej v dubnu. A ne opravdu žádnej olej neutek...

Ani kapička... všechno těsní jak má... Libore nepsychuj....

Teeeda málem sem zapomněl na tuhle číču.... ta nebo ten blbec se rozhod že přeběhne silnici před autem - fobií ale přesně tak aby to nestih-la pak sice po tom co to auto přibrzdilo, tak přežil-a..... aleee byla/byl fakt zmatenej/ zmataná... obojek měl-a ale pár vteřin a nebyla by tu... je tu...

pak přešla po focení na plíživou fázi... lovení...
Naposledy upravil(a) micron dne pát 09.06.2017, 22:30, celkem upraveno 4 x.

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
První projížďka s carbon filtrem... první překvápko ihned - deaktivovalo se vypnutí stabilizace OK
Takže už se daj zatáčky jezdit bez pískajících gum
Příjemný, je vidět že se Subaru carbon filtr líbí... ještě mi teda nechává engine check + hill assist... ale resetne to asi časem... Jinak auto se chová perfektně, stejně jako kdysi... před Simotou. Krásně reaguje na plyn a krásně akceleruje a piští filtr tak jako kdysi... dejchá se subaru perfektně... žádná díra mezi 2000 - 2300 otáčkama do kopce při zátahu na 2 a 3 stupeň... perfekto. 
Ps: jinak k těm otáčkám při startu 1800 a pozvolnej pokles... (je teplo, pokud mrzne, otáčky po startu jsou vyšší stejně jako u celicy)
Se Simotou byly ale po startu vyšší než 2200 za tepla, chvíli klesaly a pak zase stoupaly- rozhozený a pak to napráská systemu že to ne-e.
Prostě mezi těma filtrama je rozdíl až takovej, že ho subaru napráská.
Simota má víc "vlnek" tim pádem větší objem... ve všech směrech nasátí... z předu -frontálně a samosebou bočně- Tak to prostě je. Nebooo si to nechám vysvětlit
Sám bych tomu nevěřil... kdyby se mi to Subaru nesnažilo "naznačit" . Že ten luft prostě neni standardní... všechno je u subaru spočítaný.... a Simota matematicky nezapadá, zmate system.
Rozdíl je právě v těch 2000 - 2300 rpm na 2 a 3 rychlost do kopce... U Simoty bylo všechno "posunutý" tzn že v těhle otáčkách si má motor přisát vzduch, aleee u Simoty to neudělal... "zachrchlal" resp. zachřestil jako chřestýš.... "díra" Podle mě proto, že už měl "předsáto" s čimž ale senzory nepočítaj. Auto v tu chvíli nevědělo co má dělat... muselo se dupout na plyn pořádně a nad 2600 se to uklidnilo.
Si tak řikám aby se Simota nesnažila nějak napadnout i lambdu v celice.... to by mě teda nasralo
Ale spíš ne... je tam přes rok min. "Celica se s nestandardním luftem srovná" resp. nevšim sem si rozdílu od instalace Simoty...cajk 

Ps: jinak k těm otáčkám při startu 1800 a pozvolnej pokles... (je teplo, pokud mrzne, otáčky po startu jsou vyšší stejně jako u celicy)
Se Simotou byly ale po startu vyšší než 2200 za tepla, chvíli klesaly a pak zase stoupaly- rozhozený a pak to napráská systemu že to ne-e.

Prostě mezi těma filtrama je rozdíl až takovej, že ho subaru napráská.

Simota má víc "vlnek" tim pádem větší objem... ve všech směrech nasátí... z předu -frontálně a samosebou bočně- Tak to prostě je. Nebooo si to nechám vysvětlit

Rozdíl je právě v těch 2000 - 2300 rpm na 2 a 3 rychlost do kopce... U Simoty bylo všechno "posunutý" tzn že v těhle otáčkách si má motor přisát vzduch, aleee u Simoty to neudělal... "zachrchlal" resp. zachřestil jako chřestýš.... "díra" Podle mě proto, že už měl "předsáto" s čimž ale senzory nepočítaj. Auto v tu chvíli nevědělo co má dělat... muselo se dupout na plyn pořádně a nad 2600 se to uklidnilo.
Si tak řikám aby se Simota nesnažila nějak napadnout i lambdu v celice.... to by mě teda nasralo

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Kurva mega radost mam... zrovna sem byl v autě s bráchou a jeho svlečnou... aaaa u billy v řepích najednou Yoshimura nastartovala s deaktivací všeho---
Prostě už neni ani chyba check engine, hill assists free... Prostě to bylo filtrem!!!! Je to prostě tak. To mě kurevsky těší... že muj cit má smysl... Subaru se uzdravilo--- carbon filtr šmakuje
3 starty a projížďky to rozhoně nejsou..... tak spíš 7 a to minimálně... spíš sem si byl jistej že budu muset resetnout baterku... ale je to prostě jasný... Simota je nekompatibilní se Subaru FB20. Neodpovídá hodnotám co má system Denso v paměti... saje víc vzduchu a Denso s tim neumí hospodařit... a vyvolá chybu Lambda sondy... i když ta za nic nemůže
Ta má jen určitej "vzor-vzorec" jak se má chovat a ten byl prostě návalem vzduchu totálně pomatenej... tim se stalo to že ve 2000-2300rpm na 2 a 3 to nesálo nic... a pálil se jen benzín bez vzduchu, což je špatně... kterej jakoby nedokázal motor nasát... protože byl "přesátej"... což možná tvrdil MAF.
Nikdy by mě ale nenapadlo že si budu takhle hrát s FB20--- ale dostal sem ho
Je muj... Carbon luft is good 
Alee vypsychoval mě taky slušně... hovnooo já sem ho dostal!!!!
Ale chtěl mě dostat... hajzlík jeden
Takže na filtry je FB20 ultra citlivoučkej... fain...
Je dobrý vědět co snese a co už ne... to je bastard
FB 20 má rád např tyhle: ale je potřeba redukce na MAF... z Ebay z USA....
http://www.sportovni-filtr.cz/sportovni ... a-stribrna
Tenhle subaru má rádo
aka Yoshimura má ráda... Simota ne-e fakt že ne... ten je až moooc hustej a patří do celicy... 
No a teď co s tou lambdou... co je u Freye? jako vadná i když je cajk.... Nooo cinknu panu Novákovi a vysvětlim mu to... já mam rád ve všem pořádek a on rozhodně taky... Denso za nic nemůže... někdo jí prostě naprogramoval jako přecitlivělou... tak to prostě je
Pěkně sem system Denso přechcal.... i když byl to boj

Vtpný je to že za trest ti auto vypne engine-něco, stabilizaci, tempomat, a hill assist ---- za to zkoumání
to ale stálo
stejně to jelo dobře
člověk se přizpůsobil... že
ale stejně no problemo letět 180--- i se zlobidlem--- člověk neměl jistotu... aleeee byl sem si jistej že si subaru se mnou jen hraje.... Prohrálo
Micron se bude poslouchat... tak to prostě je. FB20 mam už naposlouchanej až až...
Sem defakto taky asi Senzor...
Cestou zpátky na benzince stálo XV... řikám ahoj holčičko
my taky máme to samý auto...
holčička si tak mávala vlaječkou a něco si povídala
Nooojo :_) Asi tak podobně jako ten chlapeček co si hrál kameny u Pohlreicha... to bylo tak celkem podobný 

Prostě už neni ani chyba check engine, hill assists free... Prostě to bylo filtrem!!!! Je to prostě tak. To mě kurevsky těší... že muj cit má smysl... Subaru se uzdravilo--- carbon filtr šmakuje

3 starty a projížďky to rozhoně nejsou..... tak spíš 7 a to minimálně... spíš sem si byl jistej že budu muset resetnout baterku... ale je to prostě jasný... Simota je nekompatibilní se Subaru FB20. Neodpovídá hodnotám co má system Denso v paměti... saje víc vzduchu a Denso s tim neumí hospodařit... a vyvolá chybu Lambda sondy... i když ta za nic nemůže

Nikdy by mě ale nenapadlo že si budu takhle hrát s FB20--- ale dostal sem ho

Alee vypsychoval mě taky slušně... hovnooo já sem ho dostal!!!!

Je dobrý vědět co snese a co už ne... to je bastard

FB 20 má rád např tyhle: ale je potřeba redukce na MAF... z Ebay z USA....
http://www.sportovni-filtr.cz/sportovni ... a-stribrna
Tenhle subaru má rádo

No a teď co s tou lambdou... co je u Freye? jako vadná i když je cajk.... Nooo cinknu panu Novákovi a vysvětlim mu to... já mam rád ve všem pořádek a on rozhodně taky... Denso za nic nemůže... někdo jí prostě naprogramoval jako přecitlivělou... tak to prostě je

Pěkně sem system Denso přechcal.... i když byl to boj

Vtpný je to že za trest ti auto vypne engine-něco, stabilizaci, tempomat, a hill assist ---- za to zkoumání

Cestou zpátky na benzince stálo XV... řikám ahoj holčičko

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nooo ještě nad tim zauvažuju jen co si dám kafe... Tohle řešit bylo celkem silný kafe na psychiku. Pořád sem si ale byl jistej tim co sem slyšel a vnímal...
Libor je ale dobrej psycho-uš
Zní tak přesvědčivě, ale na mě to nepůsobilo... to on už ví
Podle mě psychuje jen tak pro radost
Ale je fain, umí poradit... ne jen psychovat
Mam ho rád...
Pořád nechápe že ty motory FB 20 jsou cajkostrojky... nevěří a nikdy tomu věřit nebude
Nooo i když možná že změní názor někdy... až pochopí že je to fakt jiný než FA 20. Těžko říct... ale za rady je ZLATEJ....
pusík

Každopádně by se ale filtrům měli věnovat výrobci tak, že např. na Simotu napíšou že neni kompatibilní se Subaru.... nebo celkově s moderníma Denso lambdama... Protože je to "voser" se tim zabejvat... Nebo by měli výrobci aut sami dělat sport filtry přímo kompatibilní... dřív byly všechny, teď nejsou. Nejsou asi díky restrikcím... Euro 5/6 atd... každopádně blokace výkonnějších filtrů je sw. záležitost. Už jen ta hláška "Zkontrolujte System Emisí" zní tak jako že prostě auto je naprogramovaný tak, že nebude mixovat vyšší množství vzduchu s benzínem, protože EURO 6- Musíš se vejít do limitu co zná jen auto. Starší auta Euro 1 2 3 To spálej a ciao... a budou mít lehce zvýšený otáčky... víc papat benzínu... ale pojedou "jako na aditiva". To u nových Euro 5/6 je bloklý.
Tak to si myslim. Jiný vysvětlení by mě zajímalo... ale podle mě je tohle to pravý.
U FB 20 málokdo, použije sport filtr a borla lauf... já sem zrovna ten magor co jo. Sehnat adaptér na MAF je složitý... ale to samý je u BRZ nebo GT86... s filtrama podle mě... nebo u wrx sti.
system se bude bránit u určitých typů filtrů. Stejnej Error, lidi to pak vzdaj a nechaj se přesvědčit že jen původní sání funguje... ale omyl, fungujou i jiný... některý jo některý ne... jen musí sát v toleranci... tak aby system nepoznal rozdíl oproti paperu.
A proč sport filtr? No kvůli zvuku, ten miluju... jak to piští... člověk slyší dotyk plynový pedálu... + daj se tim strašit důchodci na přechodech a nebo zvířátka v lese... ty si rozmyslej běžet přes silnici před syčícím autem...
Libor je ale dobrej psycho-uš

Každopádně by se ale filtrům měli věnovat výrobci tak, že např. na Simotu napíšou že neni kompatibilní se Subaru.... nebo celkově s moderníma Denso lambdama... Protože je to "voser" se tim zabejvat... Nebo by měli výrobci aut sami dělat sport filtry přímo kompatibilní... dřív byly všechny, teď nejsou. Nejsou asi díky restrikcím... Euro 5/6 atd... každopádně blokace výkonnějších filtrů je sw. záležitost. Už jen ta hláška "Zkontrolujte System Emisí" zní tak jako že prostě auto je naprogramovaný tak, že nebude mixovat vyšší množství vzduchu s benzínem, protože EURO 6- Musíš se vejít do limitu co zná jen auto. Starší auta Euro 1 2 3 To spálej a ciao... a budou mít lehce zvýšený otáčky... víc papat benzínu... ale pojedou "jako na aditiva". To u nových Euro 5/6 je bloklý.
Tak to si myslim. Jiný vysvětlení by mě zajímalo... ale podle mě je tohle to pravý.
U FB 20 málokdo, použije sport filtr a borla lauf... já sem zrovna ten magor co jo. Sehnat adaptér na MAF je složitý... ale to samý je u BRZ nebo GT86... s filtrama podle mě... nebo u wrx sti.
system se bude bránit u určitých typů filtrů. Stejnej Error, lidi to pak vzdaj a nechaj se přesvědčit že jen původní sání funguje... ale omyl, fungujou i jiný... některý jo některý ne... jen musí sát v toleranci... tak aby system nepoznal rozdíl oproti paperu.
A proč sport filtr? No kvůli zvuku, ten miluju... jak to piští... člověk slyší dotyk plynový pedálu... + daj se tim strašit důchodci na přechodech a nebo zvířátka v lese... ty si rozmyslej běžet přes silnici před syčícím autem...

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Miluju SUBARU XV YOSHIMURU protože je NEJDRSNŇEJŠÍ a prostě se s ničim nesere... ví přesně co chce...
Sice nechápu jak se tu vyhoupla tahle hláška
Ale budiž... zkusim jí poupravit... ale chce to čas... představim si že sem v práci... 
Čas neběží tak jako BOXER, to je to podstatný.
TM micron
Sice nechápu jak se tu vyhoupla tahle hláška

Čas neběží tak jako BOXER, to je to podstatný.
TM micron

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na to abych řekl že je to opravdu filtrem bych potřeboval porovnání real time dat motoru a taky co skutečně vypisovala diagnostika za prvotní DTC. Vypnutí hill asist atd je jen důsledek. Nicméně jsem rád že FA20 dá aspon 15000km. Budu sledovat a čekat . Nevěřím mu a nikdy boxerům věřit nebudu,byl to propadák u bmw i AR. Nemusím mít přístup do diagnostické databáze a stačí zadat google hesla jako FA20 oil consumption,problems,piston rings,rich,lean afr a hlavně service bulettins. Těch je za 5 let několik desítek!!! jen co se motoru týká. Namátkou tekoucí gufera kliky,špatná vzdálenost vačkových snímačů,praskající pístní kroužky vlivem nedostatečné vůle a mohl bych vytvořit článek jako ty a psát až do večera. Pokud tvoje subaru překoná bezproblémově hranici 100000km osobně se mu omluvím a i tobě.
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Libor12> Je To filtrem na 100.000 % milion procent to by přesně požadoval Dr. Zloun...
Ne je to tak... jestli chceš na test tak ti můžu ten filtr pučit- prodat
Simota a ten druhej se dá koupit... oba se daj koupit.... je to tim vůbec neuvažuj o tom že by to tim nebylo...
JINAK TOHLE JE "FB 20".... ČISTEJ SUBARU BOXER Engine....kterej pak poupravili.... na "FA 20" TADY NENI ŽÁDNÁ TOYOTA, Ta odpočívá v garáži...
Nemíchal bych prostě FB20 a FA20 je to něco jinýho...
Ps: nevěříš Boxerům? a CO PORSCHE?

Nemíchal bych prostě FB20 a FA20 je to něco jinýho...
Ps: nevěříš Boxerům? a CO PORSCHE?

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nevěřím jim,protože z hlediska konstrukce je to totální shit. Aby to shit nebyl,bude ten motor stát jak tvoje xv,viz zmíněný porsche na kterém visí několik desítek patentů počínaje odděleným mazáním olejovou mlhou a suchou klikovou skříní,použití křížového vyvážení vnitřních rotačních komponent,speciálně tvarovaných den pístů,jejich chlazení a odstředivého odlití oleje. Ty starší vzduchem chlazené taky žádná sláva,ale jednoduché na opravy,novější i přes všechny ty úpravy,i tak když vezmeš několikrát ročně někam na okruh nemá nějaký velký km nálet. Třeba půměrný nájezd u ferrari do GO je lehce přes 50k km,jenže s tím se prostě tak nějak počítá a u 911 právě to těžiště jenž motor nabízí je výhoda,ale to je opravdu jen jedna z mála.