E11 - Zatuhly brzdovy trmen

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
peta
Manager Týmu

Re: Zatuhly brzdovy trmen

Příspěvek od peta »

ArnieGT píše:Jen abych obnovil toto téma,...sháním ten šroub a vlastně komplet ty válečky ve kterých je ten šroub,...protože je to nějak volné a docela mi to tam klepe,...nechápu jak se to mohlo vychodit že je to faaaakt hodně volné?....neví někod kde to sehnat?...nebo by to zvládnul někdo vysoustružit?...jde o ZADNÍ na Celi 6gen. :cry:
Myslim, ze by stacilo sehnat nove cepy (na corollu ta sada obsahuje i nove gumicky, o kterych si myslim, ze zabranuji vibracim). Na mjauto jsem je sehnal z druhovyroby za cca 500kc, ale v katalogu je nemaji, jen na tel. poptani.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Vůle tam je, protože uvnitř jsou původně gumičky.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

uvnitř gumičky?.......a jak to tam vypadá?...to je jako těsnící kolečka která se tam jen vkládají nebo je to celé potažené gumou?....no nějak se to nedá sehnat na celinu 6 gen,.... :cry: :cry: Kdyby někdo věděl tak bych mu byl strašně mooooc vděčen :wink:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

tak jsem se dneska počtvrté vrátil z technické bez technické:( může za to nepravidelný učinek brzd. levé přední a pravé zadní brzdí slabě.zatím nepomohlo očišttění odmaštění kotoučů,bubnů a destiček , ani výměna brzdové kapaliny a odvzdušnění.. dnes jsem objevil zatuhlej spodní čep u přední brzdy, snad ho nějak rozhejbu, mimochodem podle manuálu se má mazat čep tímto Lithium soap base glycol grease takže
nějaká obyčejná Lithiová vazelína co neleptá gumu.
No ale ze zadní brzdou si nevím rady, může se zadřít pulka prasátka?
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Hele, jestli Ti to nebrzdí takhle křížem, tak je primární příčina někde jinde. Jde o nefunkci celého jednoho okruhu, čili buďto někde chčije prasátko (spíše vzadu), nebo je možná něco s hlavním válcem. Chtělo by to asi postupně vyměnit všechny gumičky. Začal bych v zadním prasátku, pak v předním třmenu, hlavní válec bych nechal nakonec. Ještě snad je možné, že je ucpaný otvor v hlavním válci, případně jiné poškození (pružina), ale to už nevím jistě.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

přední třmen jsem rozhejbal,už předek brzdí souměrně, zadek ne.prasátko se hýbe na obou stranách buben i destičky jsou čisté, zkoušel jsem zadní kolo odvzdušnit a furt nic:( zkoušel jsem vyměnit i brzdovej buben z leva do prava. nesouměrnost se snížila ze 70% na 40%, ale to na technické nestačí, tam chtějí maximálně 30% zvláštní je, že pravý kolo brzdí slabějc i na ruční brzdu, tak v tom hydraulika asi nebude. nevím jestli mám jít do nových brzdových destiček s nejistým účinkem :mad: :mad:
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

E9 píše:přední třmen jsem rozhejbal,už předek brzdí souměrně, zadek ne.prasátko se hýbe na obou stranách buben i destičky jsou čisté, zkoušel jsem zadní kolo odvzdušnit a furt nic:( zkoušel jsem vyměnit i brzdovej buben z leva do prava. nesouměrnost se snížila ze 70% na 40%, ale to na technické nestačí, tam chtějí maximálně 30% zvláštní je, že pravý kolo brzdí slabějc i na ruční brzdu, tak v tom hydraulika asi nebude. nevím jestli mám jít do nových brzdových destiček s nejistým účinkem :mad: :mad:
Doporučuju sundat obložení se "samoštelama".Rozdělat prasátka a juknout jak na tom sou.Zadřená prasátka je blbost.Když tam něco bývá tak stržený gumičky nebo přirezlý válečky díky nepravidelné výměně brzdové kapaliny.Jestli nic nenajdeš,tak složit a promazat samoštely a přeměřit bubny jestli nejsou moc ojeté nebo předchpzím majitelem moc stočené.Jinak ve většině případů kdy ti nebrzdí auto "do kříže" to znamená že ti nebrzdí celý jeden okruh.Důvod-většinou strhlé gumičky v hlavním brzdovém válci.
Naposledy upravil(a) Tonda dne čtv 12.07.2007, 16:24, celkem upraveno 1 x.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Neboj se toho a celý to rozdělej. :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

už se na to chystám,koupil jsem opravnou sadu na prasátko, tak zároveň i vyměním gumičky, ale zdá se me že se prasátko hejbe pěkně na obouch stranách. bubny jsou taky v cajku, na okraji mají jako origo 200mm (nejsou stočený) a tam kde jsou destičky je asi o 0,3mm míň
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A nemaj zadní brzdy regulátor tlaku dle zatížení zadní nápravy? Pak by mohla být chyba i tam, každý okruh by byl vedený zvlášť.....
VAZ 2103 1500/49kW bílá
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

myslím,že regulátor nemají. ani v manuálu, ani v autě jsem ho nenašel :D začínam se klonit k verzi jinýho třecího odporu brzdových destiček na pravé straně, jak kdyby minulý majitel vyměnil čelisti jen na jedné straně auta.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To by snad bylo vidět, že nejsou stejné? Pak by stačilo je prohodit vždy po jedné na každé straně a máš vystaráno 8)

Já bych ještě prověřil správné usazení a vedení těch paken. Bubnový brzdy mají takovou zvláštnost, že vždycky náběžná pakna je jaksi samosvorná. Takže stačí malý posun na velký rozdíl v účinku. A ty pakny jsou vedený v takovejch maličkejch čepech s podložkama, distance je dělaná pružinkou.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
skmaros
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

zatuhly bezdy

Příspěvek od skmaros »

tu som nasel na toyota belgium klube navod na udrzbu brzd

http://www.toyotateambelgium.be/howto.asp?id=1
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

přední brzdy už mám v cajku učinek +-4% levá prava, mimochodem přední třmen u E9 mě připadá bytelnější než u E10,E11 ma větší čepy, po kterých jezdí třmen.
zadní prasátko jsem dnes rozdělal, vyměnil gumičky za nové, destičky znovu odmastil (co používáte?). Já to tentokrát odmastil isopropyl alkoholem na čištění hlav v magneťácích
V pondělí jdu posedmé na technickou:D
mimochodem mě překvapil stav brzd u dvacet let starýho auta. všechny šroubky šli povolit, prasátko bylo taky relativně OK. když si vzpomenu na své první auto fiat maluch...... všechno se povolovalo flexou, nebo kladívkem a sekáčem a všechny díly se musely dávat nový.
ps:jsou pakny vzadu zaměnitelné levá za pravou?
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

furt mně auto vzadu brzdí nesouměrně
, zejtra má Toyotka na STK poslední šanci:(
v anglickém manuálu píší o kontrole tlaku brzd.
1.dopředu se dá na odvzdušňovák měřák,
2.dozadu se dá na odvzdušňovák měřák (do kříže)
a tlaky mají vzrůstat: předek 427psi =zadek 427psi
předek 711psi =zadek 531psi
předek 1138psi =zadek 689psi
když tlak vzadu zaostává, musí se vyměnit PROPORTIONING VALVE ASSY
což je kostka spojující pět brzdových trubiček, je to kousek od hlavního brzdového válce. na autě jsem to našel, nevíte, jakou to má funkci a jestli to jde koupit jinde než v Toyotě, popřípadě opravit?
nevíte jestli je ta kostka i u toyot E10aE11?v knížce Jak na to E10,E11 jsem o tom nenašel žádnou zmínku
ps: http://ukazto.com/?img=Schrnka01-2sj1.jpg
http://ukazto.com/?img=Schrnka02-xm31.jpg
Odpovědět

Zpět na „Corolla“