Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Intri
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Intri »

To si určitě nemyslím. Já si vybral Executive jenom kvůli tomu, že rozdíl v ceně nebyl zase až tak velký (60 tisíc) a je tam díky tomu sklápění zrcátek, startování tlačítkem, navigace, LEDková světla i kožené sedačky (byť z umělé kůže), které jsou na dotyk přece jenom jiné než ty látkové. Ale všechno to jsou luxusy navíc, bez kterých se člověk úplně v pohodě obejde. Já uvažoval spíš stylem, že příplatek je únosný, a když už nové auto, tak na max. :)
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

No ja uz o 10% navysil cenu diky multidrive a tohle by bylo dalsich 10% (45 tisíc) :-) a najednou sme uz o 20%. Hlavně by byla překonaná ta magická hranice 0,5 mio :-)
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

rogerer píše:masak_r: neee dobře sme se pochopili, ja to spis spatne napsal a chtel jsem tim naznacit ze i u mnohem drazsiho auta jako je avensis proste nejake zvuky jsou, a jsou proste u vsech aut. Ale treba u rapida to byl mazec a verim ze v corolle to bude fajn.
Ty podbehy uvidim jak to bude znit, však Kocúr to řešil nějakým tmelem ne? Pomohlo to výrazně?

Jinak já jezdím věčně s rádiem takže taky neslyším vše, ono stačí jet jednou za ticha a člověk se nestačí divit.
Ale už se těším až budu taky jezdit s bassboss skladbami (nyní to nedělám protože potřebuju slyšet motor kvůli řazení :-D ) CVT to vyřeší
Pomohlo to, znížil to hlučnosť pri prejazde posypovými kamenkovými závejmi tak na možno 30-40%, avšak staré ocove picasso (10r) je na tom ajtak ďaleko lepšie O:)
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Intri píše:Lidi, mohl by prosím někdo dát fotku své Corolly, ideálně se 17" originálními koly a gumama, z boku? Co jsem si nechal auto přezout, přijde mi, že mám nějak moc zvednutý zadek, a vskutku je vzadu vidět větší mezera mezi kolem a blatníkem než vpředu. Přijde mi to divné, protože v pneuservisu nedělali nic jiného, než že auto nadzvedli, přezuli a zase usadili, ale nějak mi to nedá. Přitom nepozoruju nijak jiné jízdní vlastnosti, nejsou to bloknuté tlumiče nebo tak. Případně jestli by někdo mohl změřit vzdálenost kola od vnější hrany blatníku (vpředu a vzadu)...
Přílohy
IMG_20170425_200041.jpg
Zasílám foto corollky.
(125.85 KiB) Staženo 1595 x
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
masak_r
Člen Týmu

Příspěvek od masak_r »

@rogerer: Tak to jo, vše jasné :wink: Díkes za info. Jinak se neboj, já mám taky "jenom" Active Trend+, dokonce bez LED, ale oproti původnímu Meganu z roku 2000 si pořád i po těch pár měsících připadám jako v luxusní limuzíně :D
@Kocúr: Můžeš mi prosím dát víc info ohledně těch podběhů? Mrknul bych se na to, díky :wink:
Corolla 2017 1,6 Valvematic 6 M/T Active Trend+
IN IT TO WIN IT!
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

hanes73 píše:
Intri píše:Lidi, mohl by prosím někdo dát fotku své Corolly, ideálně se 17" originálními koly a gumama, z boku? Co jsem si nechal auto přezout, přijde mi, že mám nějak moc zvednutý zadek, a vskutku je vzadu vidět větší mezera mezi kolem a blatníkem než vpředu. Přijde mi to divné, protože v pneuservisu nedělali nic jiného, než že auto nadzvedli, přezuli a zase usadili, ale nějak mi to nedá. Přitom nepozoruju nijak jiné jízdní vlastnosti, nejsou to bloknuté tlumiče nebo tak. Případně jestli by někdo mohl změřit vzdálenost kola od vnější hrany blatníku (vpředu a vzadu)...
Děkuju moc. U tebe to nevypadá zdaleka tak zvednuté, ale možná záleží dost na úhlu, ze kterého se člověk dívá. Je fakt, že když jsem zaparkoval svoji Corollu na mírně svažitém parkovacím místě, vypadalo to docela kriticky, až jsem se fakt lek. :)

Mimochodem, na té fotce to jenom tak vypadá, nebo to máš fakt tak natěsno?:) Tipuju tak dva cenťáky vzadu a dva milimetry vpředu...
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

pepe1329 píše:Muže prosím ještě někdo potvrdit jestli je motor zakrytován zespoda u 1,6 M/T ?
Díval jsem se, bohužel nemám auto kde zvednout, abych si byl jistý (nedohlídnu tam a mobil mi nepomohl), ale myslím si, že zakrytované to je. Rozhodně mi z toho, co jsem viděl, nepřišlo, že by tam byl volný prostor. Až budu na chalupě (nebo aspoň až nebude mokro) si zkusím pod auto lehnout a mrknout se znovu, ale nebude to bohužel hned.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Intri píše:
hanes73 píše:
Děkuju moc. U tebe to nevypadá zdaleka tak zvednuté, ale možná záleží dost na úhlu, ze kterého se člověk dívá. Je fakt, že když jsem zaparkoval svoji Corollu na mírně svažitém parkovacím místě, vypadalo to docela kriticky, až jsem se fakt lek. :)

Mimochodem, na té fotce to jenom tak vypadá, nebo to máš fakt tak natěsno?:) Tipuju tak dva cenťáky vzadu a dva milimetry vpředu...

Přidej k obou cifrám 0 a budeme zhruba na realitě, není tam moc místa, naštěstí parkovací senzory a kamera velmi pomáhají :-))
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

@masak_r: no LED bylo pro me podminkou, za prve to auto lepe vypada (vc denniho sviceni) a za druhe mam s LED zkusenosti z avensise a svítí to fakt parádně až je radost jezdit za tmy. Po priplaceni LED paketu je tedy rozdil k executive uz "jen" 45 tisic. Pro jistotu si u prodejce overim zda to jeste jde zmenit (doufam ze ne :D ). Kola, "kůže", kessy a zrcátka tu hodnotu určitě mají, otázkou je, jakou může mít ta kožka živostnost :-)

@Intri: myslím že se stačí podívat přes motor, buď uvidíš zemi nebo ne:-)

@hanes73: vypadá to parádně, kola super. Zadní kolo vůbec není utopený a vůbec to nevypadá zvedle. Nemáš něco těžkýho v kufru? Úhel pohledu asi dělá hodně...v podstatě je to kolo vidět 3D tzn není to focený úplně z boku a je vidět kolo jakoby dozadu což dělá na 2D fotce dojem že ten třetí rozměr snižuje mezeru mezi hranou pneu a podběhem :-)
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

rogerer píše:@Intri: myslím že se stačí podívat přes motor, buď uvidíš zemi nebo ne:-)
Heh, taky pravda. Napadlo mě to a zamítl jsem to, protože shora rozhodně zakrytovaný je, tak jsem si říkal, že na zem stejně nejspíš nedohlídnu, ale tam ta myšlenka skončila, že bych se doopravdy podíval, jak moc je to zakrytované z vrchu, to ne...:) Mrknu, jak zase dojdu k autu.
rogerer píše:otázkou je, jakou může mít ta kožka živostnost :-)
Reálnou ti samozřejmě nepovím, to ukáže až čas, ale určitě je potřeba počítat s tím, co dělá i pravá kůže - prostě hned po prvních pár sezeních se udělá první krabatění. Naštěstí, co jsem si všiml, že se udělalo hned po koupi, se teď po skoro 5 tisících km nijak nezměnilo. Možná to souvisí s tím, že autem jezdí pořád ti stejní dva lidé na stejných sedačkách, tak se to možná vytvarovalo podle zadku.:) Ale je to kůže, byť umělá, nezasviněné látkové sedačky podle mě za 10 let budou vypadat mnohem lépe. Ale komfort podle mě budou mít pořád stejný oba materiály, tj. kůže na tom bude líp, na omak bude nejspíš pořád příjemnější.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:11, celkem upraveno 1 x.
Fredy Kruger
Člen Týmu

Příspěvek od Fredy Kruger »

@Kocúr: ty si mi dnes zdravil pri optime?
Corolla 2016 fl 1.6 Valvematic active trend+led
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi
volodaaaa
Člen Týmu

Příspěvek od volodaaaa »

Ahojte, chcem sa spýtať jednu vec. Kúpil som si s priateľkou Toyotu Auris a v rovnakom čase si moji rodičia kúpili Toyotu Corollu. Máme podobné výbavy. Obaja máme bi-led svetlomety, ktoré sú automaticky nastaviteľné (chýba na palubnej doske manuálny ovládač).

Ak naštartujem Auris, svetlomety sa inicializujú a vidím (ak parkujem oproti stene), že najprv idú úplne hore, potom úplne dole a potom sa prispôsobia váhe v kabíne. Corolla toto nerobí. Je to problém alebo chyba? Alebo sa jednoducho v Corolle svetlá neinicializujú s tým, že fungujú automaticky od naštartovania?
2017 - : Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Active Trend+ (2017)
2013 - 2017: Opel Vectra C 1.6 Essentia (2007)
2008 - 2013: Suzuki Ignis 1.3 VVT GLX (2006)
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

volodaaaa píše:Ak naštartujem Auris, svetlomety sa inicializujú a vidím (ak parkujem oproti stene), že najprv idú úplne hore, potom úplne dole a potom sa prispôsobia váhe v kabíne. Corolla toto nerobí. Je to problém alebo chyba? Alebo sa jednoducho v Corolle svetlá neinicializujú s tým, že fungujú automaticky od naštartovania?
Já si všiml, že Corolla automaticky nastavila světla po nastartování v salónu, když vyjížděla. Od té doby jsem si toho všiml asi jenom jednou, jinak nevím o tom, že by je nastavovala. Přisuzuju to tomu, že s Corollou jezdíme pořád ti stejní lidi (dva dospělí na předních sedadlech), tudíž pořád stejné zatížení, a tak Corolla nepotřebuje světla přenastavovat. Ale je to jenom můj odhad.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Fredy Kruger píše:@Kocúr: ty si mi dnes zdravil pri optime?
Áno, ja. Kamarát si kúpil presne takú corollu pred nejakými dvomi mesiacmi, len som si nebol istý ŠPZkou - bola mi povedomá, tak som zamával. Tú ŠPZ mám v podvedomí asi z videa čo si dal na fórum, že ako sa ti frajersky otvára veko kufra. Reku, aj keď to nebude on, hádam sa aj neznámy corollista poteší.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“