maximalny počet bicyklov na strechu

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
ban
Člen Týmu

maximalny počet bicyklov na strechu

Příspěvek od ban »

Máte prosím niekto skúsenosť s prevozom piatich bicyklov na strešnom nosiči? Mám aj originál priečniky toyota, ktoré nejakých 7-8 cm na každej strane presahúju cez nosič. Viezol som nedávno na streche 2 bicykle a mám pocit, že by sa mi ich tam zmestilo aj 5 (2 dospelácke + 3 detské), čiže by sme mohli jazdiť celá rodina, čo by bolo fajn. Rozmýšlam nad nosičmi bicyklov od Thule alebo Hakr, do T drážky.
Toyota Verso Style 1,8 CVT 7S 2014
Toyota Auris 1,6 MMT 2008
jarson
Věčnej rejpal

Re: maximalny počet bicyklov na strechu

Příspěvek od jarson »

Max zatazanie strechy je asi aj v tp. Iny tech. limit asi nie je. Potom uz len bezpecne uchytenie, teda max zatazenie nosica. Neviem ako a ak vobec sa riesi presah cez bocny okraj vozidla...
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Obdivuji jak dáváš kola na střechu. Já při své výšce bezmála 194cm mam u Versa problém cokoliv dávat do rakve, nebo mýt střechu, natož zvedat nad hlavu kola. Proto mám nosič na tažné, kde je omezeni 60Kg
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

jarson: Na SK!!!
A keď náklad prečnieva, musí byť viditeľne označený. Detaily upravuje vykonávacia vyhláška k zákonu o cestnej premávke.
§ 3, vyhláška č. 9/2009 Z.z.:
Ak náklad prečnieva vozidlo vpredu alebo vzadu viac ako o 40 cm alebo ak náklad na vozidle alebo na jazdnej súprave prečnieva do strany, prečnievajúci koniec nákladu musí byť označený reflexným označením s červenými a bielymi pruhmi širokými 70 mm až 100 mm a smerujúcimi od pozdĺžnej strednej roviny vozidla pod uhlom 45 stupňov nadol. Najmenšia plocha tohto označenia musí byť 0, 20 m2, pričom táto plocha musí mať tvar pravouholníka s dĺžkou jednej strany najmenej 400 mm. Za prečnievajúci náklad sa považuje aj bicykel alebo iný predmet prepravovaný na nosiči namontovanom vzadu na vozidle.
Odpoveď na otázku Moniky je potom takáto: reflexné označenie treba pripevniť na prečnievajúci koniec nákladu.
Čítajte viac: https://auto.sme.sk/c/5040410/co-s-prec ... z4id2yUXrC

http://www.colorprintmt.sk/?cms=Pre%E8n ... 20n%E1klad
https://www.olejrwk.sk/Vystrazna-reflex ... escription
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

ban:
Preprava bicyklov na streche auta (+,-)vyhladaj na webe,uvidis ...
ban
Člen Týmu

Příspěvek od ban »

Dik, zaťaženie strechy je podľa TP max 100 kg, čiže to nebude problém, priečniky presahujú pár cm za strešné lyžiny, čiže tiež OK. Na ťažné by som dal max 4 bicykle, nevidem som nikde variantu pre 5 kusov, teda mi ostáva len možnosť dať ich na strechu.
Toyota Verso Style 1,8 CVT 7S 2014
Toyota Auris 1,6 MMT 2008
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

ban: SPRAVNE CITAT
...priečniky presahujú pár cm za strešné lyžiny...
...alebo ak náklad na vozidle alebo na jazdnej súprave prečnieva do strany...
Odpovědět

Zpět na „Verso“