Ha ha ha, jak čumim na Indy 500, tak se ptali, kdo byl jediný Čech v Indy 500 a v kterém roce. Neměl jsem tušení, tak jsem plácnul Enge 2005. Mrknul jsem na Wiki a přesně...

Enge byl celkem jasnej, protože jel např. F1. Ale rok? Hmmm...
Frajer! Na startu jel opatrně a propadnul se z 5. místa na 9., ale po 28 kolech, než začali první jezdci chodit do depa, tak už byl 4.!!! On to snad vážně vyhraje, to by byl MASAKR!!!
Tak po 34 kolech a prvních boxech je 3.!!!
L35/200: A jde tvrdě do 2.!!!!!!!
L36: Blíží se k 1.!!!
L37: JE PRVNÍ!!!
Tak tohle určitě nikdy v Indy 500 nebylo, aby někdo z 9. pozice po svém absolutně prvním startu v celé sérii šel během 37 kol na první místo, aniž by kdokoli před ním odstoupil apod. NAPROSTO čistě... WOW!!!
Cca po 60 kolech byla velká bouračka dvou aut. Dopadlo to OK (nicméně auto na sra*ku). Fernando vedl. Teď všichni čekají v boxech na restart. A jeden z těch lidí, kteří jsou out, je dnešní polesitter!
Jedou na trať...
Ten Dixon kulhá. Ale jinak snad OK. Byla to rána o zeď z letu jako kráva. Dřív by neměl šanci přežít... Psycho
Ať už to dopadne jakkoli, Fernando ukázal, že JE nejlepší z těch, kteří dnes jedou. Samozřejmě to může podělat i on sám nebo mu může selhat technika. Ale pokud nevyhraje, tipuju, že to spíš bude vinou jiného jezdce...
Je odjeto kolem 80 kol, Fernando někde v čelní skupině. Jsou tam často žluté nebo safety cary... Totiž pace cary...
Tak bohužel Alonsa zradila technika (dle předpokladu, pokud nevyhraje). Už několik kol předtím jsem říkal, že má problém s autem, protože nedokázal předjet v naprosto jasných situacích - zahájil manévr a nic. Nicméně JEHO výkon byl FENOMENÁLNÍ a kdyby tam závodil trvale, tak bude zcela bezpochyby šampionem. Myslím, že příští rok se kvalifikuje na pole position. Uvidíme... Nebo bude mít třeba konkurenceschopnou káru v F1 a nebude muset jezdit takovouto sebevraždu...

Každopádně resumé je takové, že vedl x kol ve svém prvním závodě tam... A evidentně se dokázal regulérně propracovávat dopředu. Honda už prostě není, co bývala v 90. letech (v běžných autech i formulích). Měli by přejít na Toyotu.