servis před převzetím nového vozu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
climb5488
Člen Týmu

servis před převzetím nového vozu

Příspěvek od climb5488 »

Zdravím všechny, za cca měsíc si půjdu přebírat toyotu auris touring sports 1.6 Valvematic executive, chtěl jsem se zeptat co všechno byste mi doporučili si nechat upravit v rámci předprodejního servisu, nápříklad si chci nechat vypnout pípání zpátečky, nastavit following home na 1 min, ale víc mě nenapadá, určitě si nechám poradit. Dále se chci zeptat co výměna oleje po cca 2000 km po zajetí, jak to vidíte? Asi si budou klepat na čelo, ale říkám si, že je to moje auto a at si myslí co chcou, zase na druhou stranu něco to stojí. Nevím jak moc jsou motory zaběhnuté z výroby. Celkově mě zajímá co si i zkontrolovat při převzetí a na co se připravit. Díky moc za rady
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: servis před převzetím nového vozu

Příspěvek od Kocúr »

Niekomu vadí pípanie nezapnutého bezpečnostného pásu, to ide vypnúť cez diagnostiku pokial viem. Mne zabudli nakalibrovať samoparkovací systém IPA, musel som sa s tým zastaviť v servise na pár minút. Olej som menil po cca 5000km prvýkrát, na škodu to byť nemôže. Ak sa ti to zdá v origo servise s ich olejom pridrahé, tak si to urob doma sám alebo choď do hocktorého iného servisu s vlastným olejom a nikam o tom záznam nerobte. Ak máš alu disky, dokúp si bezpečnostné skrutky a nechaj ich nainštalovať. Senzor svietenia si nastav na najcitlivejšie, nech ti ako tak zachytí aj hmlu či prítmie. Auto si skontroluj aspoň zbežne, či niesu niekde oderky na kasni a podobne. Otec si doma takto hneď po príchode pred barák všimol lajnu cez oboje dvere na jednej strane akoby bolo predtým auto niekde natesno zaparkované a voľakto popri ňom bokom prešiel a gombík na vetrovke či rifliach na nich škrtol jemnú cikcak čiaru ako z EKG.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
stixx
Člen Týmu

Příspěvek od stixx »

Rozhodně boční ochranné lišty dveří.
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Tie bocne ochranne listy su dost otazne. mam ich -ale..... Moj Auris je ma "oderky" od cudzich dveri na roznych miestach - problemom je ze dvere druheho vozidla ktore sa otvoria moju roznu vysku - ktorou mozu zasiahnut "moju" karoseriu.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
dum
Člen Týmu

Příspěvek od dum »

climb5488 píše:Zdravím všechny, za cca měsíc si půjdu přebírat toyotu auris touring sports 1.6 Valvematic executive, chtěl jsem se zeptat co všechno byste mi doporučili si nechat upravit v rámci předprodejního servisu, nápříklad si chci nechat vypnout pípání zpátečky, nastavit following home na 1 min, ale víc mě nenapadá, určitě si nechám poradit. Dále se chci zeptat co výměna oleje po cca 2000 km po zajetí, jak to vidíte? Asi si budou klepat na čelo, ale říkám si, že je to moje auto a at si myslí co chcou, zase na druhou stranu něco to stojí. Nevím jak moc jsou motory zaběhnuté z výroby. Celkově mě zajímá co si i zkontrolovat při převzetí a na co se připravit. Díky moc za rady
Pípání zpátečky tam mít nebudeš,to mají jenom hybridy.Dokoupil bych si zástěrky,auto se potom tak moc nezasírá a není zespodu tolik otlučené od těch kamínků,montáž zvládneš v pohodě sám.Vanu do kufru a koberce,hlavně gumové na zimu,ale to bych nekupoval v originál servisu ale někde z e-shopu.Třeba zde https://www.autokoberce-zubri.cz/Gumova ... .htm.Jinak mně nic nenapadá
joska
Člen Týmu

Příspěvek od joska »

určitě bych nechal namontovat ochranný prvek zadního nárazníku proti poškrabání /plech,nebo folie/ a popřípadě ochranné folie pod kliky dveří.
C-HR 1,8 Hybrid Executive LED 2019
Auris TS 1,6 CVT 2014
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

dum píše:... a koberce,hlavně gumové na zimu,ale to bych nekupoval v originál servisu ale někde z e-shopu.Třeba zde https://www.autokoberce-zubri.cz/Gumova ... .htm.Jinak mně nic nenapadá
Člověče nevím jak odolné jsou gumové koberce originál Toyota, ale zrovna ty z Gumáren Zubří i z Rigumu nám vždy ve služebních Opelech vydrží tak 1,5 sezony a pak mají pod patou u plynu díry. U jednoho Opela jsme nechali dát originální a drží už 258.000km, díra žádná...
Ve svém Aurisu I jsem měl Rigum a taky vydržel jen sezónu...
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
monk
Člen Týmu

Příspěvek od monk »

original je ze zubri, zatím pul roku a vpohode
Corolla TS hybrid Executive VIP SKY 2020
dum
Člen Týmu

Příspěvek od dum »

cuba66 píše:
dum píše:... a koberce,hlavně gumové na zimu,ale to bych nekupoval v originál servisu ale někde z e-shopu.Třeba zde https://www.autokoberce-zubri.cz/Gumova ... .htm.Jinak mně nic nenapadá
Člověče nevím jak odolné jsou gumové koberce originál Toyota, ale zrovna ty z Gumáren Zubří i z Rigumu nám vždy ve služebních Opelech vydrží tak 1,5 sezony a pak mají pod patou u plynu díry. U jednoho Opela jsme nechali dát originální a drží už 258.000km, díra žádná...
Ve svém Aurisu I jsem měl Rigum a taky vydržel jen sezónu...
Já je mám v Aurisu TS něco přes rok,neměním letní za zimní ty gumové koberce tam jsou neustále a nepozoruji nějaké změny,příjdou mi úplně v pohodě.To teda nevím co s něma ve firemních vozidlech děláte. :biggrin:
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Měl jsem gumové koberce ze Zubří i z Rožnova ve dvou autech jen v zimě ( v jednom 15 zim a v druhém 13 zim) a nikdy jsem neměl problém s nějakou dírou.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“