Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid
[quote="kadel"]Mirku, ty to prodavas, jak rohliky. Jinak gratulace Fomtomovi. Uz nas tu je docela dost[/quot
Ahoj přesně tak.
Ahoj přesně tak.
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Nejsem zadnej zastance tuningu, ale neodpustil jsem si interiorovy zarovky a osvetleni RZ vymenit za LEDky. Nejak to zluty svetlo se mi do RAVky nehodilo.
Kazdopadne jsem nic neurval, takze vymenu povazuju za uspesnou. Jen nevite, kde bych sehnal C5W nebo C10W v "toyotackym" rozmeru? I kdyz jsem od cinana kupoval sadu na RAVku, tak mi poslal LEDku dlouhou 36 mm, nasel jsem v nabidce 31 mm, ale to se mi zda taky dlouhy, takze nad zadnima sedackama mam jeste zluty svetlo. Diky. Ted jen doufam, ze nam neshori auto 
Jeste by se mi libily LED mlhovky, ale homologovany nahrady nesezenu, takze na to prdim, do toho nejdu.
A par fotek.

Jeste by se mi libily LED mlhovky, ale homologovany nahrady nesezenu, takze na to prdim, do toho nejdu.
A par fotek.
RAV4 HSD FWD
no ja menil sulfitky taky a rozmerove je to fakt blby,kor kdyz to chce clovek bud vypnout nebo opak...zlobi to jak v te kolibce prepinani v kontaktu,nebo je to moc napruzene a vystreli...nakonec jsem dal desticku,ktera ma kontakt na sulfitku pres pruzinku,nebo i na bezpaticovou objimku, drzi dobre,nema problema,zatim sviti fajn,nehreje...ne jako v prednich svetlech to menim co ctvrt roku,zacne blikat az prestane uplne svitit,je to jak stroboskop....hruza co tam dat???co vam drzi fakt dlouho??
Naposledy upravil(a) manasek dne úte 18.04.2017, 21:21, celkem upraveno 1 x.
Super, diky. Tohle znam, ale nemohl jsem to najit v CR, na cinana uz se mi nechce cekat kvuli jedny zarovce. Jak to sviti? Nesviti to uz moc, ten panylek, proti sufitce?
Ja myslim, ze Toyota bude pouzivat 28 mm, ale ty jsem u nas jeste nevidel. https://www.aliexpress.com/item/WLJH-4p ... e975d5c113
Jinak co do hlavnich svetel ti neporadim, RAVka to ma original, ale vim, ze neco malo resili v Aurisech. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ed#p353790
Ja myslim, ze Toyota bude pouzivat 28 mm, ale ty jsem u nas jeste nevidel. https://www.aliexpress.com/item/WLJH-4p ... e975d5c113
Jinak co do hlavnich svetel ti neporadim, RAVka to ma original, ale vim, ze neco malo resili v Aurisech. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ed#p353790
RAV4 HSD FWD
sviti to jak ledky,neni to prehnane,mam tu mensi je akorat pod to sklicko plexi rozmerove...uvidime jak dlouho to vydrzi...
Ahoj, mám najetej první tisíc a maximální spokojenost. Spotřeba 6,1 reál a sedí to i s PP, auto tichý a výkonově naprosto dostačující. Nemůžu si pomoct, ale marně hledám nějakou pro mě zásadní chybu
. Jediný co mě napadá je už tady dřív zmiňovaný sklápění zrcátek při zamčení auta, který mně vždy potvrdilo zamčené auto už z dálky. Kdyby jste někdo měli řešení dejte prosím vědět. Ještě dotaz jak jste řešili olej? Měnili jste to po pár tisících nebo to necháváte až na první garančku? dík, mějte se
Toyota RAV4 HSD FWD 2017
Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016
Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016
Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
Ahoj všem,
tak nyní jízda Praha - Brno - Hrozenkov - Trenčín - Partizánské a zpátky dotankováno na moravě na Benzině. Dojezd reálný 711 km co mi ukázalo v Praze po natankování plné nádrže a udělal jsem 675 km a ještě mi 26 km zbývalo. Spotřeba na této trase 6,8 litru. Dálnice v klidu 120-130 km.
Jinak jak píše Tom, spotřeba dle PP sedí úplně přesně na deci. Vím kolik mám ještě v nádrži a můžu se na to spolehnout. Nejlepší na spotřebu na dálnici je se držet hned za nápisem eko na prvním políčku v zeleném, tam to bere nejméně.
tak nyní jízda Praha - Brno - Hrozenkov - Trenčín - Partizánské a zpátky dotankováno na moravě na Benzině. Dojezd reálný 711 km co mi ukázalo v Praze po natankování plné nádrže a udělal jsem 675 km a ještě mi 26 km zbývalo. Spotřeba na této trase 6,8 litru. Dálnice v klidu 120-130 km.
Jinak jak píše Tom, spotřeba dle PP sedí úplně přesně na deci. Vím kolik mám ještě v nádrži a můžu se na to spolehnout. Nejlepší na spotřebu na dálnici je se držet hned za nápisem eko na prvním políčku v zeleném, tam to bere nejméně.
To bych teda čekal míň.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Jako menší spotřebu? Když pojedes po dálnici 140 v kuse tak do Brna přijedeš tak za 9 ne li za 10litru takže já si myslím že spotřeba není špatná a hlavně jezdím nalozeny
Ja myslim, ze spotreba super. Ravka hybrid neni zadnej zazrak, aby to auto jezdilo za tech 5, co reklamujou. Kdyz se podivam na spritmonitor na konkurenci v dieselu, tak ravka jezdi za stejno nebo o litr min. Benzinovy varianty konkurentu jezdi o 2 az 3 litry vic. My mame spotrebu porad kolema tech 7 na nadrz a to s tim v 90% jezdi manzelka, ktera prdi na nejakyho hybrida a jezdi s tim, jak s normalnim autem. Takze zadny rozjezdy jen elektro apod. Rikava se, ze hybrid na dalnici je k nicemu, ale musim rict, ze se u ravky elektro na dalnici zapojuje hodne casto.
https://youtu.be/8yFTAuOkiTc
RAV4 HSD FWD
kadel píše:Ja myslim, ze spotreba super. Ravka hybrid neni zadnej zazrak, aby to auto jezdilo za tech 5, co reklamujou. Kdyz se podivam na spritmonitor na konkurenci v dieselu, tak ravka jezdi za stejno nebo o litr min. Benzinovy varianty konkurentu jezdi o 2 az 3 litry vic. My mame spotrebu porad kolema tech 7 na nadrz a to s tim v 90% jezdi manzelka, ktera prdi na nejakyho hybrida a jezdi s tim, jak s normalnim autem. Takze zadny rozjezdy jen elektro apod. Rikava se, ze hybrid na dalnici je k nicemu, ale musim rict, ze se u ravky elektro na dalnici zapojuje hodne casto.
jojo presne jak jedes na tom videu tak to bere na dalnici nejmene. Rozjedes to a pak to drzis presne v prvnim policku za napisem ECO a pak to jede za tech 7-8 litru.
Hoši, já mám dlouhodobou na 100tis km s automatem v benzínu 4x4 8,5 a to se s tím neseru, když jedu po dalnici tak něco přes 8 a to držím tachometrovejch 140.kadel píše:Ja myslim, ze spotreba super. Ravka hybrid neni zadnej zazrak, aby to auto jezdilo za tech 5, co reklamujou. Kdyz se podivam na spritmonitor na konkurenci v dieselu, tak ravka jezdi za stejno nebo o litr min. Benzinovy varianty konkurentu jezdi o 2 az 3 litry vic. My mame spotrebu porad kolema tech 7 na nadrz a to s tim v 90% jezdi manzelka, ktera prdi na nejakyho hybrida a jezdi s tim, jak s normalnim autem. Takze zadny rozjezdy jen elektro apod. Rikava se, ze hybrid na dalnici je k nicemu, ale musim rict, ze se u ravky elektro na dalnici zapojuje hodne casto.
Nepřijde mi to zas takovej rozdíl abych šel do hybrida, měl jsem ho půjčený a o litr někdy litr a půl menší spotřeba je 30-50hal na km je zanedbatelný rozdíl.
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Dálnice ok ale co okresky a město. Tam budeš na 9 jen to lupne
Jestli to fakt nesetris, tak to mas spotrebu krasnou, o tom zadna, ale...rafkař píše: Hoši, já mám dlouhodobou na 100tis km s automatem v benzínu 4x4 8,5 a to se s tím neseru, když jedu po dalnici tak něco přes 8 a to držím tachometrovejch 140.
Nepřijde mi to zas takovej rozdíl abych šel do hybrida, měl jsem ho půjčený a o litr někdy litr a půl menší spotřeba je 30-50hal na km je zanedbatelný rozdíl.
Srovnavas 2,0l s 2,5l i kdyz teda slabym a ve prospech hybrida hraje i znatelne lepsi dynamika, to musis uznat.
A zrovna u ravky ten hybrid je za dobry penize. 2,0l s automatem stoji stejne jako hybrid FWD (2,0l FWD nedelaji). A priplatek za hybrida AWD v Trendu je 47tis proti 2,0l v trendu, coz neni taky nic hroznyho. I kdyz se ti to za zivot auta asi vrati, tak mas pravdu, ze priplacet jen kvuli nizsi spotrebe nema cenu.
Jak jsem psal, zadnej zazrak ve spotrebe to neni, ale ani nema byt. Toyotackej hybrid je stavenej proti dieselu, a to splnuje na 100%.
RAV4 HSD FWD