Jack71 píše:Vitajte chlapci, prosím Vás o rady.
Vážně uvažuju o Ravce v hybridu AWD. Jen nevím jestli verzi Active + Trend nebo Executive. Rozdíl 93 tis. Kč je podle mne hodně velký.
Jediné co mi možná bude chybět jsou ty čtyři kamery. Jaký máte názor vy, a co oceňujete na Vašem hybrídku nejvíc, jak co se týče výbavy tak i jízdních vlastností.
Děkuju moc za Vaše poznatky.
Zdenda
My jsme vzali Trend, protože nemáme rádi kožené sedačky. Z té top výbavy mi nechybí ani ty kamery, to je dle mého názoru celkem zbytečnost, ale uvítal bych nastavení sedadla řidiče pro 2 osoby, které je jen v top výbavě - s manželkou se v řízení střídáme a musíme pořád štelovat sedadlo na sebe - a možná vyhřívané čelní sklo, ale to se dá taky oželet.
Naštěstí v době, kdy jsme Rafana loni v květnu objednávali, bylo v Trendu i hlídání slepého úhlu, které tam už teď bohužel není a je to hodně dobrá vychytávka a funguje to i při vyjíždění z parkoviště, když se vycouvává a není vidět do stran - Upozornění na dopravu za vozem (RCTA).
Pokud chcete ušetřit, tak bych se hodně zamýšlel, zda vzít AWD nebo bude stačit FWD. Pokud tu čtyřkolku (která je stejně jen falešná) nevyužijete, pak nemá smysl ji brát. Rozdíl je cca 80 tisíc a výkon to neovlivní.
Co nejvíc oceňuji na hybridu? Tu plynulost jízdy - vůbec to neřadí (prostě to jen přidává bez jakéhokoliv cukání nebo změny otáček motoru) a ty vyvalený obličeje, když se jede jen na elektro
Z výbavy pak nejvíc oceňuji adaptivní tempomat a hlídání jízdy v pruzích, resp. i další bezpečnostní prvky (automatické přepínání dálkových světel, antinárazový systém atp.)
Zkoušel jsem už i sportovní mód a v tom případě se z těžkého SUV stává docela žihadlo s parádním zrychlením.
Jediné, co mi zatím trochu vadí, je ta spotřeba. Zatím mám průměr kolem 8 litrů, ale je fakt, že je zima a většinou jen pojíždíme krátké trasy. Když je motor studený, tak se téměř okamžitě nastartuje, aby se zahřál, a to bez ohledu na úroveň nabití baterie. To se pak na spotřebě projeví.
A další 2 nedodělky Toyoty

(už se to zde na fóru zmiňovalo a musím s tím souhlasit):
1. Sklápění zrcátek - nikde nelze nastavit, aby se zrcátka po zamčení auta sklopila. Toto považuji za naprostý standard, který zde chybí.
2. Ovládání okýnek - dvoupolohové přepínače jen pro okénko řidiče. Ostatní okénka musíte prostě držet, dokud se nestáhne. Také považuji za standard, který by měl být samozřejmostí.
Celkově ale po měsíci a půl a asi 1500 km - spokojenost. Auto je pohodlné, prostorné, funguje dle mých představ a hlavně pěkné.