Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
-
- Věčnej rejpal
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:11, celkem upraveno 1 x.
Corolla2014 - skúšal si nastaviť to sklápanie späťákov? Lebo ja som sa s tým hral včera a nie a nie to z auta vylúdiť.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
já tenhle dvojhmat zkoušel na avensisu 2016 (ten to ale v manualu nema narozdil od aurise) a jediny vysledek ktery byl, bylo ze pak po nastartovani se to zrcatko prenastavilo nahoru (ma to nejakou pamet jak jsem tam co pomačkal):-) Prostě u avensisu automaticke sklapeni nejde, uz jsem ziskal takovy automaticky gryf kdyz vypinam motor ze to poslepu rovnou i zmacknu ale je to nedomysleny, pak vlastne nemuzu vystoupit, protoze nevidim jestli neco nejede (pri podelnem parkovani).
No u corolly ten problem odpadne kdyz nebudu mit elektricky sklopny
Furt me stve jestli jsem si nemel priplatit za executive (ale jen kvuli hezcím kolum, elektrickym zrcatkum a radoby kozenym doplnkum se mi nechce navysovat cenu o dalsich 40 tis - IPA a navigaci bych nevyuzil). Škoda že to sklapeni zrcatek nelze priplatit sólo 
masak_r: co se týče vrzání apod., s tím mám bohaté zkušenosti z rapida (rv 2013, ted uz je to udajne lepsi), to byl hotovy orchestr hlavně v palubce, stavítkách pásů a víku kufru. Teď u avensise to taky není žádná sláva, na nerovnostech tam furt něco povrzává vzadu (to je ale tím že je to dlouhej vyplastovanej kombík, navíc je tam ta roleta s dělící sítí apod, prostě hodně volnějších elementů), ráno v zimě skřípou chvíli B sloupky. Ale tak nějak vše v normě ale co mě teda fakt štve je, že když spolujezdec vystoupí, tak ten jeho pás se naroluje tak zvláštně že ta spona zůstane viset nakřivo a pak na nerovnostech buší do plastu sloupku, to je úplně šílený a pokaždý to musím rovnat.....
Co jsem měl náhradní auris tak ten mi přišel zvukově obdobný a co jsem měl yaris tak tam vrzala šíleně palubka (takovej ten měkkej plast navrchu)
Prostě je doba plastů a všechno bude vrzat....ať je to auto za 450K nebo za 750k
Doufám že corolla bude fajn co se týká komfortu a hluku
No u corolly ten problem odpadne kdyz nebudu mit elektricky sklopny

masak_r: co se týče vrzání apod., s tím mám bohaté zkušenosti z rapida (rv 2013, ted uz je to udajne lepsi), to byl hotovy orchestr hlavně v palubce, stavítkách pásů a víku kufru. Teď u avensise to taky není žádná sláva, na nerovnostech tam furt něco povrzává vzadu (to je ale tím že je to dlouhej vyplastovanej kombík, navíc je tam ta roleta s dělící sítí apod, prostě hodně volnějších elementů), ráno v zimě skřípou chvíli B sloupky. Ale tak nějak vše v normě ale co mě teda fakt štve je, že když spolujezdec vystoupí, tak ten jeho pás se naroluje tak zvláštně že ta spona zůstane viset nakřivo a pak na nerovnostech buší do plastu sloupku, to je úplně šílený a pokaždý to musím rovnat.....
Co jsem měl náhradní auris tak ten mi přišel zvukově obdobný a co jsem měl yaris tak tam vrzala šíleně palubka (takovej ten měkkej plast navrchu)
Prostě je doba plastů a všechno bude vrzat....ať je to auto za 450K nebo za 750k
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
No tak to mi hovor. Sestra z nejakého dôvodu odmieta sedieť v aute vpredu. A keď vystupuje zo zadného sedadla tak si len odopne pás a pustí ho a vylezia z auta. A tá pracka ako na potvoru takmer vždy zostane ležať na tom šikmom plaste vedľa operadla a celú jazdu to tam klopká, z miesta vodiča na ňu nemám dosah. Koľkokrát už som vystupoval z auta na križovatke a obiehal auto dookola aby som to za ňou napravil, pretože ona sadá vždy dozadu za spolujazdca, to snáď ani spočítať neide. A to ani nevravím, že hánkami pri otváraní dverí zamáčkne vždy to tlačítko na uzamknutie otvárania dverí čo je hneď pred "kľučkou". Potom keď nakladám niekoho ďalšieho tak zvonku nevie otvoriť dvere.
no ale já mluvím o předním spolujezdci...vzadu nikoho nevozím ale evidentně ten problém tam bude taky:-)
A ještě mi přijde, že když já sedím v autě a manželka nastupuje, že hrozně vezme za tu kliku až to úplně v těch dvěřích lupne, když jsem jí to řekl začla brát s citem, ale lupe to úplně stejně dál:-)
ale jsou to takové drobnosti ne jako když se rozezní palubka u rapidu nebo silentblok převodovky
Jinak se nedivím že chce sedět vzadu, já si sedl na showroomu do corolly dozadu apřišlo mi to pohodlnější než na místě řidiče
Edit: když vzadu někdo zmáčkne tlačítko na zamčení, je možné to odemknout od řidiče centrálem?
A ještě mi přijde, že když já sedím v autě a manželka nastupuje, že hrozně vezme za tu kliku až to úplně v těch dvěřích lupne, když jsem jí to řekl začla brát s citem, ale lupe to úplně stejně dál:-)
ale jsou to takové drobnosti ne jako když se rozezní palubka u rapidu nebo silentblok převodovky

Jinak se nedivím že chce sedět vzadu, já si sedl na showroomu do corolly dozadu apřišlo mi to pohodlnější než na místě řidiče

Edit: když vzadu někdo zmáčkne tlačítko na zamčení, je možné to odemknout od řidiče centrálem?
Spravidla áno, ale nie vždy. Občas to nejako tak zmáčkne, že to ide odomknúť len priamo opätovným namáčknutím to tlačítka na tých dverách.
Intri píše:Kocúr píše:V oboch corollách mám aj IPA aj elektricky sklopné spätné zrkadielka, nesklopia sa však samé pri zamknutí auta ako pri aurise.
To musí být asi předfaceliftová vlastnost. Moje Corolla sklápí zrcátka automaticky po zamknutí, jde to i ručně tlačítkem. Na druhou stranu, tuším, že se ta automatika dá vypnout i zapnout. Někde jsem to četl, měla by na to být nějaká kombinace tlačítek.
EDIT: Našel jsem to: "Tak automatické sklápění zrcátek se mi na Corollce 6/2015 podařilo rozchodit. Při vypnutém zapalování jsem stiskl tlačítko pro ruční sklápění a šipku nahoru pro nastavení zrcátek. Celkově jsem obě tlačítka držel cca 10 sec. Po vystoupení z vozidla a uzamčení přes DO, se zrcátka sklopí. Opačně to funguje při odemčení vozidla."
Já mám 01/2015 a tento "grif" mi nefunguje....

Já měl předfaceliftovou corollu 03/16, modelový rok 2016 a při předání auta byl prodejce sám překvapen, když tvrdil, že zpětný zrcátka se sama nesklápějí, při uzavření auta. A ejhle, automaticky se sklopily.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Rogerere, špatně jsme se pochopili, já naopak kvitoval, že žádné zvuky jako vrzání právě nemám, jediný rušivý zvuk je občas ten pás u spolujezdce, to je pravda, ale jinak pohoda, klídek a tichoučko. Jen nesmím zapomenout, že mám v držáku nápojů dvě krabičky Tic Tac. Včera o sebe tak drkotaly, že jsem zastavil a poslouchal, co to drnčí.rogerer píše:já tenhle dvojhmat zkoušel na avensisu 2016 (ten to ale v manualu nema narozdil od aurise) a jediny vysledek ktery byl, bylo ze pak po nastartovani se to zrcatko prenastavilo nahoru (ma to nejakou pamet jak jsem tam co pomačkal):-) Prostě u avensisu automaticke sklapeni nejde, uz jsem ziskal takovy automaticky gryf kdyz vypinam motor ze to poslepu rovnou i zmacknu ale je to nedomysleny, pak vlastne nemuzu vystoupit, protoze nevidim jestli neco nejede (pri podelnem parkovani).
No u corolly ten problem odpadne kdyz nebudu mit elektricky sklopnyFurt me stve jestli jsem si nemel priplatit za executive (ale jen kvuli hezcím kolum, elektrickym zrcatkum a radoby kozenym doplnkum se mi nechce navysovat cenu o dalsich 40 tis - IPA a navigaci bych nevyuzil). Škoda že to sklapeni zrcatek nelze priplatit sólo
Jinak v Corolle je naprosto klid. Jedině podběhy bych víc utlumil a možná tam dal nějaký tapec, protože jak jsem psal, v dešti je to slyšet trochu víc.
Corolla 2017 1,6 Valvematic 6 M/T Active Trend+
IN IT TO WIN IT!
IN IT TO WIN IT!
Ja keď pustím na audio nejakú bass boost verziu skladby tak musím vybrať slnečné škuľky z kastliku nad späťákom lebo tam príšerne drnčia. Ináč žiadne rezonancie nepočuť. A som celkom prekvapený ako toto zvládajú repráky.
masak_r: neee dobře sme se pochopili, ja to spis spatne napsal a chtel jsem tim naznacit ze i u mnohem drazsiho auta jako je avensis proste nejake zvuky jsou, a jsou proste u vsech aut. Ale treba u rapida to byl mazec a verim ze v corolle to bude fajn.
Ty podbehy uvidim jak to bude znit, však Kocúr to řešil nějakým tmelem ne? Pomohlo to výrazně?
Jinak já jezdím věčně s rádiem takže taky neslyším vše, ono stačí jet jednou za ticha a člověk se nestačí divit.
Ale už se těším až budu taky jezdit s bassboss skladbami (nyní to nedělám protože potřebuju slyšet motor kvůli řazení
) CVT to vyřeší
Ty podbehy uvidim jak to bude znit, však Kocúr to řešil nějakým tmelem ne? Pomohlo to výrazně?
Jinak já jezdím věčně s rádiem takže taky neslyším vše, ono stačí jet jednou za ticha a člověk se nestačí divit.
Ale už se těším až budu taky jezdit s bassboss skladbami (nyní to nedělám protože potřebuju slyšet motor kvůli řazení

Lidi, mohl by prosím někdo dát fotku své Corolly, ideálně se 17" originálními koly a gumama, z boku? Co jsem si nechal auto přezout, přijde mi, že mám nějak moc zvednutý zadek, a vskutku je vzadu vidět větší mezera mezi kolem a blatníkem než vpředu. Přijde mi to divné, protože v pneuservisu nedělali nic jiného, než že auto nadzvedli, přezuli a zase usadili, ale nějak mi to nedá. Přitom nepozoruju nijak jiné jízdní vlastnosti, nejsou to bloknuté tlumiče nebo tak. Případně jestli by někdo mohl změřit vzdálenost kola od vnější hrany blatníku (vpředu a vzadu)...
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
já myslím že je to normální, všiml jsem si toho už na fotkách v bazarech
JE to neduh sedanů a liftbacků bych řekl, to utopený zadní kolo (možná by to vyřešil pytel písku v kufru:-)
Tady třeba foto z sauto

s 16kama to bude vypadat ještě hůř:-)

JE to neduh sedanů a liftbacků bych řekl, to utopený zadní kolo (možná by to vyřešil pytel písku v kufru:-)
Tady třeba foto z sauto

s 16kama to bude vypadat ještě hůř:-)

Prima, díky moc. Takhle to mám právě i já, ale na 16" kolech jsem si toho vůbec nevšiml, až po přezutí mi (resp. mojí vnímavé ženušce
) to chytlo zrak. Si pak musím všimnout zase v listopadu. 

Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
mě trošku znervoznujě ze tu mate vsichni vybavu Executive tak snad jsem s Active Trend+ LED neudělal chybu