pridavek do paliva + V-power shell benzín = uvarená celda :(

vše ohledně modelové řady Celica
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

no me to nedoslo... :(, pokazim neco kdyz bude new remen a nadlabnu to? ale kdyz jsem varil takjen z nadobky na nalejvaní :?
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

ombre píše:Jinak, hlavu lze zničit i doléváním studeného oleje do motoru zahřátého na provozní teplotu.

to ma napadlo tiez, ako riesenie ma napada dat flasku s olejom do auta, povozit sa kvoli zohriatiu oleja a pri tej prilezistosti pustit kurenie naplno a nasmerovat na flasku.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud to zere vodu, je to spatny. Moje domenka - po natankovani a projeti zrejme (uplne nahodne zrovna po aditivu a benzinu, protoze to samo o sobe nic udelat nemuze) prdnul remen, coz spusobilo prehrati auta a bohuzel dost mozna prasknuti hlavy, mozna jen tesneni (ale spis se hlava uz teplem pokroutila). Preventivne bych doporucoval hlavu sundat a nechat zkontrolovat, ale muzes zkusit koupit novej remen a nastartovat to, jak se to bude chovat - pokud bude zase varit, hlavu dolu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipr »

s tim varenim.... u mne to bylo praskli tesneni pod hlavou, jednou to varilo, jednou vubec ne..
Kup tam ale original, zadna nahrada se v tomto pripade nedoporucuje
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

jj, ale remen se mi pretrhl az na parkaci a tim jsem i uvaril, predpokladam ze to mohlo bejt treba jenom tim, jak nesla vodni pumpa, jenom debilni ze kompresi ten chladic sál vodu a sál, coz si myslim ze je tim ze chtel doplnit tu uvarenou ktera se vyparila v nadobce na dolejvání. Treba odesel jen termostat. V pondeli budu vedet vic, uz bych mel i remen, ale zarazi me jak nemam v ose pumpu s alternatorem a hnaci hridelí(pritom vsechno je napevno a rovne), kuli tomu se nejspis pretrh remen, a uvaril jsem a schodou okolnosti se rozpadla spojka (ktera uz byla total). čeldu ukazu BRunnerovi a ten urcite bude vedet :wink: tak díky moc. zatim pa
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

Tak jak to dopadlo: koupil jsem spojku, remen. GO to servis... tam se udelal repair. Spojka gut, remen jede lehce nasikmo, páč ta vodní pumpa je nějaká jiná, ale tak nakej ten pátek to vydrží. Menení otáček, tam stacilo sestelovat volnobeh. Vsechno to ted slape :P . Zatim :)

Ty aditiva ani v-power na to nemeli zadnej vliv.

Voda mi neutíká, takze hlava a tesnení snad OK.
Tak dík pa 8)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

folik píše:Tak jak to dopadlo: ..... remen jede lehce nasikmo, páč ta vodní pumpa je nějaká jiná, ale tak nakej ten pátek to vydrží. .....
Ty aditiva ani v-power na to nemeli zadnej vliv.

.
koukám profi servis :D by mne zajímalo co si za to vzali :D
tu pumpu ti dávali novou nebo je tam pořád ta puvodní ( a ta je jiná? ) - pokud tam od počátku byla jiná pumpa, muže proste tlačit méně vody než by měla a potom stačí nějaký výkyv v jinak stabilních hodnotách a začalo se to hřát... ( momochodem ten řemen na šikmo - to mu asi svědčit moc nebude - není to duvod proč prasknul - pokud je to tedy stále ta samá pumpa?? )
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Idaho: jojo, nechal si tam tu původní.
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

vsechno je to o penezích, proto tam je ta původní (spatna,jina)... servis je dobrej. Mno uz dostala docela zahrivaci kotel a krasne se to chladi, takze v poho. Remen zezacatku ale pekne skripal, nj ale jak zmeknul tak se tam nak stosuje, ale vydrzi dlouho, davam mu rok :) ( doty doby stejne čelda uhnije :( )
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

folik píše:vydrzi dlouho, davam mu rok :) ( doty doby stejne čelda uhnije :( )
to je aspoň optimistickej přístup ;) já osobně bych raději vozil v autě druhej řemen, co kdyby to bylo méně než rok chlape...
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

druhej remen mám 8)
kici
Navigátor

Příspěvek od kici »

A nabuduce: nikdy nelej studenu vodu do prehriateho motora, ak uz musis, tak uplne pomalicky, liter aj za 5 minut. Lebo ti praskne hlava.
Toyota Starlet jednacelatri Xli
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

kici píše:A nabuduce: nikdy nelej studenu vodu do prehriateho motora, ak uz musis, tak uplne pomalicky, liter aj za 5 minut. Lebo ti praskne hlava.
mno a kdyby praskla hlava, tak by ti pak z toho mohl prasknout i ču... ;) (však vy si domyslíte co, jste chytří určo ;) :) )
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Voda se má dolévat do zahřátého motoru za jeho chodu, aby jej pumpa mohla ředit se zahřátou.
Totéž se doporučuje i při dolévání oleje. U toy bych to silně nedoporučoval, ani za chodu víčko otevírat. Soukolí vaček si nabírá olej z mazacího kanálu a rozstřikuje ho dolévacím otvorem směrem k obličeji. To byla první věc, kterou jsem v den koupě toyoty poznal :).
Obrázek
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

ombre píše:Soukolí vaček si nabírá olej z mazacího kanálu a rozstřikuje ho dolévacím otvorem směrem k obličeji. To byla první věc, kterou jsem v den koupě toyoty poznal :).
:lol:
Úplně stejná zkušenost při koupi Corolly.
Zvyklej z Celici, která má obě vačky hnané řemenem jsem suveréně otevřel při zapnutým motoru víčko a pak už jen nadával.... :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Celica“