Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Nový spalovací motor má vyšší tření a chvíli trvá, než si vydře svůj prostor. Taky chvíli trvá, než si diagnostika motoru nastaví vhodné provozní hodnoty. Každý motor se chová trochu jinak a mění se to podle stáří a opotřebení.
Elektro pohon a měnič by měli pracovat od začátku naplno.
Baterie od výroby mají nižší kapacitu a ta se typicky po několika nabitích/vybitích zvedne. Jelikož se používá jen malá část kapacity, tak ten nárust může být pozvolnější. Navíc ty změny mohou být různé pro každý článek, takže pak je ještě práce s balancováním.
Elektro pohon a měnič by měli pracovat od začátku naplno.
Baterie od výroby mají nižší kapacitu a ta se typicky po několika nabitích/vybitích zvedne. Jelikož se používá jen malá část kapacity, tak ten nárust může být pozvolnější. Navíc ty změny mohou být různé pro každý článek, takže pak je ještě práce s balancováním.
ahojte, mam dotaz.. prius 3 2013
Kupil som si ledky do osvetlenia zadnej spz.. nieco taketo : Osram LEDriving Premium 2850WW LED W5W 1W 4000K
Problem je ze raz svietia raz nie.. akoby tam bol zly kontakt, ale ked tam dam spat tie povodne nie led
tak svietia bez problemov. Led neblikaju len raz svietia a raz nie, ked otvorim kufor a zavriem blikne, svieti, prestane... Mate stym niekto skusenost?
Kupil som si ledky do osvetlenia zadnej spz.. nieco taketo : Osram LEDriving Premium 2850WW LED W5W 1W 4000K
Problem je ze raz svietia raz nie.. akoby tam bol zly kontakt, ale ked tam dam spat tie povodne nie led
tak svietia bez problemov. Led neblikaju len raz svietia a raz nie, ked otvorim kufor a zavriem blikne, svieti, prestane... Mate stym niekto skusenost?
To budou asi ledky z vánočního stromečku... 

- priusek plusek
- Navigátor
Já bych to viděl na to, že řídící jednotka testuje okruh na žárovky a pokud nazná že tam není kontakt nebo je tam zkrat, tak to odstaví.neuron píše:ahojte, mam dotaz.. prius 3 2013
Je to dneska celkem běžná věc.
Nedával bych tam ledky za každou cenu. Ono na ty běžné věci ta žárovka vydrží dlouho.
Musel by jsi na oklamaní jednotky přemostit ledku odporem o hodnotě vlákna žárovky.
Pak to ovšem ztrácí smysl

V PII fungují LED bez problému. Asi fakt bude jediné řešení tam dát paralelně odpor nebo použít CAN-BUS error free LED, které ten odpor mají zabudovaný. Ještě bych ty Osram zkusil na jiných místech, jestli dělají to samé. Ale v PII třeba W5W vůbec nikde není.neuron píše:ahojte, mam dotaz.. prius 3 2013
- priusek plusek
- Navigátor
Mám taky PII a tam to funguje. Ještě to není tak chytréesprit píše:V PII fungují LED bez problému. Asi fakt bude jediné řešení tam dát paralelně odpor nebo použít CAN-BUS error free LED, které ten odpor mají zabudovaný. Ještě bych ty Osram zkusil na jiných místech, jestli dělají to samé. Ale v PII třeba W5W vůbec nikde není.neuron píše:ahojte, mam dotaz.. prius 3 2013

Ale s tím odporem to má zhruba stejnou spotřebu jako žárovka.
Tie osram led mam vo dverach aj v osvetleni interieru a tam svietia uplne bez problemov.
Dokonca som skusil vybrat tie z interieru a skusil som ich dat dozadu na SPZku a tiez raz svietili a raz nie. Asi teda skusim tie can bus error free..
Dokonca som skusil vybrat tie z interieru a skusil som ich dat dozadu na SPZku a tiez raz svietili a raz nie. Asi teda skusim tie can bus error free..
Diky za skusenosti ohladom "zabehu hybrida".
Mam este dve otazky:
1. Klesne dynamika hybrida po niekolkych zrychleniach, resp. po dynamickej jazde?
2. Na toyota.cz je napisane:
"Jak funguje Hybridní pohon ? Zrychlovani: Po sešlápnutí akceleračního pedálu až na doraz se obě jednotky zapojují v maximální míře. Když však pedál krátce uvolníte a hned jej zase sešlápnete, pojedete stejnou rychlostí s nižší spotřebou."
https://www.toyota.cz/hybrid-innovation ... /!cz/work/
Funguje to? Diky.

Mam este dve otazky:
1. Klesne dynamika hybrida po niekolkych zrychleniach, resp. po dynamickej jazde?
"Jak funguje Hybridní pohon ? Zrychlovani: Po sešlápnutí akceleračního pedálu až na doraz se obě jednotky zapojují v maximální míře. Když však pedál krátce uvolníte a hned jej zase sešlápnete, pojedete stejnou rychlostí s nižší spotřebou."
Funguje to? Diky.
Ty budeš pořád jezdit s naplno sešláplým pedálem plynu???
Tos nikdy nejel autem? Samozřejmě, že to funguje (ostatně jako u kteréhokoli jiného auta), naplno zrychlíš a pak uvolníš a rychlost jen udržuješ.
Tos nikdy nejel autem? Samozřejmě, že to funguje (ostatně jako u kteréhokoli jiného auta), naplno zrychlíš a pak uvolníš a rychlost jen udržuješ.
Zeman není můj prezident
Nejspíš to bylo myšleno ve vztahu s elektro pohonem,kdy po dosažení požadované rychlosti,uvolnění plynu a opětovném,lehkém přidání motor zhasne a aktivuje se el.motor.unicorn píše: Mam este dve otazky:
.
V tom případě ale není nutné šlapat až na podlahu a musí být splněny podmínky:spalovák v provozní teplotě a nabitá baterie.Ideálně jízda po rovině,případně nepatrné stoupání,minimum spotřebičů (topení,klima,světla...)
Jinak,to co píše mida.
PRIUS II.G 2008
Obvykle ano,zalezi zejmena na delce prodlev mezi jednotlivymi zrychlenimi.Baterie se pri klidne jizde nabiji,pri akceleraci vybiji.Pri jizde na plny plyn se take zpocatku intenzivne vybiji a elektromotorem pomaha spalovacimu motoru zejmena pri akceleraci,pri dosazeni urciteho stupne vybiti se spotreba spalovaciho motoru zvysi,dynamika poklesne a spalovaci motor castecne funguje jako elektrocentrala,generatorem dobijejici baterii.unicorn píše:Diky za skusenosti ohladom "zabehu hybrida".![]()
Mam este dve otazky:
.
1. Při prudkém zrychlení se baterie rychle vybíjí a elektromotory se zahřívají, takže po několika prudkých zrychleních se sníží výkon elektropohonu do doby, než se baterie opět trochu nedobije a motory nezchladnou.unicorn píše:Diky za skusenosti ohladom "zabehu hybrida".![]()
Mam este dve otazky:
Funguje to? Diky.
2. Buď je to blbost nebo je to špatně napsané. S nejnižší spotřebou to pojede, když spalovací motor bude běžet někde mezi 1/2 a 2/3 maximálních otáček a nebo vůbec (tedy jen elektro). Sešlápnutím pedálu na podlahu tedy má smysl pouze u nízkých rychlostí, kdy se motor do těch otáček nedostane. Uvolnění a znovu sešlápnutí pedálu nedává žádný smysl. V nízkých rychlostech to znamená, že se spalovací motor vypne a zase zapne, takže to snižuje životnost částí spalovacího motoru.
Zdravim. Chtěl bych pořídit do P2 nějakou kameru, máte někdo nějakou zkušenost? Model, kam umístit, jak natáhnout kablík?
Včera jsem měnil žárovku H4 v pravém světlometu, docela jsem si to užil
. Blbý je, že to už nejde provést bez alespoň šroubováku, nebo kombinaček. Ale nebylo to ještě tak zlé, jak jsem čekal. A ještě jeden dotaz, jak se staráte o klimatizaci? Díky za rady.
Včera jsem měnil žárovku H4 v pravém světlometu, docela jsem si to užil

Dobrý den,všem
Mám z http://www.ebay.com/itm/HD-1080P-Car-DV ... 3f52ef540e tenhle bazmek s HD rozlišením,cena 270,-peněz.Není to žádná výhra(nekvalitní zvuk,patrně rušením měniče napětí hybr.systému),leč obraz ujde a službu tedy dá.
Nechtělo se mi řešit povolení od ÚOOÚ,tak jsem neřešil ani extra kvalitu.Ušetřené peníze nechám na pokutu.
Vložená microSD 32GB zaznamená 1,5h cestu na chalupu a zpátky a ještě zbude minimálně půlka kapacity.V případě menší kapacity se automaticky mažou soubory zaznamenané od začátku.Velikost souborů je nastavitelná,tuším od 5 do 15 minut.
Umísěna vpravo,vedle zrcátka,vývod USB káblíku směřuje ke stinítku spolujezdce,odtud kolem tapecírungu sloupku dolů k palubovce,vnitřkem skřínky úložněho prostoru a vyusťuje ke středovému tunelu k zapalovači.
Aktivuje se zapnutím tl.START a vypne asi po 3 vteřinách po vypnutí.(Obsahuje zálohovací baterku miniaturní kapacity pro udržení paměti nastavení)
H4 jsem měnil zatím jen v levém světlometu,ale nářadí nebylo potřeba.Pravý jsem řešil minulý týden,no stačilo "odborně lehce bouchnout"
do blatníku,a ejhle svítí.
Klimu neřeším.Málo chladí(asi únik média) a více žere,navíc mám raději pootevřené okno,takže filtr občas jen vysaju vysavačem.
V létě jsem použil nějaký sprej z Lidlu,co se zaktivuje v uzavřeném prostoru vozu,při zapnuté klimě,snad to i nějak dezinfikuje.
Mám z http://www.ebay.com/itm/HD-1080P-Car-DV ... 3f52ef540e tenhle bazmek s HD rozlišením,cena 270,-peněz.Není to žádná výhra(nekvalitní zvuk,patrně rušením měniče napětí hybr.systému),leč obraz ujde a službu tedy dá.
Nechtělo se mi řešit povolení od ÚOOÚ,tak jsem neřešil ani extra kvalitu.Ušetřené peníze nechám na pokutu.

Vložená microSD 32GB zaznamená 1,5h cestu na chalupu a zpátky a ještě zbude minimálně půlka kapacity.V případě menší kapacity se automaticky mažou soubory zaznamenané od začátku.Velikost souborů je nastavitelná,tuším od 5 do 15 minut.
Umísěna vpravo,vedle zrcátka,vývod USB káblíku směřuje ke stinítku spolujezdce,odtud kolem tapecírungu sloupku dolů k palubovce,vnitřkem skřínky úložněho prostoru a vyusťuje ke středovému tunelu k zapalovači.
Aktivuje se zapnutím tl.START a vypne asi po 3 vteřinách po vypnutí.(Obsahuje zálohovací baterku miniaturní kapacity pro udržení paměti nastavení)
H4 jsem měnil zatím jen v levém světlometu,ale nářadí nebylo potřeba.Pravý jsem řešil minulý týden,no stačilo "odborně lehce bouchnout"

Klimu neřeším.Málo chladí(asi únik média) a více žere,navíc mám raději pootevřené okno,takže filtr občas jen vysaju vysavačem.
V létě jsem použil nějaký sprej z Lidlu,co se zaktivuje v uzavřeném prostoru vozu,při zapnuté klimě,snad to i nějak dezinfikuje.
- Přílohy
-
- car camera.jpg
- (45.64 KiB) Staženo 1687 x
-
- car camera2.jpg
- (51.67 KiB) Staženo 1687 x
PRIUS II.G 2008