TPWS kontrola tlaku v pneumetikách

vše ohledně modelové řady Verso
ttsugar
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 14.08.2014, 16:16

Re: TPWS kontrola tlaku v pneumetikách

Příspěvek od ttsugar »

Ve svém Versu mám TPWS orig. a to pouze na letních gumách. Zimáky mám bez nich, kdy pouze na palubce po krátké době cca 5-10 min. začne blikat kontrolka, která následně trvale svítí, ale nic jiného se neděje a ani tato skutečnost není zaznamenaná v počítači. Proto bych si dal TPWS na tu sadu se kterou se následně půjde na technickou kontrolu. Dle mne je tato funkce blbost, která tahá peníze. Snad každý pozná, když má kola prázdné nebo podhuštěné, "ale lidé jsou různí".
Coule
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 10.09.2015, 09:37

Re: TPWS kontrola tlaku v pneumetikách

Příspěvek od Coule »

Aktuální zkušenost, kontrola tlaku v pneu fungovala přesně 18 km od brány dealera. Jinak to bliká a pak svítí, na funkci vozu to nemá vliv, neřeším to.
Uživatelský avatar
Standa50
Manager Týmu
Příspěvky: 495
Registrován: ned 25.01.2015, 20:40
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: TPWS kontrola tlaku v pneumetikách

Příspěvek od Standa50 »

Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Kocúr
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2535
Registrován: sob 14.02.2015, 10:35

Re: TPWS kontrola tlaku v pneumetikách

Příspěvek od Kocúr »

ttsugar píše:Ve svém Versu mám TPWS orig. a to pouze na letních gumách. Zimáky mám bez nich, kdy pouze na palubce po krátké době cca 5-10 min. začne blikat kontrolka, která následně trvale svítí, ale nic jiného se neděje a ani tato skutečnost není zaznamenaná v počítači. Proto bych si dal TPWS na tu sadu se kterou se následně půjde na technickou kontrolu. Dle mne je tato funkce blbost, která tahá peníze. Snad každý pozná, když má kola prázdné nebo podhuštěné, "ale lidé jsou různí".
Každý nie, musím sa priznať, že ja som raz šiel s defektom zo Sobraniec do Michaloviec. Guma vpravo vzadu, picasso. Bol mi divný akurát hluk zozadu. To že auto nejako "kríva" som si nevšimol lebo to bolo presne večer Silvester a cesty boli neodhrnuté, auto i tak jazdilo semtam. V Michalovciach mi ten hluk ale nedal a šiel som obzrieť auto dookola, či nemám otvorené okno a tak. Pneu úplne v riti, normálne sa z nej dymilo. Disk našťastie v cajku.
Ja si TPMS v terajších autách čo mám pochvaľujem. Raz ma upozornili na defekt a pravidelne raz sezónne na potrebu dofúknuť, pri trvalejšej zmene teploty vonku to má vplyv na zmenu tlaku v pneu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Gajdy
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 25.05.2017, 15:54

Re: TPWS kontrola tlaku v pneumetikách

Příspěvek od Gajdy »

Nahrání nových 4 kol (ventilků) do paměti auta ti musí udělat v servisu. Poté už jdou měnit letní a zimní kola i doma, jen je vždy musíš načíst. V mém Versu z 10/2015 je tlačítko pod volantem, je potřeba se k němu sehnout, aby člověk našel. Pak po otočení klíčem se rozbliká kontrolka, je potřeba 3 krát krátce, ale rychle za sebou zmáčknout, asi cca na 1 vteřinu. Pak se intenzita blikání viditelně změní, a pokud je to úspěšné, tak po chvilce zmizí kontrolka. Pokud je to neúspěšné, pak jsem otočil klíčem zpátky na vypnuto a znova. Než člověk trefí správnou délku zmáčknutí a správnou rychlost za sebou, tak to několikrát zkouší. Ale načtení šlo už u třech výměn udělat bez servisu.
Odpovědět

Zpět na „Verso“