Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Ladahori
Řidič

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od Ladahori »

Salvo píše:Mňa nikto nikam nevolal a to som bol na Toyota ProTect predvčerom v PPC orig servise.
Mení sa to na všetkých RAV4 HSD?
Ladahori píše:
Ladahori píše:Zdravím,
tak první svolávací akce na výměnu řídící jednotky zadních dveří. Ten problém už tu někdo řešil a měnili mu jí. Tak se objednám a uvidím, kdy mě pozvou.
Včera vyměněna řídící jednotka zadních dveří. Auto umyli, vyčistili vnitřek, zkontolovali pneu a kapaliny. Cena 0,-. Vše za 1,5hod.
Asi si v Tsushu váží zákazníků.
Když jsem tam čekal, s panem Popelkou jsem se svezl v CHR. Trochu hlučnější než Rav, ale podvozek super. Na mě ale moc alé auto, jako druhé do rodiny prima. Až nám klekne Avensis, tak o něm budu přemýšlet.

Nevím, mám jednu z prvních z března 2016. Bez vyhřívaných zadních sedadel a volantu.
Láďa
Jack71
Člen Týmu

Příspěvek od Jack71 »

Vitajte chlapci, prosím Vás o rady.
Vážně uvažuju o Ravce v hybridu AWD. Jen nevím jestli verzi Active + Trend nebo Executive. Rozdíl 93 tis. Kč je podle mne hodně velký.
Jediné co mi možná bude chybět jsou ty čtyři kamery. Jaký máte názor vy, a co oceňujete na Vašem hybrídku nejvíc, jak co se týče výbavy tak i jízdních vlastností.

Děkuju moc za Vaše poznatky.

Zdenda
Rosik
Člen Týmu

Příspěvek od Rosik »

Jack71 píše:Vitajte chlapci, prosím Vás o rady.
Vážně uvažuju o Ravce v hybridu AWD. Jen nevím jestli verzi Active + Trend nebo Executive. Rozdíl 93 tis. Kč je podle mne hodně velký.
Jediné co mi možná bude chybět jsou ty čtyři kamery. Jaký máte názor vy, a co oceňujete na Vašem hybrídku nejvíc, jak co se týče výbavy tak i jízdních vlastností.

Děkuju moc za Vaše poznatky.

Zdenda
My jsme vzali Trend, protože nemáme rádi kožené sedačky. Z té top výbavy mi nechybí ani ty kamery, to je dle mého názoru celkem zbytečnost, ale uvítal bych nastavení sedadla řidiče pro 2 osoby, které je jen v top výbavě - s manželkou se v řízení střídáme a musíme pořád štelovat sedadlo na sebe - a možná vyhřívané čelní sklo, ale to se dá taky oželet.
Naštěstí v době, kdy jsme Rafana loni v květnu objednávali, bylo v Trendu i hlídání slepého úhlu, které tam už teď bohužel není a je to hodně dobrá vychytávka a funguje to i při vyjíždění z parkoviště, když se vycouvává a není vidět do stran - Upozornění na dopravu za vozem (RCTA).
Pokud chcete ušetřit, tak bych se hodně zamýšlel, zda vzít AWD nebo bude stačit FWD. Pokud tu čtyřkolku (která je stejně jen falešná) nevyužijete, pak nemá smysl ji brát. Rozdíl je cca 80 tisíc a výkon to neovlivní.
Co nejvíc oceňuji na hybridu? Tu plynulost jízdy - vůbec to neřadí (prostě to jen přidává bez jakéhokoliv cukání nebo změny otáček motoru) a ty vyvalený obličeje, když se jede jen na elektro :twisted:
Z výbavy pak nejvíc oceňuji adaptivní tempomat a hlídání jízdy v pruzích, resp. i další bezpečnostní prvky (automatické přepínání dálkových světel, antinárazový systém atp.)
Zkoušel jsem už i sportovní mód a v tom případě se z těžkého SUV stává docela žihadlo s parádním zrychlením.
Jediné, co mi zatím trochu vadí, je ta spotřeba. Zatím mám průměr kolem 8 litrů, ale je fakt, že je zima a většinou jen pojíždíme krátké trasy. Když je motor studený, tak se téměř okamžitě nastartuje, aby se zahřál, a to bez ohledu na úroveň nabití baterie. To se pak na spotřebě projeví.
A další 2 nedodělky Toyoty :? (už se to zde na fóru zmiňovalo a musím s tím souhlasit):
1. Sklápění zrcátek - nikde nelze nastavit, aby se zrcátka po zamčení auta sklopila. Toto považuji za naprostý standard, který zde chybí.
2. Ovládání okýnek - dvoupolohové přepínače jen pro okénko řidiče. Ostatní okénka musíte prostě držet, dokud se nestáhne. Také považuji za standard, který by měl být samozřejmostí.

Celkově ale po měsíci a půl a asi 1500 km - spokojenost. Auto je pohodlné, prostorné, funguje dle mých představ a hlavně pěkné.
alzu
Člen Týmu

Příspěvek od alzu »

Souhlasím s většinou předchozího příspěvku, jen doplním svůj pohled. Koupil jsem verzi Active s paketem hybrid a cestování. Už tato verze je natolik vybavená, že pro běžný provoz nepostrádám téměř nic. Po 2000 km spotřeba i teď v zimě postupně klesá a jsem na 7-mi litrech. Myslím, že se dá pohodlně jezdit za 6,5 aniž by člověk brzdil provoz. Největší devizou tohoto vozu je opravdu jízdní požitek. Kombinace motoru, EV a převodovky je výborná. Absolutní ticho a klid v kabině,. Jako největší nedostatek zatím vidím absenci elektricky nastavitelných sedadel. Střídáme se s manželkou a je to trochu opruz. Jinak výhody:
1) full led automatické světla-vyborne
2) adaptivní tempomat
3) bezpečnostní systémy

Prostě i v nejnižší výbavě auto hodně baví. Sem tam drobnost viz roletka kufru, ale jinak doporučuji. Neměnil bych.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Nechapu, co delaji s tim sledovanim mrtveho uhlu. U prvnich aut to nebylo v Activ, pak to bylo a ted uz zase neni a je to az v nejvyssi vybave. At do nejvyssi vybavy pridavaji ruzny kraviny na komfort, ale proc je tam vec, ktera se tyka bezpecnosti nechapu. Nebo jestli to ma neco spolecnyho s kamerama...
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

S kamerama to nic nemá.
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Ahoj Míro,
jasný, je to věcí radarů vzadu v nárazníku a zrcátek + nějaká řídící jednotka, škoda jen, že to nešlo objednat, to jediné by se na autě hodilo :-)
RAV4 HSD AWD
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Možno je to len vec štatistiky požiadaviek zákazníkov. Keď som kupoval prvú corollu, v balíku Active som dostal aj IPA samoparkovací asistent. Vravel som im že načo mi to je. Tento systém z balíka Active časom vypustili - vraj to vyplynulo z požiadavky trhu - mohli zaradiť do balíka Active našim trhom žiadanejší doplnok pri nezmenej cene. Akože zvykol som si na neho a som rád, že ho mám. Nieže by sa ale bez neho nedalo existovať. A keby za to odo mňa niekto pýtal ako za samostatnú príplatkovú výbavu čo ja viem 500eur, tak do neho isto neidem.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Neprodávali by se vyšší výbavy kdyby vše bylo všude :(
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
alzu
Člen Týmu

Příspěvek od alzu »

Já ve výbavě active hlídání mrtvého úhlu dostal. Je to dobrá věc.
alzu
Člen Týmu

Příspěvek od alzu »

Jakou máte zkušenost s vestavěnou navigací. Stojí to za těch 17 tis. ještě dodělat? Spoléhal jsem na mirrorlink, ale je to zcela naprd.
Honzakaca
Člen Týmu

Příspěvek od Honzakaca »

Ahoj, v březnu nám přijde nová Ravka a rád bych se zeptal jak jste spokojeni s celoročními pneu Ecopia.
Vím že na zimu to není, ale jde mi o to aby byla dobrá jako letní.
Rav4 Hybrid
Lavka83
Člen Týmu

Příspěvek od Lavka83 »

Mě přišla Ravka v lednu a řešil jsem stejnou otázku. Nakonec to přišlo na Dunlop Grandtrek ST30.
Rav4 Hybrid 2WD
Rosik
Člen Týmu

Příspěvek od Rosik »

alzu píše:Jakou máte zkušenost s vestavěnou navigací. Stojí to za těch 17 tis. ještě dodělat? Spoléhal jsem na mirrorlink, ale je to zcela naprd.
Moc jsem s navigací zatím nenajezdil, ale zatím s ní žádný problém nebyl.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Honzakaca píše:Ahoj, v březnu nám přijde nová Ravka a rád bych se zeptal jak jste spokojeni s celoročními pneu Ecopia.
Vím že na zimu to není, ale jde mi o to aby byla dobrá jako letní.
Môj názor je, že celoročky niesu vlastne vhodné ani na leto ani na zimu. Majú podstatne horšie vlastnosti pri letných aj zimných extrémoch, ako sezónne obutie. A niekedy aj o blbé tri metre dlhšia brzdná dráha, ako by mohla byť, môže byť rozhodujúca.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“